Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτική

Στο ίδιο μήκος κύματος Καλογιάννης και Ριζόπουλος για το Τεχνολογικό πάρκο

Μπορεί οι απαντήσεις που έδωσε χθες ο κ. Καλογιάννης στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την διένεξή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Καχριμάνη και που αφορούσαν το ζήτημα της τροπολογίας για την διαχείριση των απορριμμάτων, να μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης όμως ο βουλευτής της ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στο θέμα αυτό.

Στη χθεσινή συνέντευξή του διαχώρισε και σε ένα άλλο σημαντικό θέμα τις θέσεις του από τον κ. Καχριμάνη, εκφράζοντας τη διαφωνία του.

Και το θέμα αυτό αφορά το σχεδιασμό του Πάρκου Τεχνολογίας από την Περιφέρεια Ηπείρου, για το οποίο ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε ότι η έκταση χωροθέτησής του επελέγη αυθαίρετα, ακολούθησε η ανάθεση ορισμένων μελετών, τις οποίες ο ίδιος γνωρίζει μόνο μέσα από δημοσιεύματα, και ανακοινώθηκε η υποβολή ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό που έχει αλλάξει ριζικά τουλάχιστον δύο φορές.

“Αυτό που βλέπω, είναι δυο κτήρια που θα μισθώνονται. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ένας ιδιώτης», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ που συνεχίζοντας ανέφερε ότι “ο τρόπος δημιουργίας Τεχνόπολης προβλέπεται ρητά στη νομοθεσία εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια. Η νομοθεσία ορίζει ότι για τη δημιουργία Τεχνόπολης απαιτείται η σύσταση Φορέα διαχείρισης και ανάπτυξής της. Από τη σύσταση του Φορέα πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός, η οριοθέτηση και η πολεοδόμηση της Τεχνόπολης, και όχι αντίστροφα”, προσθέτοντας ότι έχει κοινοποιήσει στους ενδιαφερόμενους φορείς (Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Ιωαννιτών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιμελητήρια, Υπουργεία) την πρότασή του, χωρίς να λάβει καμιά απάντηση.

“Το εγχείρημα της Τεχνόπολης πρέπει να τεθεί εξαρχής σε στέρεες βάσεις, με συμμετοχή αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημίου, Επιμελητηρίων, ιδιωτικού τομέα (π.χ. Τράπεζας Ηπείρου, επιχειρήσεων τεχνολογίας), ακολουθώντας τα βήματα πετυχημένων ευρωπαϊκών Τεχνοπόλεων, ώστε να δοθεί η σύγχρονη αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας. Και αυτό δεν γίνεται εξ αιτίας του φόβου για κάθε τι νέο και της  σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί” υποστήριξε ο κ. Καλογιάννης.

Οι απόψεις αυτές του βουλευτού της ΝΔ έρχονται να προστεθούν στις διαφωνίες, που έχουν εκφραστεί για το ζήτημα του Τεχνολογικού Πάρκου από πολλές πλευρές και συμβαδίζουν σε μεγάλο βαθμό με όσα κατά καιρούς έχει προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και σε συνεντεύξεις του ο επικεφαλής των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ κ. Ριζόπουλος, δημιουργώντας έτσι μια βάση επιχειρημάτων και προτάσεων που πρέπει να ληφθούν υπόψη για το σοβαρό αυτό ζήτημα, που θα αποτελέσει κλειδί για προσέλκυση νέων επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας και εξειδικευμένων επιστημόνων και για την ανασυγκρότηση και χωρική αναγέννηση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 42

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *