Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» για το ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων

 


Τις έντονες ενστάσεις του εκφράζει το “Κοινό των Ηπειρωτών” για τον τρόπο που κλήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει για ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος,
χωρίς προηγούμενα να έχει συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ένα
σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως επανειλημμένως έχουν ζητήσει οι
παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

” Έρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένα «Ειδικό Σχέδιο», του οποίου η σύνταξη προβλέπεται σε εφαρμογή του γενικού σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και του Ν. 3852/2010 (άρθρο 174 του νόμου) και σε εναρμόνιση με το Σχέδιο «Δάρδανος», χωρίς εισήγηση και συνοδευόμενο από το πρακτικό της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία «Εγκρίνει και εισηγείται προς το Π.Σ. το συνημμένο Ειδικό Σχέδιο..», χωρίς να αναπτύσσει ένα βασικό σκεπτικό στην εισήγηση της, παραπέμποντας στην Πολιτική Προστασία, λες και το θέμα είναι υπηρεσιακό και όχι άκρως πολιτικό” τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Εάν πρόκειται για μια τόσο απλή υπόθεση, κατά τον κ. Περιφερειάρχη και τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, Πρόεδρο και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αντίστοιχα, τότε προς τι η δική μας έγκριση; Επειδή το προβλέπει ο νόμος φυσικά. Αλλά η πρόνοια του νομοθέτη υπάρχει λόγω της σοβαρότητας του θέματος που άπτεται της Πολιτικής Προστασίας και η έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν αφορά ένα απλό κείμενο (162 σελίδων), αλλά ένα σχέδιο αποτροπής πραγματικών κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν κατά το παρελθόν πολλές περιοχές της Περιφέρειας μας σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως όταν βυθίστηκε η Εγνατία οδός και θα εξακολουθήσουν να ενσκήπτουν, λόγω και της κλιματικής αλλαγής”συνεχίζει η ανακοίνωση του “Κοινού των Ηπειρωτών” που κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή, γιατί το συγκεκριμένο σχέδιο “έρχεται με καθυστέρηση στο Περιφ. Συμβούλιο, στο γύρισμα του χρόνου και την νιοστή ώρα!”
“Έπρεπε να είχε προηγηθεί συζήτηση – ενδεχομένως στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρ. Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, να έχει κατατεθεί σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών που είναι περισσότερο ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα, να γίνει εξειδίκευση των μέτρων προστασίας και κανόνων επέμβασης και προπαντός να υπάρξει συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο, όπως και να συνεργαστούμε με τους δεκαοκτώ Δήμους, οι οποίοι στο μεταξύ προχωρούν ή έχουν προχωρήσει στο δικό τους σχεδιασμό” τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Η περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να εκπονήσει άμεσα ένα συνεκτικό και κοστολογημένο πρόγραμμα μελετών και έργων για όλη την επικράτεια της Περιφέρειας και να το παρουσιάσει δημόσια στην Επιτροπή Διαβούλευσης ή με άλλο διαθέσιμο τρόπο (π.χ. ημερίδα με ΤΕΕ & ΓΕΩΤΕ), ώστε να ξέρουμε ότι δεν ψηφίσαμε ένα υπηρεσιακό κείμενο αλλά ένα πραγματικό εργαλείο συντονισμού και μέσων αντιμετώπισης έκτακτων και ακραίων καιρικών φαινομένων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι υπηρεσιακό όργανο αλλά συλλογικό όργανο λήψης σημαντικών πολιτικών αποφάσεων” καταλήγει η ανακοίνωση, που μας πληροφορεί ότι το “Κοινό των Ηπειρωτών”ψηφίζει το “ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ” με τις προαναφερόμενες ενστάσεις,
επιφυλάξεις και παρατηρήσεις.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 846

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *