Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ

Σωκράτης Φάμελλος, η… καρωτίδα της Αριστεράς και ο …Ροζέ Γκαρωντύ

Όποιος ομολογεί ότι θυμάται τον Ροζέ Γκαρωντύ και το βιβλίο του «Η μεγάλη καμπή του σοσιαλισμού», δεν κρύβει την ηλικία του. Σας παρουσιάζω λοιπόν με περηφάνεια αυτό το διαμαντάκι της βιβλιοθήκης μου, κτηθέν κατά την μετεφηβική φάση του Απόκαυκου.

Για τους νεότερους, ν’ αναφέρουμε ότι ο μαρσεγέζος  Roger Garaudy ήταν φιλόσοφος και για 40 χρόνια υπήρξε ο θεωρητικός του ΓΚΚ. Ο συνάδελφος αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Κλερμόν στον μεσοπόλεμο κι αμέσως εντάχθηκε στο Κόμμα. Μετείχε ενεργά στην Αντίσταση, ενώ πολέμησε και στην Αλγερία, όπου μάλιστα συνελήφθη αιχμάλωτος και κρατήθηκε επί 30 μήνες σε στρατόπεδο αιχμαλώτων. Παρότι κομμουνιστής ήταν θρήσκος και κατά καιρούς μετατοπιζόταν σε διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα.

Το 1954 (επί Stalin) ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Μόσχας, όταν παρουσίασε την μελέτη του: «Το πρόβλημα της ελευθερίας και της αναγκαιότητας στο φως του μαρξισμού». Ωστόσο αργότερα συγκρούστηκε με τον Αλτουσέρ και τελικώς στα τέλη της δεκαετίας του 1960 άσκησε δριμεία κριτική στο ΚΚ, όταν χαρακτήρισε τον Μαρσαί νεκροθάφτη και έτσι τελικώς τον διέγραψαν 5/1970. Το 1982 έγινε Μουσουλμάνος.

Πέθανε, πλήρης ημερών, στις 13 Ιουνίου 2012 στο Παρίσι.

Πώς και γιατί νοστάλγησα τον Ροζέ Γκαρωντύ;

Πληροφορήθηκα ότι στην δραματική σύσκεψη της προηγουμένης εβδομάδας, που έβαλε τέλος στην δυαρχία του ΣΥΡΙΖΑ των δύο Προέδρων. σημειώθηκαν διάφορα φαιδρά.

  • Μια κυρία που άλλαξε ψήφο δυο-τρείς φορές, στο τέλος βρέθηκε να περιλαμβάνεται στους 17 της καθαιρέσεως αυτού, που προηγουμένως υμνούσε. Αμέσως μετά την καρατόμηση η ίδια, προχώρησε σε ανάρτηση δακρύβρεκτη, όπου εξέφραζε την άφατο λύπη της και την συντριβή της για το άδικο τέλος του σύγχρονου Σωκράτη.
  • Δυο τρείς άλλοι kasselistas ανεβοκατέβαζαν τα χεράκια τους κατά την καταμέτρηση με αποτέλεσμα να μπερδευτεί η ψηφοσυλλέκτις μπροστά στο πολυπληθές σώμα των 33 κι η αρχική εντύπωση που πρόκυψε να είναι η απόρριψη της πρότασης.
  • Το πιο ωραίο όμως το διέπραξε ο ίδιος ο αμετροεπής Σωκράτης, που δεν δέχθηκε στωικά το κώνειο Κασσελάκη! Ανάμεσα σε διάφορα κουφά που είπε κι έκανε ξεχωρίζει το αμίμητο ότι: «Σύντροφοι, με την ενέργεια σας αυτή αποκόπτεται την καρωτίδα της Αριστεράς».

Αυτοχαρακτηρίστηκε ο τέως Πρόεδρος ως «καρωτίδα» ζηλώνοντας την δόξα του φιλοσόφου, κι όχι κατ’ όνομα, Ροζέ Γκαρωντύ.

Πάνω που είχα αρχίσει να το παίρνω απόφαση  για την απώλεια του κορυφαίου στοχαστή κ Δημητρίου Τζανακοπούλου, ήρθε κι αυτό το νέο, ακόμη βαρύτερο πλήγμα για την Αριστερά!

σχετικές αναρτήσεις

1 από 9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *