Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Να αποσυρθεί ο νόμος για την συνεπιμέλεια

 

Να αποσυρθεί ο νόμος για την συνεπιμέλεια των τέκνων ζητά με ανακοίνωσή του το τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων.

“Η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου που έλαβε χώρα πριν από σαράντα έτη με τον εμβληματικό νόμο 1329/1983 υπήρξε μία νίκη του φεμινιστικού κινήματος και εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο πρωτοποριακά νομοθετήματα της Ευρώπης με έμφαση στο συμφέρον του παιδιού, το οποίο αναγορεύει σε υποκείμενο Δικαίου και όχι σε αντικείμενο” τονίζει η ανακοίνωση που στη συνέχεια απαριθμεί μια σειρά από αρνητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο και τα οποία είναι ότι:

  1. Παραβλέπει την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της μέσης ελληνικής οικογένειας, την δραματική αύξηση των μονογονεϊκών οικογενειών και την αποδυνάμωση των προνοιακών δομών.
  2. Εισάγει την υποχρεωτικότητα της συνεπιμέλειας και της εναλλασσόμενης οικογενειακής στέγης, με σαφή γονεοκεντρικό προσανατολισμό, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει την κοινή ανατροφή προς το καλώς εννοούμενο συμφέρον του παιδιού.
  3.  Απαξιώνει τον ρόλο των δημοσίων υπηρεσιών παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που θα έπρεπε να συνεπικουρούν τον δικαστή, επιβάλλοντας την προσφυγή σε ιδιώτη διαμεσολαβητή, με συνέπεια την αύξηση του χρόνου και του κόστους της διαδικασίας, δίνοντας έτσι το πάνω χέρι στον οικονομικά εύρωστο γονέα.
  4. Υποχρεώνει το παιδί να συμβιώνει με τον κακοποιητή γονέα κατά παράβαση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και συμβάλει στην αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, αξιώνοντας την ύπαρξη οριστικής δικαστικής απόφασης με την επίκληση του τεκμηρίου της αθωότητας. ( ! )
  5. Κωφεύει απέναντι στις θέσεις των φεμινιστικών οργανώσεων, των επιστημονικών φορέων, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της νομικής κοινότητας, της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ακόμη και της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που η ίδια θέσπισε. Χαρακτηριστικές είναι και οι δημόσιες αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο , όπως αυτές της κ. Μαριέττας Γιαννάκου Κούτσικου και της Όλγας Κεφαλογιάννη.

“Ανερυθρίαστα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιχειρηματολογεί μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προβάλλοντας τις «σωστές» θέσεις της Κυβέρνησης και τις « λάθος » απόψεις των διαφωνούντων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πρόταση για υποχρεωτική συνεπιμέλεια έρχεται σε όλο τον κόσμο από ακροδεξιά κόμματα (Ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, Partido Popular στην Ισπανία , ακροδεξιές οργανώσεις- father rights movement- στις Η.Π.Α.)” καταλήγει η ανακοίνωση.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.156

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *