Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Πώς πολεμάει το ανοσοποιητικό σύστημα τον Κορωνοϊό

Τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό μας σύστημα πολεμάει την εισβολή του φονικού κορωνοϊού αποκρυπτογράφησαν Αυστραλοί επιστήμονες. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Medicine, υποδεικνύει ότι οι ασθενείς με COVID-19 αναρρώνουν κατά παρόμοιο τρόπο με αυτούς που έχουν προσβληθεί από κάποιο στέλεχος της γρίπης. Η αναγνώριση των ανοσοκυττάρων που εμπλέκονται στη διαδικασία ίασης μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην παρασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οπως επισημαίνει η επικεφαλής της αυστραλιανής ερευνητικής ομάδας, καθηγήτρια Κάθριν Κεντζιέρσκα, «η ανακάλυψη είναι σημαντική γιατί σηματοδοτεί την πρώτη φορά που κατανοούμε με ποιον τρόπο το ανοσοποιητικό μας σύστημα καταπολεμά τον νέο κορωνοϊό».

Η έρευνα εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Πίτερ Ντόχερτι της Μελβούρνης, και χαιρετίστηκε από άλλους ειδικούς σε όλο τον κόσμο, ως «ορόσημο». Τα μεγάλα ποσοστά ίασης ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό υποδεικνύουν ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να καταπολεμήσει τον παθογόνο παράγοντα. Οι Αυστραλοί ερευνητές αναγνώρισαν, για πρώτη φορά, τους τέσσερις τύπους ανοσοκυττάρων που έδωσαν τη μάχη εναντίον του COVID-19, παρακολουθώντας την εξέλιξη μιας ασθενούς με ήπια συμπτώματα και χωρίς βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Η 47χρονη γυναίκα από τη Γουχάν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Αυστραλίας επί 14 ημέρες και ανάρρωσε, ενώ οι επιστήμονες μελέτησαν ολόκληρο το εύρος των ανοσοποιητικών της αντιδράσεων. Τρεις ημέρες προτού αρχίσει να βελτιώνεται η κλινική της εικόνα, ανιχνεύθηκαν στο αίμα της συγκεκριμένα ανοσοκύτταρα, ακριβώς όπως συμβαίνει και σε ασθενείς με γρίπη. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα της έρευνας, ιδιαίτερα το ότι καταφέραμε να ανιχνεύσουμε τα ανοσοκύτταρα στην ασθενή, προτού ακόμα εμφανιστεί ύφεση των συμπτωμάτων της», τονίζει η δρ Κεντζιέρσκα. Προκειμένου να εξάγουν σαφή συμπεράσματα, δέκα επιστήμονες εργάζονταν διαρκώς επί τέσσερις εβδομάδες, για να ολοκληρώσουν την ανάλυση.

Ο καθηγητής Μπρους Τόμσον, επικεφαλής των επιστημών υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Σουίνμπερν της Μελβούρνης, επισημαίνει ότι η αναγνώριση της χρονικής στιγμής ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος είναι εξαιρετικά σημαντική. «Εφόσον γνωρίζεις πότε ξεκινούν οι διαφορετικές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, μπορείς να μάθεις σε ποιο ακριβές σημείο της διαδικασίας ανάρρωσης βρίσκεσαι», δήλωσε. Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ τόνισε ότι οι επιστημονικές διαπιστώσεις των συμπατριωτών του θα συμβάλουν στην ταχύτερη παρασκευή εμβολίου για τον COVID-19 και θα διευρύνουν το φάσμα των θεραπευτικών προσεγγίσεων για τους ανθρώπους που νοσούν. Η καθηγήτρια Κεντζιέρσκα υποστηρίζει ότι το επόμενο βήμα των επιστημόνων θα είναι να διαπιστώσουν γιατί η ανοσοποιητική αντίδραση σε κάποιους ασθενείς που νοσούν βαρύτερα, είναι ασθενέστερη.

Δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.157

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *