Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ιωαννίνων για την παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε εργολάβους στο ΠΓΝΙ

Την απόφαση της διοίκησης του ΠΓΝ Ιωαννίνων για την παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότηταςσε ιδιώτες καταγγέλλει με ανακοίνωσή η Οργάνωση Μελών Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Συγκεκριμένα, παρά την δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη σε επίκαιρη ερώτηση φέτος στη Βουλή ότι θα πρέπει οι διοικήσεις των Νοσοκομείων να παρουσιάσουν Οικονομοτεχνικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το κόστος του Εργολάβου είναι μικρότερο για το Δημόσιο, από τους εργαζόμενους με συμβάσεις, η Διοίκηση του ΠΓΝΙ με την Αρ.22992 (23/9/22) απόφασή της προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου, πρoϋπoλoγισμoύ 6.544.462,08, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών 31/10/2022.

“Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι 180 περίπου εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης με ατομικές συμβάσεις εργασίας που εργάζονται σήμερα στο ΠΓΝΙ απολύονται, αφού πρώτα έφεραν εις πέρας το βαρύ έργο της καθαριότητας του νοσοκομείου στην περίοδο του Covid-19” σημειώνει η ανακοίνωση.

“Έτσι καταργείται μια  από τις Εμβληματικές Παρεμβάσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία, που ήταν το διώξιμο των Εργολάβων από τα Νοσοκομεία, αντικαθιστώντας τες με Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας, απόφαση  πλήρως συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, απορρίπτοντας οριστικά τις αιτήσεις αναστολών που είχαν καταθέσει οι εργολάβοι. Μιας παρέμβασης που είχε ως αποτέλεσμα πέρα από τις αξιοπρεπείς μισθούς  των εργαζομένων και το ανθρώπινο ωράριο εργασίας να προσφερθούν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και με λιγότερο κόστος, αφού το όφελος ήταν 70.000.000 ευρώ κάθε έτος για το δημόσιο σε πάνω από 70 Νοσοκομεία που υπογράφτηκαν συμβάσεις με τους εργαζόμενους”, τονίζει η ανακοίνωση που καταλήγοντας ερωτά με ποιο επιχείρημα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμιά οικονομοτεχνική μελέτη, επανέρχονται οι εργολάβοι στα νοσοκομεία, όταν αποδεδειγμένα παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες και με χειρότερες σχέσεις εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους;

σχετικές αναρτήσεις

1 από 41

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *