Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Πέθανε ο μεγάλος κινηματογραφιστής Κρις Μαρκέλ




 Ανήμερα των γενεθλίων του, σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο μεγάλος Γάλλος κινηματογραφιστής Κρις Μαρκέρ, δημιουργός του αριστουργήματος «Σταθμός Αποχαιρετισμού» («La Jetee d’Orly»), παραγωγής1962 , ένα πολεμικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

Η ταινία έγινε καλτ αναφορά στον μοντέρνο κινηματογράφο και ξαναγυρίστηκε σε μεγαλύτερο χρόνο από τον Χολιγουντιανό σκηνοθέτη Τέρι Γκίλιαμ το 1997 ως οι «12 Πίθηκοι».

Το 1978 η ταινία του «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο» ήταν ένας μάλλον αρνητικός κριτικός απολογισμός των γεγονότων του Μάη του 1968 σε μια ταινία-μνήμη πάνω στην πρόσφατη πολιτική ιστορία.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, 13 ελληνικές λέξεις /έννοιες πάνω στις οποίες συνδιαλέγονται φιλόσοφοι , μαθηματικοί , καλλιτέχνες και διανοούμενοι ,έδωσαν το έναυσμα στον Μαρκέρ να συνθέσει την «Κληρονομιά της Κουκουβάγιας» (1989), ένα κέντημα 13 τριαντάλεπτων ντοκυμαντέρ.
Η πανελλήνια πρεμιέρα της παραπάνω σύνθεσης έγινε στο 24ο φεστιβάλ «Κινηματογράφος και Πραγματικότητα».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *