Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
παράδοσηπολιτισμός

Yoav Davis: Στα Γιάννενα με την καθοδήγηση του Μωυσή Ελισάφ, πραγματοποιείται μια Εβραϊκή Αναγέννηση

Τα Γιάννενα επισκέφτηκε, φιλοξενούμενος από την Περιφέρεια της Ηπείρου, ο Νεοϋορκέζος Δημοσιογράφος και Ιδρυτής του “Jews of New York” Yoav Davis στα πλαίσια ταξιδιού “εξοικείωσης” Αμερικανών και Καναδών δημοσιογράφων με την Ήπειρο των τεσσάρων εποχών.

Τις εμπειρίες από την επίσκεψη στην Ελλάδα ο Yoav Davis τις μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Εθνικού Τηλεοπτικού Σταθμού του Ισραήλ “Ν12”

Με ανάρτησή του δε στον προσωπικό του λογαριασμό στο ινσταγραμ  αναφερόμενος στην πόλη των Ιωαννίνων και την Εβραϊκή κοινότητα γράφει τα εξής:

“Η πόλη των Ιωαννίνων, στη βόρεια περιοχή της Ηπείρου Ελλάδας, ήταν κάποτε μια πόλη με ακμάζουσα ελληνοεβραϊκή κοινότητα που κατέφυγε εδώ μετά την καύση του δεύτερου ναού από τους Ρωμαίους.
Οι Ρωμανιώτες Εβραίοι έχουν ζήσει εδώ για περισσότερα από 2.300 χρόνια, διατηρώντας τα δικά τους μοναδικά έθιμα και παραδόσεις ξεχωριστά από τα Σεφαραδίμ και Ασκενάζιμ, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιαίτερης Ιουδαιοελληνικής λειτουργικής γλώσσας.
Η κοινότητα έχει επίσης διατηρήσει μια ισχυρή, θετική σχέση με τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους γείτονές τους ανά τους αιώνες και ενσωματώθηκαν πλήρως στην καθημερινότητα της πόλης.
Δυστυχώς, αυτή η μοναδική κοινότητα εξαφανίστηκε σχεδόν εντελώς στο Ολοκαύτωμα.
Σήμερα αυτή η πόλη καθοδηγείται από τον Εβραίο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, και η Εβραϊκή Αναγέννηση συμβαίνει σε αυτή την ελληνική περιοχή της Ηπείρου.
Περισσότερο από το 90% όλων των επισκεπτών σε αυτή την περιοχή της Ηπείρου, που περιλαμβάνει την πόλη των Ιωαννίνων, είναι από το Ισραήλ, και εκατοντάδες Εβραίοι από τις κοινότητες Ρωμανιωτών στη διασπορά επιστρέφουν ετησίως για να γιορτάσουν διακοπές όπως το Γιομ Κιπούρ και το Πάσχα στην προγονική πόλη.”

σχετικές αναρτήσεις

1 από 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *