Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ο Μωυσής, τα “φερέφωνα” και η Άννα Φρόιντ

 


Σχολιάζει ο Στέφανος Καραμούτσιος

Άστραψε και βρόντησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών ο Μωυσής Ελισάφ προσθέτοντας  στον  μακρύ κατάλογο των εχθρών του και τα  “φερέφωνα”, που εκτός από τις ανίερες συμμαχίες στον χώρο της αντιπολίτευσης, υπονομεύουν το μεγάλο έργο του, που επιτελεί στα Γιάννενα εδώ και ένα χρόνο.

Και για να μην υπάρχει καμιά παρανόηση για τον όρο “φερέφωνο”, μια απλή αναζήτηση στα γνωστά λεξικά της νεοελληνικής γλώσσας μας πληροφορεί, ότι με τον μειωτικό όρο “φερέφωνο” χαρακτηρίζονται αυτοί ή αυτός που μεταφέρουν ή εκφράζουν απόψεις άλλων και δεν έχουν αυτονομία σκέψης ή και έκφρασης.

Ζώντας όμως στα Γιάννενα και παρακολουθώντας από κοντά όσα λέγονται και γράφονται αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι όσοι ασκούν κριτική στον δήμαρχο και κυρίως στα έργα του και αυτονομία σκέψης διαθέτουν και τις απόψεις κανενός δεν μεταφέρουν και κυρίως ζουν στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ και ορθά ή λαθεμένα έχουν σχηματίσει άποψη για την πραγματικότητα της πόλης, αφού την ζουν καθημερινά.

Τουναντίον φερέφωνα των απόψεων του δημάρχου έχουμε από πρόσωπα και ΜΜΕ στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο που από την πρώτη μέρα της εκλογής μας πληροφορούν από διάφορα μέρη της χώρας αλλά και εκτός Ελλάδος για την επανάσταση που συμβαίνει στα Γιάννενα και τι λαμπρός δήμαρχος είναι ο Ελισάφ, τι μεγάλα οράματα έχει κλπ.

Και ακόμη χειρότερα, άτομα,που  χωρίς καμιά γνώση προσώπων και καταστάσεων ασκούν εξ Αθηνών κυριολεκτικά μπούλινγκ σε πρόσωπα της αντιπολίτευσης, όπως στην κυρία Καλογιάννη, γιατί δεν συμπαρατάχθηκε με τον Ελισάφ, λες και αυτό ήταν γραμμένο σε κάποια από τις εντολές που πήρε ο Μωυσής από το Θεό.

Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τις επιεικώς άκομψες αυτές παρεμβάσεις που έγιναν στο διάστημα του ενός χρόνου,  που δήμαρχος είναι ο Μωυσής Ελισάφ, άλλωστε ο ίδιος αυτές τις “απόψεις” τις αναρτούσε  με υπερηφάνια στην προσωπική του σελίδα ακόμη και στις σελίδες του δήμου.

Επομένως πέφτουν στο απόλυτο κενό οι κατηγορίες του δημάρχου για φερέφωνα, που αντιστρατεύονται δήθεν αυτόν και το έργο του και το μόνο, που επιεικώς μπορούμε να συμπεράνουμε για το νέο ολίσθημά του είναι ό,τι όσα λέει δεν είναι παρά μια ψυχολογική προβολή, ένας μηχανισμός άμυνας,κατά τον οποίο όσες αρνητικές σκέψεις, πεποιθήσεις ή ενέργειες κάνει κάποιος τις προβάλλει στους άλλους. ( Άννα Φρόιντ- Το ΕΓΩ και οι μηχανισμοί άμυνας)

Υστερόγραφο

Όσον αφορά δε του μακρόθεν των Ιωαννίνων υμνητές του κ.  Ελισάφ, τους προσκαλούμε να έλθουν στα Γιάννενα και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα έργα του, αναλαμβάνοντας και τα έξοδα της φιλοξενίας τους…

σχετικές αναρτήσεις

1 από 838

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *