Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτική

Αλλεργικός με τον δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια διαβούλευση ο κ. Καχριμάνης

Μετά από τρία σχεδόν χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της περιφερειακής Αρχής αποφάσισε ο κ. Καχριμάνης να συγκαλέσει την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης.

Αυτό έγινε χθες με θέμα την συζήτηση – γνωμοδότηση επί του «Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Περιφέρειας Ηπείρου» κάτι που το επέβαλε ο νόμος 4414/2016 (άρθρο 43 παρ. 2), που προβλέπει την αναπότρεπτη διαδικασία διαβούλευσης και που ήταν αδύνατο να παρακαμφθεί.

“Η προχειρότητα οργάνωσης της συζήτησης κατέδειξε την αλλεργία της περιφερειακής Αρχής στο διάλογο και εξηγεί και το γιατί δεν συνεδρίασε ποτέ μέχρι σήμερα αυτή η Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, οι δήμαρχοι της Ηπείρου, τα επιμελητήρια, κοινωνικοί φορείς και πολίτες (μετά από κλήρωση των αιτηθέντων). Η οριακή συμμετοχή των μελών της Επιτροπής επιβεβαιώνει την απαξίωση ενός ακόμα δημοκρατικού θεσμού και (ενός) βήματος διαλόγου, πέραν του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά” σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, το οποίο αναφέρει ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν δυο μόνο δημάρχοι από τους 18 της Περιφέρειας και  δυο επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων, ενώ απουσίαζε η ΠΣΕ και πολλοί φορείς.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρεται στις ενέργειες της παράταξης, προκειμένου να λειτουργήσει η Επιτροπή διαβούλευσης, προσπάθειες που δεν είχαν αποτέλεσμα, γιατί όπως αναφέρει ο κ. Ζάψας στην  Περιφερειακή Αρχή ” δεν αντέχουν περισσότερη δημοκρατία, δε θέλουν δημοσιότητα και προτιμούν να συζητούν μεταξύ τους για το σήμερα και το αύριο της Ηπείρου”.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρεται στις απόψεις που κατέθεσε ο κ. Ζάψας στην Επιτροπή και αφορούν την ανάγκη ανάπτυξης εθνικής και περιφερειακής πολιτικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που είναι παρούσα και αποτελεί Εθνική και Περιφερειακή υποχρέωση, που απορρέει από τη Σύμβαση Πλαίσιο για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC, 1992), τη Συμφωνία του Παρισιού και τις δεσμεύσεις στην ΕΕ.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 41

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *