Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτικήσχόλια

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων: Όταν ο κ. Μαντάς απαντώντας προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά

Συμφωνεί με τη συνεργασία ΠΓΝΙ Ιωαννίνων και ΕΠΡΟΨΥ ο ψυχίατρος και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Μαντάς σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ( όχι όμως και στον Απόκαυκο).

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα ανέδειξε ο κ. Γιώργος Πρέντζας και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ακόμη και στον χώρο των υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μαντάς υποστηρίζει ότι είναι εναντίον των ΣΔΙΤ στον χώρο της υγείας και “ότι η συγκεκριμένη επιλογή δηλ. η συνεργασία με την ΕΠΡΟΨΥ, που δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση, επιτρέπει να διεκδικηθούν πόροι από το ταμείο ανάκαμψης, που λόγω του νόμου που ψήφισε η ΝΔ περιορίζει τη συμμετοχή του Δημοσίου στην εξασφάλιση αυτών των πόρων.”

“Πόρων που – κατά τον κ. Μαντά- θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον εξειδικευμένο τομέα  της έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση με την συμμετοχή και της Ψυχιατρικής κλινικής”

Σε μια επίδειξη ρεαλισμού  μάλιστα ο κ. Μαντάς υποβάλλει το ρητορικό ερώτημα “αν θα έπρεπε να αδιαφορήσουμε για αυτούς τους πόρους ή να αφήσουμε «ελεύθερο πεδίο» σε άλλους ακόμη και κερδοσκοπικούς φορείς να διεκδικήσουν αυτή την υπηρεσία, καθώς το πλαίσιο που επέλεξε η κυβέρνηση το επιτρέπει;”

Διαβάζοντας κάποιος την απάντηση του κ. Μαντά παρατηρεί ότι αποφεύγει να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Πρέντζας και ότι θεωρεί ότι δεν είναι ΣΔΙΤ η σύμπραξη ΠΓΝΙ και ΕΠΡΟΨΥ, όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι οι ΜΚΟ είναι ιδιωτικές εταιρείες, που τύποις  είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διαχειριζόμενες εκατ ευρώ.

Εκτός αν ο κ. Μαντάς θεωρεί ότι η συμμετοχή στην ΕΠΡΟΨΥ του ιδίου και του κ. Υφαντή αποτρέπει τέτοιες πρακτικές.

Όσον αφορά το επιχείρημα για την άντληση πόρων, να υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος περιορίζει και δεν απογορεύει στο δημόσιο να συμμετάσχει στα κοινοτικά προγράμματα του ταμείου Ανάκαμψης.

Μάλιστα η Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων θα μπορούσε αυτοτελώς να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, χωρίς συμπράξεις που γεννούν ερωτήματα. μιας και η υπηρεσία “Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση” είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα και δικό της δημιούργημα.

Τέλος, παρατηρώντας  το ιδεολογικό στίγμα  της απάντησης Μαντά, αυτό που διαπιστώνει κάποιος είναι ότι αυτό δεν αφίσταται και πολύ ανάλογων απόψεων που άνετα θα μπορούσε να αναπτύξει και ένας βουλευτής ή στέλεχος της ΝΔ, κάτι που προκαλεί σύγχυση στην κοινωνία.

Σύγχυση που προκάλεσε και η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολλούς τομείς,  με τα γνωστά αποτελέσματα.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 56

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *