Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Τσέπινο: Ένα παράδειγμα ανάπτυξης του θρησκευτικού – πολιτιστικού τουρισμού και γνωριμίας με τις παραδόσεις

Το λεκανοπέδιο Τσέπινο της δυτικής Ροδόπης μία μικρή, κλειστή περιοχή της νότιας Βουλγαρίας με πολλά χριστιανικά μνημεία, γνήσια τοπική παράδοση και φυσικές ομορφιές παρουσιάστηκε ως παράδειγμα χάραξης θεματικής διαδρομής με στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στο συνέδριο για το θρησκευτικό – πολιτιστικό τουρισμό στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού – Philoxenia.

Το Τσέπινο με μεικτό χριστιανικό και μουσουλμανικό πληθυσμό απέχει 70χλμ από την Εξοχή Δράμας.

Στα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, όπως τόνισε η Αλεξάντρα Τριφόνοβα, επίκουρη καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, περιλαμβάνονται το βυζαντινό μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μπατκουνίου, στο οποίο σώζονται εικόνες, αφιερώματα Ελλήνων πιστών, η μονή του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Χατζιντίμοβο, το οποίο αναγέρθηκε στις βάσεις βυζαντινού μοναστηριού και ο ναός του Αγίου Δημητρίου στην Παταλένιτσα με εσωτερικό διάκοσμο του 12ου αιώνα.

Η πιο εντυπωσιακή είναι η εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Ρακίτοβο, η οποία φημίζεται για το πολύχρωμο τέμπλο της, του 1865, όπως μαρτυρείται στην επιγραφή. Άλλοι δύο ναοί με μεγάλο ενδιαφέρον είναι η Αγία Τριάδα και η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέλινγκραντ.

Οι Βούλγαροι κάτοικοι του Τσέπινο φημίζονται για τη μοναδική τεχνική τους, τη ζωγραφική των αυγών του Πάσχα με κερί μέλισσας και ειδικό αιχμηρό εργαλείο.

Οι Πομάκοι που ζουν στην περιοχή είναι κλειστή μουσουλμανική κοινωνία που μιλά βουλγάρικα. Μεγάλο γεγονός θεωρείται ο πομάκικος γάμος, ο οποίος είναι παραδοσιακός και διαρκεί τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Γάμους Πομάκων τα τελευταία χρόνια άρχισαν να παρακολουθούν οργανωμένα γκρουπ τουριστών, ανέφερε η κ. Τριφόνοβα.

Το Τσέπινο λόγω του κλίματος είναι ορεινό θέρετρο για όσους ταλαιπωρούνται από πνευμονικές παθήσεις και φημίζεται για τις ιαματικές πηγές του οι οποίες είναι πάνω από 80.

Διαθέτει σπουδαία φυσικά αξιοθέατα, όπως σπήλαια με υπόγειο ποταμό και σε ύψος 1.900 μέτρων φιλοξενεί το απόθεμα βιόσφαιρας (φυσικό οικοσύστημα απόλυτης προστασίας) Μαντάριτσα.

Στην περιοχή έχουν βρεθεί παλαιοντολογικά ευρήματα, οστά ζώων 5 εκ. χρόνων και στα σχέδια των τοπικών παραγόντων είναι η ίδρυση παλαιοντολογικού μουσείου.

Οι τουρίστες με ρομαντική διάθεση έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ιδιαίτερα γραφική διαδρομή με τρενάκι της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής με μέγιστη ταχύτητα 30χλμ. την ώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *