Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Γνώμη

Το τίμημα της αλοζονείας

Στέφανος Καραμούτσιος

Πολλοί σήμερα θα μιλήσουν και θα έχουν δίκιο για τον ευτελισμό του δημοτικού Συμβουλίου εξ αιτίας όσων διαδραματίστηκαν στη χθεσινή του συνεδρίαση, που είχε ως κύριο θέμα τις προσλήψεις των καθαριστριών στα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών για την σχολική περίοδο 2022- 23.

Μια μικρή αναδρομή

Πριν περίπου ένα μήνα η δημοτική Αρχή ευθυγραμμιζόμενη για μια ακόμη φορά με την κυβερνητική πολιτική, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, αποφάσισε να μειώσει κατά 40 τον αριθμό των καθαριστριών, αγνοώντας τις πρόσθετες ανάγκες που θα προκύψουν φέτος από την λειτουργία των ολοήμερων σχολείων αλλά και τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες εξ αιτίας της πανδημίας, που πλήττει τη χώρα μας και που απαιτούν και πάλι έκτακτα μέτρα, ιδιαίτερα στα σχολεία.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση των καθαριστριών που έχαναν τη δουλειά τους -και με την στήριξη της τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ -οι γυναίκες αυτές  προχώρησαν σε μια σειρά από κινητοποιήσεις,  διεκδικώντας την εκ νέου πρόσληψή τους.

Η αντιμετώπιση των διαμαρτυριών από την δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο, κ. Ελισάφ ήταν απαράδεκτη, αφού αρνήθηκε να συναντήσει μια αντιπροσωπεία των καθαριστριών και όταν μερικές από αυτές εισήλθαν αιφνιδιαστικά στο Δημαρχείο στην διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος επέδειξε περιφρονητική στάση, ενώ ο αντιδήμαρχος κ . Πήχας απώθησε βίαια μία από αυτές. Πατήστε (ΕΔΩ)

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μποστά στα γεγονότα που έκαναν το γύρο της Ελλάδος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αίτημά τους ζήτησαν την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των καθαριστριών και να παρθούν αποφάσεις.

Σήμερα

Η συνεδρίαση ορίστηκε για τις 24 Αυγούστου, δηλαδή χθες, και σ’ αυτή την συνεδρίαση η δημοτική Αρχή έδειξε σε όλο το μεγαλείο της το αντιδραστικό της πρόσωπο αλλά και την έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής ευελιξίας.

Πρωτοσταντούντος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι ακατάλληλος γι αυτή τη θέση, με διαδικαστικούς εκβιασμούς κατόρθωσε να τορπιλίσει την συνεδρίαση υποστηρίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεκλήθει για να ενημερωθεί και όχι να πάρει αποφάσεις.

Γεγονός που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των παρευρισκομένων καθαριστριών.

Οι αντεγκλήσεις του Προέδρου και δευτερευόντως του Δημάρχου με την αντιπολίτευση διαμόρφωσαν ένα κλίμα που σπάνια συναντάς σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, αφού στο μεταξύ στα επεισόδια έλαβαν μέρος και οι καθαρίστριες μαζί με στελέχη του ΚΚΕ που ως μέλη του Εργατικού Κέντρου και της διοίκησης των Εργαζομένων ΟΤΑ παρευρίσκοντο στη συνεδρίαση.

Ήταν μια σύγκρουση δύο πόλων, όπου από τη μια μεριά  η δημοτική Αρχή, φορέας των αντισυνταγματικών αντιλήψεων και των πρακτικών του Θεοδωρικάκου στην Τοπική αυτοδιοίκηση, συγκρούστηκε με τις οργανωμένες δυνάμεις του ΚΚΕ που όμως στην προκείμενη περίπτωση είχαν το πλεονέκτημα ότι υπερασπίζονταν αδύναμες γυναίκες, που αγωνίζονταν για ένα κομμάτι ψωμί.

Ανεξάρτητα δε από ποια γνώμη έχει κανείς για το ΚΚΕ, το κόμμα αυτό είναι το μόνο σήμερα που έχει την οργανωτική δυνατότητα να δώσει μάχες και να τις κερδίσει, όπως συνέβη χθες στο δημοτικό συμβούλιο, όπου αποδείχτηκε περίτρανα η πολιτική και ιδεολογική ανεπάρκεια της παράταξης Ελισάφ, που κυριολεκτικά ξεγνυμνώθηκε.

Επίλογος

Τα χθεσινά γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι ένας δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί με βάση τις αποφάσεις ενός κατώτερου οργάνου, όπως είναι η Οικονομική Επιτροπή και με τον παραγκωνισμό του δημοτικού συμβουλίου.

Και μέσα στο γενικό αναβρασμό που επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης οι επικλήσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δημάρχου για σεβασμό στο ανώτερο αυτό όργανο της λαϊκής βούλησης ηχούσαν σαν ανέκδοτο, προκαλώντας τη γενική θυμηδία, αφού είναι αυτοί που δεν σεβάστηκαν εδώ και τρία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια και με αλοζονικό τρόπο τις αποφάσεις του.

Ο καθείς με τα όπλα του, διεκήρυττε με στόμφο ο κ. Ελισάφ, υπονοώντας τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου.

Όπλα που τα εξουδετέρωσαν μια χούφτα καθαρίστριες, γελοιοποιώντας την αλαζονεία του δημάρχου που παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα σαν βρεγμένη γάτα…

Επειδή ελάχιστοι συμπολίτες μας  παρακολούθησαν την συνεδρίαση, δημοσιεύουμε σήμερα το βίντεο της συνεδρίασης:

 

 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *