Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Γιάννεναπεριβάλλον

Γ. Ζάψας: Όχι στην Ερευνητική Γεώτρηση στα Κούρεντα Ιωαννίνων

Την αντίθεσή του στην ερευνητική γεώτρηση στα Κούρεντα Ιωαννίνων εκφράζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, Γιώργος Ζάψας.

“Για το «Κοινό των Ηπειρωτών» η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την ερευνητική γεώτρηση «Ήπειρος-1», στα Κούρεντα Ιωαννίνων, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελεί πολύ αρνητική εξέλιξη για το μέλλον της Ηπείρου. Η απόφαση αυτή φτάνει στα όρια της προσβολής για τους Ηπειρώτες. Τόσο μας υπολογίζουν, έτσι μας μεταχειρίζονται και ελάχιστα τους ενδιαφέρει η προοπτική της πολύπαθης περιφέρειας μας. Αντί για συμπλήρωση των αναγκαίων υποδομών της Ηπείρου ποντάρουν τώρα στις εξορύξεις. Υποβαθμίζουν και καταστρέφουν την μοναδική περιουσία μας και ό,τι μας χαρακτηρίζει: Το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον, τα πολλά επιφανειακά νερά (8 ποτάμια και άλλες τόσες λίμνες), οι πηγές μας, ο Αμβρακικός και η παράκτια θαλάσσια ζώνη του Ιονίου” αναφέρει ο κ. Ζάψας, που συνεχίζοντας  επισημαίνει ότι “η ερευνητική γεώτρηση στα Κούρεντα της Ζίτσας είναι το πρώτο βήμα για την «αξιοποίηση» του «οικοπέδου Ιωαννίνων». Θα ακολουθήσει το «οικόπεδο του Ιονίου» και να ξεχάσουμε την Ήπειρο όπως την ζήσαμε. Θα ανατραπεί η όποια παραγωγική και μεταποιητική δραστηριότητα αναπτύχθηκε μεταπολιτευτικά. Θα ακολουθήσει η υποβάθμιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και όλα αυτά σε μια εποχή που η προστασία του περιβαλλοντικού πόρου και της βιοποικιλότητας βρίσκονται στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας. Να ξεχάσουμε τον οικοτουρισμό και την βιολογική παραγωγή γεωργοκτηνοτροφικών  προϊόντων προστιθέμενης αξίας στα οποία έχουν γίνει επενδύσεις εκατομμυρίων.”

“Είναι η ώρα της ευθύνης και πρέπει να επανατοποθετηθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση (παλιά & νέα πολιτικά κόμματα), οι περιφερειακές και οι δημοτικές αρχές, επιστημονικοί φορείς και επιμελητήρια, όλοι. Ήταν στρατηγικό σφάλμα και ιστορικό λάθος η επιλογή του περιφερειάρχη και του δημάρχου Ζίτσας να υποστηρίξουν την ερευνητική γεώτρηση για εξόρυξη Υ/Α. Η Ήπειρος έχει ανάγκη από φιλοπεριβαλλοντικά έργα υποδομής, όπως είναι η σιδηροδρομική σύνδεση της περιφέρειας μας με το εθνικό δίκτυο σταθερής τροχιάς και όχι από εξορύξεις. Το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας δεν συμβαδίζει με τις εξορύξεις και τους υδρογονάνθρακες” καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Ζάψα.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *