Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτική

Δήμος Ιωαννιτών: Τι προβλέπεται στην περίπτωση που ο κ. Ελισάφ παραιτηθεί

Ως γνωστόν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ασθενεί από τις αρχές Δεκεμβρίου και η επάνοδος στα καθήκοντά του μοιάζει πολύ δύσκολη.

Πέρα από την συζήτηση που διεξάγεται στο παρασκήνιο για το ζήτημα αυτό, μιας και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, είναι κοινό μυστικό ότι οι διεργασίες για την εκλογή νέου Δημάρχου είναι έντονες με τους δημότες να μη γνωρίζουν, τι ακριβώς προβλέπεται στην περίπτωση αυτή, αφού ανάλογο γεγονός αντιμετώπισε ο Δήμος Ιωαννιτών, πριν από σαράντα περίπου χρόνια, όταν τον Σεπτέμβρη του 1984 ο Χαρίλαος Τόλης αντικατέστησε τον Σπύρο Κατσαδήμα.

Τα ερωτήματα των δημοτών είναι πολλά και αφορούν τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο για την εκλογή νέου δημάρχου, ερωτήματα που κυρίως προκαλούνται από το ιδιαίτερο καθεστώς που υπάρχει στο δήμο Ιωαννιτών με την συνεργασία τριών παρατάξεων που αποτελούν τη σημερινή δημοτική Αρχή και τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί, μιας και είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται τέτοιο θέμα.

Έτσι κωδικοποιώντας τα σημαντικότερα από αυτά τα ερωτήματα, απαντούμε, τι προβλέπεται από τους νόμους στην περίπτωση του Δήμου Ιωαννιτών:

Ερώτημα 1ο: Ποιο θα είναι το εκλεκτορικό σώμα που θα εκλέξει το νέο δήμαρχο;

Απάντηση: Το εκλεκτορικό σώμα θα αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων: ” Γιάννενα- Νέα Εποχή”, “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία”, “Γιάννενα Τώρα”, οι οποίες υπέγραψαν σύμπραξη συνεργασίας το 2019 και έκτοτε λογίζονται ως μία παράταξη. Στο σώμα αυτό ανήκουν και οι κ.κ. Αϊβατίδης και Παππάς.

Ερώτημα 2ο: Ποιοι έχουν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν στη θέση του Δημάρχου;

Απάντηση: Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι όσοι ανήκουν στο εκλεκτορικό σώμα και όχι μόνο από την παράταξη της Νέας Εποχής, όπως εσφαλμένα εκτιμάται.

Ερώτημα 30: Πώς εκλέγεται ο νέος Δήμαρχος;

Απάντηση: Ο πλειοψηφών στις τελευταίες εκλογές σύμβουλος καλεί μέσα σε 15 ημέρες από την κένωση της θέσης του Δημάρχου τους συμβούλους που αναφέραμε και διεξάγεται μυστική ψηφοφορία μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Δήμαρχος εκλέγεται αυτός που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, τότε διενεργείται και δεύτερη ψηφοφορία. Αν στη δεύτερη ψηφοφορία  κανένας δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφορία και δήμαρχος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τους περισσότερους ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας διεξάγεται κλήρωση.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 41

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *