Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Το θεωρείο του Απόκαυκου

Τα καλά και συμφέροντα…

Αριστερά όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε;

Στέφανος Καραμούτσιος *

Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Καχριμάνη προέρχεται από την Αριστερά με διώξεις από το μετεμφυλιακό κράτος. Αντίθετα η οικογένεια Φίλιου έχει ισχυρές καταβολές στη Δεξιά.

Το γεγονός δεν θα ήταν αξιομνημόνευτο, εάν οι επίγονοί τους δεν ήταν ο Αλέκος Καχριμάνης, που βρήκε αποκούμπι στη Δεξιά και ο Φίλιππας Φίλιος, που βρήκε αποκούμπι στην Αριστερά.

Οι δυο μεγαλοπαράγοντες της αυτοδιοίκησης με τις αντίστροφες πορείες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, με κυριότερο ότι θεωρούν τον τόπο μας τσιφλίκι τους.

Η ιδεολογία και των δύο είναι η εξουσία και τα κόμματα είναι τα οχήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν το πάθος τους.

Η μέδοδος αλάνθαστη για την Ήπειρο της πολιτικής καθυστέρησης: Οι προσωπικές εξυπηρετήσεις και ο λαϊκισμός.

Περιβόητοι είναι οι διορισμοί στο Δήμο Ιωαννιτών επί Φίλιου, με αποτέλεσμα ο επί 12 χρόνια Δήμαρχος να διαθέτει ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων – οπαδών που τον ακολουθούν σε κάθε του εγχείρημα. Το έργο του όμως ασήμαντο και ανάξιο λόγου.

Με τον προσωπικό του στρατό ο κ. Φίλιος δεν υπάρχουν δημοτικές εκλογές, που να μην επιχείρησε άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, να καθορίσει τις εξελίξεις στο Δήμο Ιωαννιτών. Κοντά στα 35 χρόνια δεν έλλειψε από τις εκλογικές αναμετρήσεις ηγούμενος προσωπικών συνδυασμών, μετά και την διαγραφή του από το ΚΚΕ.

Ικανός να διεμβολίζει τους συνδυασμούς άλλων κομμάτων και παρατάξεων και να συμμαχεί με τους χειρότερους των χώρων αυτών, ο Φίλιππας Φίλιος μετά το 2014 έχει έναν σκοπό στη ζωή του: Να εκδικηθεί τον Θωμά Μπέγκα, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την ήττα του στις εσωπαραταξιακές εκλογές, αν και η συμφωνία με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γιάννη Μελανίδη το 2010 προέβλεπε μία μόνο θητεία.

Το 2019 στήριξε με φανατισμό τον ακροκεντρώο συνδυασμό του Μωυσή Ελισάφ και τώρα πρωτοστατεί στην στήριξη του διαδόχου του Ελισάφ, Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Στην προσπάθεια αυτή ο κ. Φίλιος λέει πολλά ψέματα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι.

Τον άκουγα χθες βράδυ σε τοπικό σταθμό να υποστηρίζει, ότι η παρούσα δημοτική Αρχή, που έκανε κατά τον κ. Φίλιο αξιόλογο έργο, δεν υπηρέτησε τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου, όταν ο ίδιος ο Ελισάφ μια μέρα μετά την άρνηση της πλειοψηφίας να ψηφίσει πρότασή του για τα σκουπίδια και ερωτηθείς, τι σχεδιάζει να κάνει, απάντησε με το περιβόητο “ο καθένας με τα όπλα του”! Και μέσα σε 10 ημέρες ο Θεοδωρικάκος νομοθέτησε τον παραγκωνισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Για να μην  αναφέρουμε την παρέμβαση του Δήμου Ιωαννιτών υπέρ του νόμου Θεοδωρικάκου στο συμβούλιο Επικρατείας.

Παρεμφερής είναι και η πορεία του Αλέκου Καχριμάνη, στενού φίλου του κ. Φίλιου.

Αφήνοντας τον Νομό Ιωαννίνων και ύστερα την Περιφέρεια Ηπείρου στην τελευταία θέση στην Ευρώπη, ο κ.Καχριμάνης αποδείχτηκε ως ο καλύτερος μαθητής του κ. Φίλιου.

Πελατειακό σύστημα, προσωπικές εξυπηρετήσεις και υπόγειες διαδρομές με τις μεθόδους Φίλιου να χαρακτηρίζουν τις ημέρες Καχριμάνη.

Οι δύο αυτοί αρχολίπαροι είναι προϊόν της μη καθιέρωσης ορισμένης θητείας στην άσκηση της εξουσίας με αποτέλεσμα την άνθηση καθεστωτικών νοοτροπιών ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες.

Σήμερα ο κ. Καχριμάνης εμφανιζόμενος ως δεξιός θολώνει το εκσυγχρονιστικό αφήγημα Μητσοτάκη, ενώ ο κ. Φίλιος εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης κονιορτοποιεί το όποιο κύρος και αξιοπιστία απέμεινε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απορία είναι για ποιο λόγο οι δυο αυτοί κύριοι εμφανίζονται ως οι αυθεντικοί εκφραστές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο μας.

* Ο Στέφανος Καραμούτσιος είναι υποψήφιος με τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *