Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Άγριες σφήκες και όχι άγριες μέλισσες ήταν τα σμήνη που εμφανίστηκαν στα Γιάννενα

Τελικά άγριες σφήκες ήταν τα σμήνη που  έχουν κατακλύσει το δημαρχείο και τις άλλες υπηρεσίες του δήμου των Ιωαννίνων και έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων, που ήλθαν στην πόλη μας να μελετήσουν τα σμήνη, που πρώτη φορά εμφανίστηκαν στα Γιάννενα, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και άλλα στερεότυπα.
Μπορεί να έμοιαζαν με τις άγριες μέλισσες, τους γνωστούς βομβίνους, στη  βιολογία τους, την κοινωνική τους συμπεριφορά και δομή και σε πολλά άλλα αλλά έχουν κάτι ξεχωριστό που έκανε τους επιστήμονες να αντιληφθούν ότι είναι άγριες σφήκες.
Σε αντίθεση με τους  βομβίνους, που είναι φυσικοί επικονιαστές για πολλά φυτά και ανήκουν στην κατηγορία των ωφέλιμων εντόμων οι άγριες σφήκες των Ιωαννίνων  έχουν την ιδιαιτερότητα να προσεγγίζουν μόνον κάποια ιδιαίτερα φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των ficus familiaris( :οικογενειακά φυτά) και με ένα ιδιαίτερα τεχνικό τρόπο επικονιάζουν τα άνθη των φυτών αυτών.
Μάλιστα στη φετινή περίοδο λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών ο επικονιασμός έγινε με αναγκαστική κατάθεση- ανάθεση της γύρης.
Με τη βασίλισσα να βρίσκεται στη βασική κυψέλη στο δημαρχείο και με τις νέες βασίλισσες να ιδρύουν αποικίες στο Πνευματικό Κέντρο, στο κτίριο της ΔΕΥΑΙ και στα άλλα κτίρια του δήμου οι γονιμοποιήσεις των οικογενειακών ανθέων έγιναν με γρήγορο ρυθμό.
Οι επιστήμονες αναμένουν με ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα του επικονιασμού.


Ρίτα Πουλακίδα, η εντομολόγος

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *