Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Χρήστος Ηλιόπουλος: Ο φιλόσοφος που θέλει να γίνει… «οικοδόμος»

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αυστραλίας βράβευσε τον ομογενή πρώην καθηγητή Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Λα Τρομο της Μελβούρνης, Χρήστο Ηλιόπουλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Νέου Κόσμου» ο κ. Ηλιόπουλος αποφάσισε να εγκαταλείψει την έδρα του στο πανεπιστήμιο και να ασχοληθεί με την κατασκευή σπιτιών για άτομα με ειδικές ανάγκες όταν η σύζυγός του Πάμελα προσβλήθηκε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τα βραβεία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δίνονται σε άτομα, επιχειρήσεις, αλλά και οργανισμούς που αναπτύσσουν έντονη φιλανθρωπική δράση ή επιτελούν έργο που προάγει τον σεβασμό, αλλά και την κατανόηση της αξίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ευρύτερη κοινωνία της χώρας.

Ο Χρήστος Ηλιόπουλος βραβεύτηκε γιατί το μοντέλο στέγασης και φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες που επινόησε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλικιωμένους και είναι το μοναδικό μοντέλο αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία που η Επιτροπή θεώρησε ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανήμπορων ανθρώπων.

«Ήθελα να δώσω επιλογές στις οικογένειες αλλά, πάνω απ’ όλα, το δικαίωμα για τα άτομα που πάσχουν από αναπηρία, να ζήσουν δίπλα στους ανθρώπους που αγαπούν και τους αγαπούν» δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος στον «Νέο Κόσμο». «Οι τέσσερις κατοικίες θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές μίας οικογενειακής κατοικίας και θα μπορούν να νοικιαστούν από κάθε οικογένεια. Την ίδια στιγμή, όμως, ο κοινός, ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο κέντρο του συμπλέγματος θα δίνει την δυνατότητα και στα άτομα με ειδικές ανάγκες να λαμβάνουν την παραϊατρική ή ιατρική φροντίδα που χρειάζονται εκεί δίπλα στο σπίτι τους. Παράλληλα, η δημιουργία αυτής της μικρής κοινότητας λειτουργεί και θεραπευτικά, τόσο για το άτομο που έχει την αναπηρία -γιατί θα μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλους συνανθρώπους του- αλλά και για τις οικογένειες που θα μπορούν να μοιραστούν όχι μόνο εμπειρίες αλλά και να αλληλοβοηθιούνται όταν προκύψει κάποια ανάγκη».

Πηγή: AMΠE

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.162

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *