Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Τα παραλειπόμενα της παρουσίασης του βιβλίου της κ. Κατσέλη “Δίνες και ευθύνες” (Φωτορεπορτάζ)


Φωτογραφίες: Όμηρος Χαρίσης


 

Πολιτικό γεγονός αποτέλεσε για τα Γιάννενα η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου της Λούκας Κατσέλη “Δίνες και ευθύνες”, που αναφέρεται σε μια σκοτεινή και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που αρχίζει με την είσοδό της στην εποχή των μνημονίων το 2010 και τελειώνει το 2019 με την έξοδο από το καθεστώς του ασφυκτικού ελέγχου από την τρόικα και τους δανειστές.

Η Λούκα Κατσέλη, ένα πρόσωπο με σπουδαία ακαδημαϊκή πορεία που συνδυάστηκε παράλληλα και με την ανάληψη σοβαρών πολιτικών καθηκόντων και ευθυνών, τολμά στο βιβλίο της να θέσει τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων, κρίνοντας επιλογές, πρακτικές και νοοτροπίες εκείνης της περιόδου αλλά και κάνοντας αυτοκριτική, κάτι που δεν έγινε ποτέ με τρόπο σοβαρό και οργανωμένο από το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Από αυτή τη σκοπιά το πόνημά της αποτελεί σημαντική συμβολή για να διαφωτιστούν γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της χώρας και μάλιστα από ένα πρόσωπο με ρόλο πρωταγωνιστικό σε αυτή την ιστορική περίοδο.

Η εκδήλωση, αν λάβουμε υπόψη και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω του Covid, κρίνεται απολύτως επιτυχημένη σε επίπεδο οργανωτικό, η δε οργάνωσή της  έγινε με την πρωτοβουλία ελαχίστων ατόμων που ανήκουν στο πολιτικό περιβάλλον της κ. Κατσέλη και δεν υπολείπεται σε τίποτε αντίστοιχων εκδηλώσεων, που οργανώθηκαν από μεγάλους ( στο όνομα) κομματικούς φορείς.

Οι Χρυσόστομος Βούζας, Αλέκος Φαρμάκης και Αστερινός Μάνθος, που είχαν την ευθύνη της οργάνωσης κατόρθωσαν, ώστε οργανωτικά η εκδήλωση να θεωρείται εφάμιλλη της εκδήλωσης που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο χώρο στην αρχή του καλοκαιριού, αν όχι και καλύτερη, αν λάβουμε υπόψη τη συμμετοχή αλλά και την σύνθεση του ακροατηρίου.

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και δείχνουν τις οργανωτικές δυνατότητες, που είναι ταυτόχρονα και πολιτικές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τα όριά τους.

Μπορεί επώνυμα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά η συμμετοχή τους στην οργάνωση της εκδήλωσης ήταν ανύπαρκτη. Βέβαια είναι άγνωστο, αν τους ζητήθηκε η βοήθεια και αν ισχύει το δεύτερο, αυτό αποκαλύπτει και το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δυνάμεων που επιχειρούν να συναντηθούν σε ένα νέο οργανωτικό σχήμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς με την καχυποψία να επικρατεί εκατέρωθεν.

Η παρουσία της κ. Κατσέλη ήταν καταλυτική με ουσιαστικές αναφορές στα ζητήματα της περιόδου που αναφέρονται στο βιβλίο.

Μάλιστα δεν απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις, όπως αυτή του κ Μαντά, γεγονός που δεν άρεσε σε μερικούς εκ του κομματικού ακροατηρίου.

Σε αντίθεση όμως με την άψογη παρουσία της κ. Κατσέλη, η επιλογή αυτών που παρουσίασαν το βιβλίο της ήταν – κατά τη γνώμη μας- μάλλον ατυχής.

Γιατί οι βασικοί ομιλητές έδειχναν ή να μην έχουν διαβάσει το βιβλίο ή να μη μπορούν να αποδώσουν αυτό που είχαν διαβάσει ή βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον εαυτό τους.

Η ευθύνη για αυτό βαραίνει αυτούς που τους πρότειναν στην κ. Κατσέλη, γιατί εκτός της κ. Γεροβασίλη δεν νομίζουμε ότι η ίδια είχε προσωπική γνώμη για τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν για να παρουσιάσουν το βιβλίο της.

Και αυτό ήταν ένα στοιχείο, που σχολιάστηκε από το απαιτητικό ακροατήριο που παραβρέθηκε χθες βράδυ στο μικρό θεατράκι της Σκάλας.
Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθούμε στην παρουσία του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Παπαδόπουλου που ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης και που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ρίτα Πουλακίδα



Οι φωτογραφίες είναι του Όμηρου Χαρίση

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *