Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ο φιλόμουσος απόστρατος στρατηγός και τα μουσικά σύνολα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων


Στέφανος Καραμούτσιος

 Η συζήτηση με αντικείμενο τα κρούσματα του κορωνοϊού στην πόλη μας είχε ανάψει στην περιβόητη γιάφκα της οδού Κωλέττη, όπου συζητούνται -δίκην αρχαίας Αθηναϊκής αγοράς -όλα τα ζητήματα της πόλης.

Ο καθένας έλεγε την άποψή του και η κατάσταση θύμιζε χάβρα Ιουδαίων, όταν ο στρατηγός– προσελκύει και στρατηγούς η γιάφκα μας-χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι επέβαλε την τάξη και στρεφόμενος σε μένα μου υπέβαλε ένα απροσδόκητο ερώτημα.

-Μπορεί, αγαπητέ μου, να νοηθεί στρατός, που ενώ υπάρχει αφθονία στρατηγών,  υπάρχει όμως παντελής έλλειψη στρατιωτών; 

Το ερώτημα, που δεν αφορούσε το αντικείμενο της συζήτησης με έφερε σε προφανή αμηχανία, η οποία εκφράστηκε με το άγγιγμα της μάσκας μου με τα δάκτυλα, κάτι που αντίκειται και στις αυστηρές οδηγίες των λοιμωξιολόγων, που απαγορεύουν δια του ροπάλου του κ.Χαρδαλιά τέτοιες ανώριμες κινήσεις.

Και ενώ αμήχανος προσπαθούσα να διερευνήσω τις προθέσεις του συνομιλητή μου, που μου υπέβαλε ένα τόσο ανόητο ερώτημα, ο στρατηγός χωρίς να περιμένει την απάντησή μου, απάντησε, κατά την προσφιλή του συνήθεια, μόνος του.

–  Και όμως αντίθετα με όσα νομίζεις, υπάρχει στρατός μόνο με στρατηγούς χωρίς ούτε δείγμα στρατιωτών! Και αυτός δεν είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ενδεχομένως θα απαντούσες αλλά το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων!

Η απάντηση με εξέπληξε και ασυναίσθητα έβγαλα τη μάσκα μου, λες και αυτή ευθύνονταν για την έκπληξη που ένιωσα και ζήτησα περισσότερες εξηγήσεις από τον απόστρατο στρατηγό, ρουφώντας με την ευκαιρία αυτή την κρύα σοκολάτα μου.

Ο στρατηγός ήταν καταιγιστικός και δεν σήκωνε ούτε μια αμφιβολία για την εγκυρότητα των πληροφοριών του, που ήταν άκρως ενδιαφέρουσες.

“Φαίνεται ότι ο μίνι καύσωνας του Οκτωβρίου μας ξαναγύρισε στην καλοκαιρινή ραστώνη- είπε ο στρατηγός- γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η πρωτοφανής καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος στην
προκήρυξη για την πρόσληψη των μουσικών της Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής του
Δήμου Ιωαννιτών.

-Αν είχατε σχέση με τα του Πνευματικού Κέντρου, ασφαλώς θα γνωρίζατε φίλε μου- συνέχισε ο στρατηγός-ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες προκηρύξεις είναι ιδιαίτερα
χρονοβόρες και παίρνουν έως και πάνω από έναν μήνα! 

-Με άλλα λόγια, η αγαπημένη μου Φιλαρμονική και η Συμφωνική, τα μουσικά
σύνολα του Πνευματικού Κέντρου, θα ξεκινήσουν
τη λειτουργία τους τέλη Νοέμβρη ή ακόμη αργότερα ή ίσως και καθόλου- φώναξε δυνατά ο στρατηγός προκαλώντας το ενδιαφέρον ακόμη και των συνδημοτών, που περίμεναν στην ουρά για να πληρώσουν στο απέναντι γραφείο τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ!

“Μπορεί η Κυβέρνηση να ανακοίνωσε τη ματαίωση της παρέλασης την 28η
Οκτωβρίου, αλλά δεν είναι αυτός λόγος να μην ξεκινήσει τη λειτουργία της
η Φιλαρμονική.Και η Συμφωνική, μας έχει συνηθίσει σε μια πρώτη
φθινοπωρινή συμφωνική συναυλία στα μέσα Νοεμβρίου” συμπλήρωσε ο στρατηγός, αφήνοντας το ακροατήριο άναυδο για την μουσική του παιδεία και τις πληροφορίες του.

 –  Πότε θα προλάβουν οι μουσικοί να προσληφθούν και να κάνουν πρόβες; Θα
ματαιωθεί κι αυτή η συναυλία; Είναι, άραγε, οι μουσικοί τόσο αναλώσιμοι και ευάλωτοι,
ώστε να υφίστανται υπομονετικά τις επιλεκτικές αποφάσεις της Διοίκησης, εξ αιτίας των οποίων ορισμένοι στερούνται ακόμη και το μοναδικό έσοδο που
έχουν για να θρέψουν τις οικογένειές τους, πρόσθεσε οργίλος ο στρατηγός. 

– Και αναλογιστείτε ότι στο Πνευματικό Κέντρο θεωρούν ότι έχοντας περισσότερους μαέστρους για τα
μουσικά τους σύνολα (2 στη Συμφωνική, 2 στη Φιλαρμονική και 2 στις
χορωδίες) θα καταφέρουν περισσότερα! Μουσικοί χρειάζονται, κύριοι,
γιατί η τοπική κοινωνία διψάει για τον πολιτισμό που στερήθηκε τους
τελευταίους μήνες, συνέχισε ακάθεκτος ο φιλόμουσος στρατηγός.

-Ποιος άκουσε να υπάρχουν στρατηγοί, χωρίς στρατιώτες!

Το κρεσέντο του στρατηγού δεν θα τελείωνε, αν ο μελίρρυτος συνδαιτυμόνας, Αστερινός δεν παρενέβαινε, ζητώντας από τον στρατηγό να μάθει τον λόγο της καθυστέρησης στην πρόσληψη των μουσικών.

– Για ποιο λόγο, νομίζετε στρατηγέ μου ότι συνέβη φέτος αυτή η καθυστέρηση;

– Δεν μπορώ να βρω κανέναν άλλο λόγο από την τσιγκουνιά του δημάρχου, απάντησε ο στρατηγός που καταλόγισε στον δήμαρχο ότι άνοιξε  μόνο τις δομές από όπου το Πνευματικό Κέντρο εισπράττει χρήματα.

– Λεφτά μόνο τα λεφτά είναι η αιτία! Για να γλυτώσει τα λεφτά ενός ή δύο μηνών από τη μη πρόσληψη των μουσικών, γίνονται αυτά αγαπητοί μου!

– Και σκεφθείτε ότι αυτή η καθυστέρηση συμβαίνει μόνο στα Γιάννενα, αφού όλες οι ορχήστρες και οι φιλαρμονικές της Ελλάδας ξεκίνησαν κανονικά, συμπλήρωσε ο στρατηγός.

Νεκρική σιγή επικράτησε στην ομήγυρη και ξαναφόρεσα τη μάσκα μου.

– Και πώς θα γίνουν, στρατηγέ μου, οι συναυλίες εν μέσω της επιδρομής του κορωνοϊού,  αντέτεινα εγώ, θέλοντας να φέρω σε δύσκολη θέση το φίλο μας.

– Δεν γνωρίζετε, κύριοι, απάντησε ο στρατηγός ότι οι εκδηλώσεις όλων των ορχηστρών γίνονται διαδικτυακά και ότι οι δομές που λειτουργούν όλη τη χρονιά πρέπει να εργάζονται μαζί, αφού δεν είναι μονάδες….ούτε δισκάκια βινυλίου που όταν θέλουμε να ακούσουμε θα τα βάλουμε στο πικάπ!

Και είναι ντροπή για τον δήμαρχο, που εξ αιτίας του σίγησαν τα δύο μεγάλα  μουσικά σύνολα όχι του Δήμου αλλά και όλης της Ηπείρου…

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο άνοιξε πάλι ο φάκελος του Πνευματικού Κέντρου, όπου κυριαρχεί ο βολονταρισμός του δημάρχου και όπου το διοικητικό συμβούλιο μαζί με την πρόεδρό του έχει μάλλον διακοσμητικό ρόλο, αφού τα πάντα περνούν από την κρησάρα  του κ. Ελισάφ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός που πληροφορήθηκα ότι συνέβη μετά τις πρόσφατες προσλήψεις στο Πνευματικό Κέντρο και που προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών.

Μια μουσικός με πείρα και πολυετή προσφορά που δεν προσελήφθη γιατί την ξεπέρασε στα μόρια μια άλλη συνάδελφός της κατέφυγε διαμαρτυρόμενη μαζί με τους γονείς των μαθητών της στο δήμαρχο.

Ο δήμαρχος άκουσε τις διαμαρτυρίες της και της υποσχέθηκε ότι θα την προσλάβει σε επόμενη προκήρυξη, όπου τα κριτήρια θα είναι πιο …καλλιτεχνικά, αναγνωρίζοντας εμμέσως τα λάθη που έγιναν στις πρόσφατες προσλήψεις όπου τα κριτήρια ήταν μάλλον πελατειακά…

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *