Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Η άποψή μας

Σημείο μηδέν για τον Δήμο Ιωαννιτών

Την πρώτη Φεβρουαρίου, 17 ημέρες, πριν τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ, είχαμε δημοσιεύσει τις απαντήσεις σε τρία ερωτήματα που απασχολούσαν τους αναγνώστες μας και γενικότερα τους δημότες για τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο Καλλικράτη σε περίπτωση που η θέση του Δημάρχου κενωθεί και χρειαστεί να εκλεγεί νέος Δήμαρχος.

Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά. Ο Δήμαρχος απεβίωσε και στον Δήμο Ιωαννιτών έχει ξεσπάσει μία άνευ προηγουμένου κρίση, αφού υπάρχουν δύο απόψεις.

Η μια που υποστηρίζει ότι για την εκλογή Δημάρχου, πρέπει να συνέλθει και να αποφασίσει η Δημοτική Ομάδα της παράταξης: “Γιάννενα- Νέα Εποχή” και η άλλη που υποστηρίζει ότι αυτό είναι δικαίωμα και των τριών παρατάξεων που συνέπραξαν το 2019.

Μάλιστα αυτοί που υποστηρίζουν την πρώτη άποψη δια του κ. Τσίμαρη καλούν τους δημοτικούς συμβούλους της Νέας Εποχής την προσεχή Τρίτη σε διάσκεψη για την εκλογή νέου Δημάρχου, αποκλείοντας τους συμβούλους που εκλέχτηκαν με τις άλλες δύο συμπράττουσες παρατάξεις.

Ο Νόμος όμως του Καλλικράτη με βάση τον οποίο οι τρεις παρατάξεις συνέπραξαν και αποτέλεσαν την διοίκηση του Δήμου είναι σαφής.

“Από την κατάθεση του πρακτικού σύμπραξης σύμπραξης οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ενιαία παράταξη, η οποία
υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών παρατάξεων και λογίζεται ως η παράταξη με την οποία εξελέγη ο δήμαρχος, για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. ( βλέπε το σχετικό απόσπασμα του νόμου).”

Επομένως προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Α.Το εκλεκτορικό σώμα πρέπει να αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων: ” Γιάννενα- Νέα Εποχή”, “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία”, “Γιάννενα Τώρα”, οι οποίες υπέγραψαν σύμπραξη συνεργασίας το 2019 και έκτοτε λογίζονται ως μία παράταξη.

Β. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι όσοι ανήκουν στο εκλεκτορικό σώμα και όχι μόνο από την παράταξη της Νέας Εποχής, όπως εσφαλμένα εκτιμάται.

Γ. Ο πλειοψηφών στις τελευταίες εκλογές σύμβουλος, δηλαδή ο κ. Τσόλης και όχι ο κ. Τσίμαρης καλεί μέσα σε 15 ημέρες από την κένωση της θέσης του Δημάρχου τους συμβούλους που αναφέραμε και διεξάγεται μυστική ψηφοφορία μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Δήμαρχος εκλέγεται αυτός που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, τότε διενεργείται και δεύτερη ψηφοφορία. Αν στη δεύτερη ψηφοφορία  κανένας δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφορία και δήμαρχος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τους περισσότερους ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας διεξάγεται κλήρωση.

Όλα όσα πράττονται αλλά και λέγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες, αγνοώντας όσα ο Νόμος ορίζει, είναι εκ του πονηρού και αποτελούν μεθοδεύσεις, οι οποίες είναι παράνομες και τα αποτελέσματά τους θα έχουν νομικές συνέπειες για όσους βρίσκονται πίσω από αυτές και τραγικά αποτελέσματα για τον Δήμο Ιωαννιτών.

Μπροστά στις δραματικές αυτές εξελίξεις είναι καθήκον όλων των παρατάξεων να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για όσα συμβαίνουν με την εκλογή νέου δημάρχου, γιατί βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο σημείο μηδέν.

Σ.Κ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *