Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
πολιτισμός

Ανάστατοι οι καθηγητές μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων

Για μια ακόμη φορά ανάστατοι είναι οι καθηγητές Μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο  Ιωαννίνων σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου τους που απέστειλαν στον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και στις Δημοτικές παρατάξεις.

Αιτία οι αντιφατικές αποφάσεις της διοίκησης τόσο όσον αφορά την κατάργηση θέσεων Καθηγητών ΙΔΟΧ, όσο και για την σχεδιαζόμενη μείωση προβών και συναυλιών στη Συμφωνική Ορχήστρα.

Οι καθηγητές είναι ανάστατοι, γιατί αν μειωθούν οι πρόβες και οι εμφανίσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας με το πρόσχημα της μη ανταποδοτικότητας, όπως ευρέως διαδίδεται, φοβούνται ότι αυτό θα σημάνει ουσιαστικά και την διάλυση της Συμφωνικής Ορχήστρας που αποτελεί το στολίδι της πόλης.

Όσον αφορά την κατάργηση θέσεων καθηγητών ΙΔΟΧ ο προβληματισμός των καθηγητών είναι, γιατί μειώνονται θέσεις εργασίας, ενώ το Δ.Σ ενέκρινε ομόφωνα την πρόσληψη 91 συνολικά θέσεων, εκ των οποίων οι 82 αφορούν μουσικούς με συμβάσεις
ΙΔΟΧ, λαμβάνοντας υπόψη την βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες στον προϋπολογισμό έτους 2022 του Πνευματικού Κέντρου;

Οι θέσεις που καταργήθηκαν είναι «με μορφή αντιτίμου», δηλαδή πλήρως ανταποδοτικές,   αφού τα δίδακτρα των μαθητών καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό ή και εξ’ ολοκλήρου την αμοιβή του καθηγητή.

Αν όντως ζημιώνουν οικονομικά τον Δήμο και προκαλούν οικονομικό έλλειμα στην ΚΕΠΠΝΑΔΙ, ο Σύλλογος των καθηγητών ζητά να γίνουν γνωστά τα ακριβή ποσά, τα οποία, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δ.Σ., τα κατέθεσαν οι υπεύθυνοι των εκπαιδευτικών τμημάτων, συνεπώς οι Διευθυντές.

Ο Σύλλογος των καθηγητών υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα περσινά μαθητολόγια του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων  καταγράφηκε  αύξηση στους μαθητές, η οποία ενδέχεται να συνεχιστεί και φέτος.

Συνεπώς η αύξηση των διδάκτρων  με την ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού καθώς και την έλλειψη εκσυγχρονισμού των αιθουσών και του εξοπλισμού οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επιχειρείται απαξίωση του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό μουσικό ίδρυμα στην Ήπειρο και στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Δημοτική Αρχή δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι βρίσκεται δίπλα στον πολιτισμό και στην τέχνη.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *