Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ηλίας Γιάτσος: Μια κλασική περίπτωση ανθρώπου του κομματικού σωλήνα


Ποιος είναι ο Ηλίας Γιάτσος, ο άνθρωπος που κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτεται τα Γιάννενα και με την συνοδεία των τοπικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας – πρωτοσταντούντων του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και του δημάρχου Ιωαννίνων κ.Ελισάφ- περιφέρεται σε διάφορα μέρη, επιδιώκοντας  να προκαλεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας;

Ο κ. Ηλίας Γιάτσος που σήμερα κατέχει  τη θέση του Προέδρου στην Ελληνική Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης είναι μια κλασική περίπτωση ανθρώπου του κομματικού σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας, αφού έχει καταφέρει να διοριστεί σε πολλές και σημαντικές θέσεις της κρατικής μηχανής.

Η συμμετοχή του στα «κοινά» ξεκίνησε με τη θητεία του στο πλευρό του πρώην δημάρχου Αγίων Αναργύρων κ. Τρίγκα. Στον συγκεκριμένο δήμο διετέλεσε και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο υπηρέτησε και ως νομικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Φίλιππου Τσαλίδη, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- τον Σεπτέμβριο του 2009, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, μεσολάβησε, ώστε να διορισθεί με 18μηνη σύμβαση στο Εθνικό Ίδρυμα Θαλασσίων Ερευνών, έχοντας μάλιστα συνολικές αμοιβές ύψους 27.000 ευρώ.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της πρόσληψης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ερευνητικά Κέντρα, η οποία μέσω καταγγελίας έκανε λόγο για προσλήψεις που καταπατούν κάθε ηθικό και νομικό κανόνα, καθώς πραγματοποιούνται χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες προκηρύξεις.

«Περισσότερο κατακριτέα είναι η στάση του γενικού γραμματέα Ε&Τ, ο οποίος με εκβιασμούς και με προφανή προσωπικά κίνητρα, όπως η εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα και το βόλεμα ημετέρων, απαξιώνει τον μόχθο και τα επιτεύγματα των εργαζομένων στα ΕΚ-Ι. Εδραιωμένη αντίληψη της Ομοσπονδίας μας είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και της ΓΓΕΤ δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με τα θέματα της Έρευνας και Τεχνολογίας, διότι θεωρούσε τα Ερευνητικά Κέντρα-Ινστιτούτα ως ένα κομμάτι του ”σπάταλου κράτους”, το οποίο έπρεπε να διαλύσει. Αυτή η αλλοπρόσαλλη και παλαιοκομματική αντίληψη των κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Φίλιππου Τσαλίδη θα μας βρει διαμετρικά αντίθετους» ανέφερε η Ομοσπονδία χαρακτηριστικά.

Η παραπάνω καταγγελία προκάλεσε την παρέμβαση του τότε υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος και ακύρωσε τις -παράνομες όπως αποδείχθηκε- προσλήψεις.

Διευθυντής γραφείου υπουργού

Ακόμα πιο «λαμπρό», ωστόσο, ήταν το επόμενο επαγγελματικό βήμα του κ. Γιάτσιου, ο οποίος δεν προσελήφθη στο Εθνικό Ίδρυμα Θαλασσίων Ερευνών, κατάφερε όμως -κατόπιν παρεμβάσεως Χατζηδάκη- να «χριστεί» διευθυντής γραφείου του πρώην υπουργού ΥΠΕΚΑ, Γρηγόριου Τσάλτα.

Η πρόσληψη πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου του 2012, ωστόσο η νέα «ασχολία» του κ. Γιάτσιου δεν διήρκεσε πολύ, αφού απομακρύνθηκε από το υπουργείο έπειτα από δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου του 2012, επί υπουργίας Ευάγγελου Λιβιεράτου.

«Ξέχασε» να υποβάλει δήλωση

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Γιάτσιος έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο, όταν το Δεκέμβριο του 2012 ύστερα  από έλεγχο που διενήργησαν οι «ράμπο» της Αρχής Καταπολέμησης
Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές, διαπιστώθηκε  ότι δεν υπέβαλε -ως όφειλε- δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα
έτη 2009, 2010 και 2011, σύμφωνα με τον νόμο 3213/2003, που έπρεπε άλλωστε να γνωρίζει  ο κ. Γιάτσιος όντας δικηγόρος.

Δεν γνωρίζουμε  πώς ο πολυσχιδής κ. Γιάτσος κατόρθωσε να απαλλαγεί από τις ποινικές ευθύνες για την απόκρυψη των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησε την ελεγχόμενη περίοδο αλλά με τη μεσολάβηση της χρηστής διακυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου φανταζόμαστε ότι αυτό δεν θα ήταν δύσκολο για ένα στέλεχος του κόμματος της ΝΔ.

Σήμερα μετά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιάτσος ενέσκηψε στο πολιτικό προσκήνιο της Ηπείρου και από τον βατήρα του προέδρου στην Ελληνική Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης επιδιώκει να αποκτήσει ρόλο στα τοπικά πολιτικά πράγματα.
Κάτι άλλωστε που έκαναν και πολλοί άλλοι στο παρελθόν στον τόπο μας, που με αφετηρία το κομματικό κράτος των Αθηνών  διέγραψαν πολιτικές καριέρες στον τόπο μας, εκμεταλλευόμενοι τη νοοτροπία των ιθαγενών, που χαρακτηρίζει τους Γιαννιώτες…

σχετικές αναρτήσεις

1 από 827

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *