Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Πώς και γιατί; Μια οφειλόμενη απάντηση


Αστερινός Μάνθος
Στέφανος Καραμούτσιος

Υπάρχουν φίλοι που με πρόθεση αγαθή διερωτώνται σε τι οφείλεται ο αντιπολιτευτικός οίστρος που μας έχει καταλάβει εναντίον της διοίκησης Ελισάφ.
Τι συμφέρον έχουμε εμείς, που σχεδόν καθημερινά χωρίς να είμαστε εκλεγμένοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκούμε κριτική στα έργα και τις ημέρες της δημαρχιακής Αρχής; 
-Δεν υπάρχουν παρατάξεις και εκλεγμένοι να το κάνουν αυτό;
-Μήπως είμαστε εμμονικοί και χρήζουμε ψυχιατρικής βοήθειας;
-Μήπως λειτουργούμε καθ’ υπόδειξη, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα;

-Μήπως είμαστε αφελείς;

Πολλά είναι τα ερωτήματα και ποικίλες είναι και οι συμβουλές που δεχόμαστε, με και χωρίς εισαγωγικά.

Σήμερα, που συμπληρώνεται περίπου ένας περίπου χρόνος από την εκλογή Ελισάφ και πολλά έχουν πάρει το δρόμο τους, οφείλουμε μια απάντηση.

Πέραν του γεγονότος ότι είμαστε ενεργοί πολίτες, πέρυσι είχαμε δώσει μια υπόσχεση, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ” Γιάννενα, πολίτες για την Ανατροπή” στους συμπολίτες μας και σε όσους μας είχαν ψηφίσει και αυτήν τηρούμε κατά γράμμα.
Ότι θα είμαστε εδώ και την επόμενη ημέρα, τιμώντας όσους μας προτίμησαν και ότι το καθήκον κάθε πολίτη δεν εξαντλείται με το να προσέρχεται στην κάλπη κάθε τέσσερα χρόνια και ύστερα ακολουθεί η θέαση των τεκταινομένων από τον καναπέ  του σαλονιού του σπιτιού του.
Είναι μια αμείλικτη πραγματικότητα για την πόλη μας -φαινόμενο που παρατηρείται παντού, άλλωστε το σύστημα είναι παγκόσμιο- αλλά εμείς αναφερόμαστε στην πόλη μας, πως οργανωμένες ομάδες συμφερόντων κινούμενες και στο χώρο της αυτοδιοίκησης επιδιώκουν τον έλεγχο των πάντων προς ίδιον όφελος.

Η συμπεριφορά τους, όταν παίρνουν τα ηνία του δήμου, λειτουργεί σαν ένα “σκιάχτρο” που φοβίζει τους πολίτες, που εθισμένοι στο πελατειακό σύστημα και στην μικροαστική νοοτροπία αποφεύγουν να δυσαρεστήσουν τους νέους αφέντες, γιατί κάπου θα εμπλακούν τα προσωπικά τους συμφέροντα με την τοπική εξουσία και τότε φοβούνται ότι θα έχουν επιπτώσεις.
– Η επωδός καλά τα λέτε αλλά εμείς που σας διαβάζουμε δεν μπορούμε να συγκατανεύσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον χ ή ψ λόγο είναι το συνηθισμένο μοτίβο, όσων μας πλησιάζουν και μας εξομολογούνται το πόνο τους αλλά και το φόβο τους και αυτό αποδεικνύει την ποιότητα της δημοκρατίας που έχουμε.
Δεν τους παρεξηγούμε, αντίθετα τους κατανοούμε όμως αυτό το γεγονός-πέραν της κακοδιοίκησης και της λαφυραγωγίας στην οποία επιδίδεται κάθε δημοτική εξουσία- είναι το χειρότερο πλήγμα στη δημοκρατία.
 Ο εξανδραποδισμός των πολιτών και η μετατροπή τους σε άβουλα όντα, είναι ο απώτερος στόχος αυτών των οργανωμένων ομάδων συμφερόντων, που διατρέχουν οριζόντια όλο το τοπικό  κομματικό και πολιτικό σύστημα, πλην μικρών εξαιρέσεων. 
Αν το πετύχουν αυτό όλοι οι άλλοι στόχοι τους είναι εύκολο να επιτευχθούν.

Και αυτό πρέπει να σταματήσει!

Χρειαζόμαστε πολίτες ενεργούς, που θα πάψουν να πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι ή πονηροί, όταν αποφεύγουν να τοποθετηθούν ευθαρσώς στα του οίκου τους κρατώντας “φρόνιμη” τακτική.

Γι αυτό, επειδή έτσι διαπαιδαγωγηθήκαμε από μικροί, επειδή όσο και αν ψάξουν δεν θα βρουν κανενός είδους εξάρτηση, επειδή δεν μπήκαμε ποτέ στη λογική των προσωπικών ή οικογενειακών διευθετήσεων με αντάλλαγμα τη σιωπή μας, που είναι το σύνηθες άθλημα στον τόπο μας, επειδή δεν σπουδάσαμε ή μετεκπαιδεύσαμε τα παιδιά μας με χορηγίες εταιριών ή την βοήθεια άλλων παραγόντων, επειδή δεν χρωστάμε πουθενά και σε κανέναν, θα λέμε χωρίς κανένα φόβο τη γνώμη μας.

Απέναντι σε ένα σύστημα διαπλοκής συμφερόντων που διατρέχει οριζοντίως και καθέτως την κοινωνία και το κομματικό και πολιτικό σύστημα.

Άλλωστε έτσι εξηγούνται και όσα παράδοξα παρατηρούνται στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο και ερμηνεύονται οι εκκωφαντικές σιωπές που χαρακτηρίζουν δήθεν αριστερούς παράγοντες στα γεγονότα των τελευταίων ημερών…

σχετικές αναρτήσεις

1 από 846

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *