Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ

“Στον άλλο κόσμο που θα πας”: Ρετρό πολιτικά στιγμιότυπα των Ιωαννίνων

Βρισκόμαστε στο μακρινό 1982.

Λίγες ημέρες, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο πυρετός στα στρατόπεδα των υποψηφίων δημάρχων είναι στα ύψη με την καμπάνια τους να διεξάγεται με τα μέσα της εποχής που ήταν κυρίως ένα αυτοκίνητο με μια ντουντούκα με την οποία μεταδίδονταν μαγνητοφωνημένα συνήθως μηνύματα, που τα συνόδευαν δημοφιλή άσματα της εποχής.

Στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα, που ήταν το εκλογικό Κέντρο του αείμνηστου Σπύρου Κατσαδήμα, υποψήφιου δημάρχου, το αυτοκίνητο ξεκινά την διαδρομή του στις γειτονιές της πόλης με το πρώτο μήνυμα να αναφέρεται στις αρετές του υποφήφιου και στη σημασία των εκλογών. Το αφηγηματικό κομμάτι σταματά και αμέσως από το μεγάφωνο του αυτοκινήτου ακούγεται το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη: “Στον άλλο κόσμο που θα πας…”

Το σκηνικό αυτό δεν θα ήταν τραγελαφικό, αν δεν ήταν κοινό μυστικό ότι ο διαφημιζόμενος βρισκόταν στο τελικό στάδιο του καρκίνου, που τον είχε προσβάλει και ότι η επιβίωσή του θα ήταν ένα θαύμα.

Τελικά οι εκλογές έγιναν με νικητή τον Σπύρο Κατσαδήμα, που ορκίστηκε δήμαρχος την 1η Ιανουαρίου του 1983 αλλά δυστυχώς πέθανε στις 12  Σεπτέμβρη του 84 με τον Χαρίλαο Τόλη να τον διαδέχεται.

Ο Φιλίστωρ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *