Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Γνώμη

Οι ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης με τα πολύχρωμα πακέτα των εταιριών παροχής ενέργειας και οι προοδευτικές δυνάμεις

Στέφανος Τζουμάκας

Οι ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης  με τα πολύχρωμα  πακέτα των εταιριών παροχής ενέργειας και οι προοδευτικές δυνάμεις. Πολλαπλά τα αίτια που έχουν ως αποτέλεσμα και  τη κερδοσκοπία  σε κάθε χώρα της ΕΕ:

  1. Αποσιωπούν πολλοί  ότι η ΕΕ  είναι η μόνη που αποφάσισε να ολοκληρωθεί – η μετά  τα ορυκτά καύσιμα εποχή- σε ένα ασφυκτικό χρονικά πλαίσιο μέχρι το 2050. Κάποια  στιγμή θα τεθεί θέμα  επανεξέτασης λόγω μη υλοποίησης . Γιατί δεν είναι δυνατό να   πραγματοποιηθεί η παραγωγή ενέργειας μόνο από φωτοβολταικά, υδροηλεκτρικά  και αιολικά- μέσα σε 40 χρόνια -χωρίς την ύπαρξη της ενέργειας που μόνο η  ΣΥΝΤΗΞΗ μπορεί να  προσφέρει. Η εν λόγω στρατηγική ωφελεί τις ΗΠΑ και τη Κίνα  που έχουν  άλλες επιλογές και δυνατότητες. Ήδη η Κίνα είναι πρώτη στο κόσμο στα φωτοβολταικά  και στα αιολικά αλλά σε άλλη βάση για τα τιμολόγια στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
  2. Η εν λόγω στρατηγική της ΕΕ, με την απόφαση Fit-for- 55 της ΕΕ του 2021  είναι ανέφικτη για την  ενεργειακή μετάβαση  στη μετά τα Ορυκτά Καύσιμα εποχή ωφελεί βραχυμεσοπρόθεσμα κύρια τις κερδοσκοπικές επενδύσεις στο τομέα, όπου θριαμβεύουν τα κέρδη σε σχέση με τη τιμή και το πραγματικό κόστος.

Απασχολεί ολόκληρο το κόσμο η μείωση των εκπομπών CO2, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

  1. Στην COP28 αναδείχθηκαν όλες οι διαφωνίες περί Ορυκτών Καυσίμων, αν και όλοι συμφωνούσαν περί της ανάγκης μείωσης των Ρύπων του Φαινομένου του Θερμοκηπίου και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, άσχετα αν αυτά τα 2 συνδέονται ή όχι, όταν δεν  υπάρχει  τεκμηριωμένη γνώση  για το κλιματικό  ζήτημα.
  2. Αποσιωπούν πολλοί  την απόφαση της ΕΕ, ότι η ενέργεια που παράγουν τα δίκτυα της πράσινης μετάβασης είναι στοχαστική, όπως λέγεται επιστημονικά, άρα και ΑΣΤΑΘΗΣ και κυρίως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μπαταρίες, ηλεκτρονικά αυτοκίνητα και μηχανές καθώς και  για μικρής κλίμακας  χρήσεις  και σωστά  υποστηρίζουμε, ότι μια τέτοια εφαρμογή μπορεί να έχει επιτυχία στις ενεργειακές κοινότητες.
  3. Αποσιωπούν ότι  η βιομηχανία  και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες χρειάζονται ΣΤΑΘΕΡΗ ενέργεια που μέχρι τώρα και στον αιώνα που διέρχεται η ανθρωπότητα   θα είναι απαραίτητοι και  οι  ενεργειακοί πόροι  που παράγουν  και διοξείδιο του άνθρακα, όπως το φυσικό αέριο, το υγροποιημένο αέριο και το πετρέλαιο.
  4. Αποσιωπούν ότι ΣΤΑΘΕΡΗ ενέργεια μέχρι τώρα χωρίς διοξείδιο παράγεται μόνο από το υδρογόνο και από το νερό.
  5. Αποσιωπούν το όργιο της ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ που οργανώνουν τα  ΔΥΟ  χρηματιστήρια Ενέργειας της ΕΕ:

α) Του Άμστερνταμ, όπου στο ίδιο καλάθι τοποθετούν  και του πιο υψηλού  κόστους, όπως ήταν από το φυσικό αέριο και του πιο φτηνού, όπως από το νερό και ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ όλα τα παραγόμενα στη τιμή του ακριβότερου! Και  η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις ;; Ανοχή και απραξία. Και αυτή η ασύδοτη κερδοσκοπία έρχεται κάθε μήνα στο λογαριασμό μας.

β)  Της ΕΕ για τις ποινές των ρύπων όπου τα διυλιστήρια και τα νοικοκυριά  εμφανίζονται -ανά ΧΩΡΑ της ΕΕ-  ότι  παράγουν τους ΙΔΙΟΥΣ  ρύπους και επιβάλλουν πρόστιμο σε κάθε  χώρα συγκεντρώνοντας μεγάλα κονδύλια όπου ένα μέρος το διαθέτουν ως ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, ως ενίσχυση  στις εταιρίες παροχής ενέργειας της πράσινης μετάβασης! Και αυτή η αυθαιρεσία  έρχεται κάθε μήνα στο λογαριασμό μας.

8 . Και μετά ΔΕΝ έρχονται….οι μέλισσες αλλά οι εγχώριοι κερδοσκόποι -σε κάθε χώρα της ΕΕ- αφού πλέον το  ρεύμα δεν είναι δημόσιο αγαθό αλλά  εμπορεύσιμο προϊόν. Οι εγχώριοι  κερδοσκόποι με τιμές χονδρεμπορικής, τις πιο ακριβές στην ΕΕ. Είναι η πρώην δημόσια ΔΕΗ και οι άλλες εταιρίες του ολιγοπωλίου και  του ΔΗΘΕΝ ανταγωνισμού. Γιατί όλες λειτουργούν ως ΚΑΡΤΕΛ με εναρμονισμένες πρακτικές και  σε σύμπραξη. Με την ανοχή και του  Συλλόγου του Κ. Μητσοτάκη που εμφανίζεται  ως  Κυβέρνηση  ή και ως διαιτησία  και διοργανώνουν τον εγχώριο τζόγο με δήθεν  φτηνότερους και ακριβότερους και με παίγνια του τύπου: «Από τη Κική και το Κοκο,  τι   να διαλέξω;»! Τι πράσινα, τι κίτρινα, τι  μπλε! Τα πολύχρωμα τιμολόγια. Δήθεν ότι τα πράσινα έχουν πιο χαμηλή τιμή από τα μπλε. Αποσιωπούν ότι πάνω από 500 kwh οι ανώτερες τιμές εφαρμόζονται στο σύνολο. Στα κίτρινα δεν αναφέρουν ότι οι τιμές είναι κλιμακωτές και όχι ενιαίες.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής ή μηχανισμός διακύμανσης είναι ο ίδιος στην ΕΕ και η απάτη Πανευρωπαϊκή.

9.Η αποκλιμάκωση των τιμολογίων ασφαλώς και αφορά την υποτελή κυβέρνηση των Αθηνών που τα καρτέλ βρήκαν έδαφος για απληστία με το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ.

Ωστόσο αφετηρία αποτελούν τόσο η απόφαση της ΕΕ για πράσινη μετάβαση  σε 4 δεκαετίες χωρίς δυνατότητες, καθώς  και η κερδοσκοπία των χρηματιστηρίων του Άμστερνταμ και των Ρύπων σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών , με αρνητικές   συνέπειες  για τους χρήστες  σε  κάθε χώρα και από τις πρακτικές  των τοπικών καρτέλ.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *