Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Επτά μέτρα για άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων προτείνει επτά μέτρα για την την άμεση αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Η αναδιανεμητική και άδικη λειτουργία του πληθωρισμού εντείνεται από τον «πληθωρισμό πλεονεξίας», δηλαδή από τις αυξήσεις των τιμών πέρα από τα επίπεδα που δικαιολογεί το αυξημένο κόστος παραγωγής και αυτή η αναδιανομή αποβαίνει σε βάρος των εισοδηματικά ασθενέστερων. Σήμερα η κυβέρνηση επιβάλλει πρόστιμα αποσπασματικά (88 άτομα για να ελέγξουν 560.000 επιχειρήσεις!) και ασφαλώς δεν αρκούν όταν υπάρχει αδυναμία διασφάλισης του ελεύθερου ανταγωνισμού από τους αρμόδιους φορείς με τη δημιουργία ολιγοπωλείων και την Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστελεχωμένη.

Την ώρα λοιπόν που ο πληθωρισμός καλπάζει και που η αισχροκέρδεια χτυπάει κόκκινο και στα είδη τροφίμων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις το  βρεφικό γάλα και το ελαιόλαδο,  την ώρα που η απόκλιση στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι αγγίζουν το 270%, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να αφήνει απροστάτευτη την ελληνική κοινωνία. Επιμένοντας στην αναποτελεσματική πολιτική της και προσδοκώντας απλά στην καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού και την αυτορρύθμιση της ελεύθερης αγοράς που όμως δεν αποδίδει. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση με τα τιμολόγια ρεύματος διαφορετικών χρωμάτων, στα οποία η αισχροκέρδεια είναι παρούσα σε όλα και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα χαμένοι οι καταναλωτές και κερδισμένο το ολιγοπώλιο του ρεύματος με δις ευρώ υπερκέρδη.

Δυστυχώς ενώ οι πολίτες δεν βγάζουν το μήνα και στερούνται βασικά αγαθά,  τα κέρδη των 500 μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας προκαλούν ζάλη. Το 2022 διπλασίασαν τα κέρδη τους καθώς τα προ φόρων κέρδη προσέγγισαν τα 20 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια, 19,953 δισ.), από 8,389 δισ. το 2021. Με τις τράπεζες και διυλιστήρια να κυριαρχούν στην πρώτη πεντάδα. Δηλαδή, μέσα σε μια χρονιά η αύξηση των κερδών των μεγάλων εταιριών ξεπέρασε τα 11,5 δισ.!

Η κατάσταση με την γενικευμένη ακρίβεια έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του επίπεδου ζωής, την ενεργειακή φτώχεια και τους αυξανόμενους κινδύνους στην υγεία μας. Οι αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο και στο ρεύμα οδηγούν πολλά νοικοκυριά στην εκτεταμένη καύση ξύλου για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν και τα Ιωάννινα όπου η αιθαλομίχλη αποτελεί χρόνια και καθημερινό πρόβλημα τους χειμωνιάτικους μήνες αποτελώντας έναν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα αγωνιστεί, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών, με ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, που εμμονικά απορρίπτει η κυβέρνησηΩς ελάχιστα μέτρα προτείνουμε:

  1. Αύξηση των μισθών στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, καθώς και των ημερομισθίων.
  2. Μείωση ή και μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, με στόχο την πραγματική μείωση κατά 8%, με τη λειτουργία παράλληλα οργανωμένου συστήματος ελέγχου των τιμών στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας
  3. Καθορισμό ανώτατου συντελεστή κέρδους στην ηλεκτρική ενέργεια για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.
  4. Να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων και να εισπραχθεί ο φόρος.
  5. Καθορισμός ανώτατου ποσοστού αύξησης στα ενοίκια στέγασης κατά 2% το 2024.
  6. Μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα
  7. Μακροπρόθεσμα πρέπει να σπάσουμε τις ολιγοπωλιακές δομές της ελληνικής οικονομίας, με θεσμοθέτηση της εξουσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού να αποφασίζει τον αυτόματο αποκλεισμό, όσων εταιριών καταδικάζονται για κερδοσκοπία από όλες τις δημόσιες συμβάσεις για 5 χρόνια σε επίπεδο ομίλου.”

σχετικές αναρτήσεις

1 από 18

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *