Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Γνώμη

Στην υγεία των κορόιδων…

 

 

Θανάσης Οικονόμου*

Οι δεξιοί επικαλούνται την οικογένεια, την πατρίδα, τα ιερά και τα όσια αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία και η τσέπη τους. Ο θεός που πιστεύουν είναι ο Μαμωνάς. Η «ηθική» τους μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνη της μαφίας.

«Πατρίς -θρησκεία- οικογένεια» ξανά. Στα χρόνια που μεγάλωνε η γενιά μου, το χλευάζαμε. Παρέπεμπε στους υμνητές της χούντας και στους επίγονους των δωσίλογων – ταγματασφαλιτών, με τους οποίους δεν ήθελε κανείς να έχει σχέση. Οι φασίστες ήταν κρυμμένοι στα λαγούμια τους.

Τώρα απενοχοποιημένοι, με απαστράπτουσες ψευδο-οδοντοστοιχίες , άτριχοι, πάντα υστερικοί, με ρητορική που βρωμάει ναφθαλίνη, έχουν ξεμυτίσει. Από την Μελόνι μέχρι την Λατινοπούλου και τον Κασιδιάρη- ξανά. Ο υπουργός Εσωτερικών του Μητσοτάκη σύντομα δε θα κρύβει το παρελθόν του αλλά θα διαφημίζει ανερυθρίαστα τον τσεκουράτο χουλιγκανισμό του και το γραμματιλίκι στη νεολαία του Παπαδόπουλου. Ίσως δε, να θεωρείται και σοβαρός ανάμεσα στα νέα φυντάνια, αφού το πολιτικό -μιντιακό σύστημα έχει ξεπλύνει όλα τα παιδιά του Καρατζαφέρη…

Εντέλει όμως, όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Αυτή ήταν πάντα η δεξιά, που υποχρεωμένη από την ιστορία υπαναχώρησε κάποιες δεκαετίες και επανέρχεται στα συνήθη. Πως το λέγαν εκείνο το παλιό εμβατήριο; «μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά …και ξανά».

Γιατί να μην έχουν αποθρασυνθεί και οι εκάστοτε τοποεπιτηρητές τους, σε όλες τις δεξιές εκδοχές και παραφυάδες τους;

Η τελευταία κυνική , αντικοινωνική και παραβατική ιστορία που έφτασε στο φως της δημοσιότητας στην Ήπειρο, είναι το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι με συμμετέχοντες, την οικογένεια του Περιφερειάρχη, δημοτικούς, περιφερειακούς συμβούλους και το κακό συναπάντημα, δηλαδή διαπλεκόμενους παρατρεχάμενους της περιφερειακής νομενκλατούρας.

Καταλάβαν αυτοί οι κύριοι και κυρίες τον «ενεργειακό χειμώνα» που παρελαύνει και αντί να προστατέψουν, να ενημερώσουν, να θωρακίσουν, τους πολίτες της Ηπείρου που για αυτό το λόγο τους εξέλεξαν, έτρεξαν να κερδοσκοπήσουν, ως γνήσιοι επίγονοι των μαυραγοριτών.

Όταν δε συζητήθηκε η «επένδυσή» τους, ο Περιφερειάρχης πρόταξε την οικογένεια του ξανά, ότι δήθεν βάλλεται για να θιγεί ο ίδιος πολιτικά.

Η παρέμβαση των τριών φορέων, της ερευνητικής ομάδας P2P Lab, της οργάνωσης Ηλέκτρα Energy και της ΚοινΣεπΨηλά Βουνά, που ασχολούνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι εύγλωττη. Η αρπαχτή που έφτιαξε η τοπική νομενκλατούρα (Καχριμανιστάν) θα τους αποδώσει κέρδη 55 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη 25ετία. Αν όμως προωθούσαν το ίδιο έργο μέσω μιας ενεργειακής κοινότητας το πάρκο θα έδινε ρεύμα σε περίπου 10.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα επόμενα 25 χρόνια. Ο αντίκτυπος δε στη μείωση των λογαριασμών τους ( το όφελος) πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ… οι Ηπειρώτες πολλαπλά χαμένοι.

Οι ενεργειακές κοινότητες είναι μια πραγματικότητα από το 2018 στη χώρα μας, (Ν.4513/18) αλλά καταλαβαίνουμε από την υπόθεση στο Μαργαρίτι, γιατί δεν προωθήθηκαν από τη δεξιά.

Στη σημερινή ενεργειακή κρίση, το ύψος της τιμής του ρεύματος, την απειλή των εξορύξεων και την ανεξέλεγκτη κατασκευή βιομηχανικών ΑΠΕ, είναι διέξοδος και εναλλακτική λύση, γι ΄αυτό και πολλαπλασιάζονται σε όλη τη χώρα.

Τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτες πρέπει να υιοθετήσουμε τις ενεργειακές κοινότητες για συμμετοχική παραγωγή ενέργειας και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Η στήριξη της τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη τόσο στο επίπεδο της ενημέρωσης και διευκόλυνσης τέτοιων προσπαθειών, όπως και της συμμετοχής της ώστε να απομειώνει και το δημοτικό κόστος ρεύματος, που μετακυλά στους πολίτες. Στόχος η δημιουργία τουλάχιστον μιας ενεργειακής κοινότητας σε κάθε δήμο.

Η παραγωγή ενέργειας πρέπει να περάσει στα χέρια όλο και περισσότερων πολιτών, είναι επιτακτική ανάγκη και δικαίωμα.

Προσοχή στους δεξιούς, με τα απατηλά συνθήματα ψάχνουν για θύματα. Συνήθως όταν επικαλούνται το πάλαι ποτέ γνωστό τρίπτυχο εννοούν απλά « στην υγεία των κορόιδων»…

*Ο Θανάσης Οικονόμου είναι Πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *