Η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Εύα Καϊλή είχε προκαλέσει δυσφορία στην Χαριλάου Τρικούπη όταν έσπευσε να δηλώσει ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα υποκλοπής, ότι πρόκειται για κάτι συνηθισμένο στο ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή ότι η απόπειρα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο.

Μάλιστα, έδωσε «γραμμή», πριν μιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου που αναπτύσσει πλέον ανάλογη επιχειρηματολογία, ότι δεν πρέπει να γίνεται πολιτική συζήτηση για ένα ζήτημα που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Πλήθος αρθρογράφων που υποστηρίζουν ανοιχτά την κυβέρνηση αναπτύσσουν συναφή επιχειρηματολογία, κάνοντας λόγο για υπερβολές και κομματικές σκοπιμότητες.

Η «Εστία» έφτασε στο σημείο να «δείξει» και τον «υποκλοπέα», «φωτογραφίζοντας» τη δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θέλει να ελέγξει τη στάση του Ν. Ανδρουλάκη μετεκλογικά.
Η Εύα Καϊλή, πάντως, ήταν η πρώτη που μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον Ν. Ανδρουλάκη ρίχτηκε στη μάχη υποβάθμισης της πρωτοβουλίας του, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται σεναριολογία (που δεν έχει βάση) για ευρύτερη προσέγγιση.

Τα ερωτηματικά που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η ευρωβουλευτής που στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο στη μάχη για την ηγεσία πολλαπλασιάζονται μετά τη συνέντευξη που έδωσε στην «Ελεύθερη Ωρα».

Η ακροδεξιά εφημερίδα που διακρίνεται για την συνωμοσιολογία, τη θρησκοληψία, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και τον ανορθολογισμό προέβαλε τη συνέντευξή της στην πρώτη σελίδα δίπλα σε ένα θέμα κατάλληλο για «ψεκασμένους», όπως θα έλεγε ενδεχομένως και η ίδια σε άλλη συγκυρία.

Η Εύα Καϊλή ανήκει στη φιλοκυβερνητική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δεν το κρύβει, έχει εξαιρετικές σχέσεις με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και της κυβέρνησης, έχει διακριθεί για το αντιΣΥΡΙΖΑ μένος της και έχει κάνει γνωστή την εκτίμησή της για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι τελευταίες της κινήσεις ίσως δείχνουν περισσότερα από αυτά που υποθέτουν ακόμη και οι πιο καχύποπτοι της Χ. Τρικούπη.

tvxs.gr