Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

«Συμμαχία Πολιτών» ΖΙΤΣΑΣ: Δικαιώνονται οι πρωτοβουλίες μας για τον Καλαμά

Με ανακοίνωσή της η «Συμμαχία Πολιτών» του δήμου ΖΙΤΣΑΣ αναφέρεται στα όσα αποκαλύφτηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ρύπανση του Καλαμά και καλεί τη δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στο διαρκές έγκλημα της μόλυνσης του ποταμού:

Εάν δεν κατοικούσαμε κι εμείς στην… Ιερουσαλήμ, θα είχαμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε το λιγότερο αφελείς, παρακολουθώντας την προ ημερών συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ακούγοντας από την Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κα Καλογιάννη να αποδέχεται τους ισχυρισμούς της «Συμμαχίας Πολιτών» για τις αιτίες ρύπανσης του ποταμού Καλαμά. Γιατί η κα Καλογιάννη αυτό ακριβώς έκανε στη συνεδρίαση, μαζί φυσικά και ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, οι οποίοι ενημέρωσαν το Σώμα, ότι δεν έχει προχωρήσει – αντίθετα από όσα έλεγαν τα δύο τελευταία χρόνια – η εγκατάσταση συστημάτων καταγραφής στις εκροές των βιολογικών καθαρισμών των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ πλην των τριών μεγαλυτέρων (ΔΩΔΩΝΗ,. Πίνδος, Νιτσιάκος) και ως εκ τούτου είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος και οι μετρήσεις”τονίζει στην αρχή της ανακοίνωσης η παράταξη του κ. Βόυζα και συνεχίζοντας επισημαίνει ότι:

“Το λιγότερο που μπορεί η «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Ζίτσα να πει μετά την επίσημη αυτή παραδοχή, είναι ότι η προσφυγή της στη δικαιοσύνη, με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε και την εισαγγελική έρευνα που εξελίσσεται, αποτέλεσε την αφορμή για να αποκαλυφθεί η γύμνια όλων των τοπικών φορέων, που όλα τα προηγούμενα χρόνια εμφανίζονταν και δήλωναν αποκλειστικά αρμόδιοι και υπεύθυνοι, στην πράξη όμως δεν έκαναν το παραμικρό.

Η δεύτερη δικαίωση της «Συμμαχίας Πολιτών» ήρθε στην ίδια συνεδρίαση με την παραδοχή, ότι και οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων και της ΔΕΥΑΙ δε διαθέτουν το σχετικό καταγραφικό στην έξοδο του εργοστασίου, ώστε να λαμβάνουν όλοι γνώση των ρυπαντικών φορτίων που καταλήγουν στον τελικό αποδέκτη.

Κατόπιν των παραπάνω, θεωρούμε ότι έχουμε κάθε λόγο όχι απλά να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη την προσπάθεια διερεύνησης των πραγματικών αιτίων και των υπευθύνων της μακροχρόνιας κωλυσιεργίας για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας του Καλαμά, αλλά παράλληλα να απαιτήσουμε από τη Δικαιοσύνη, να λάβει υπόψη της, τις παραπάνω παραδοχές, και να τις ενσωματώσει στο φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς μας.” 
Τέλος αναφερόμενη στη αδράνεια της Δημοτικής Αρχής αναφέρει ότι: “”Όσον αφορά τέλος στη Δημοτική Αρχή Ζίτσας, δεν αξίζει πραγματικά ο κόπος να σημειώσουμε κάτι ιδιαίτερο για την τέλεια ανικανότητα και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.”

“Είμαστε βέβαιοι, όπως έγινε και με το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, έτσι και σε αυτό το θέμα, θα λειτουργήσουν «άμεσα» τα αντανακλαστικά της και θα εκδώσει κάποια ανακοίνωση, μέχρι τα… Χριστούγεννα.” καταλήγει η ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών» .

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *