Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Τα σκουπίδια όλων, θησαυρός για κάποιους ;



Σχολιάζει ο Αστερινός Μάνθος


Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η πόλη μας, προσωρινά ελπίζω, έχει χάσει τη μάχη με τα σκουπίδια! 

Μια σειρά από ερωτήματα μου γεννιούνται στην προσπάθεια ερμηνείας αυτού του καθ’ όλα δυσάρεστου φαινομένου:

-Άραγε, αυτό οφείλεται στην αδυναμία της δημοτικής αρχής να κατανοήσει, πώς λειτουργεί ο μηχανισμός αποκομιδής;

-Ευθύνεται, μήπως σύσσωμη η αντιπολίτευση (αριστερή, κεντρώα και δεξιά), η οποία δεν «αγαπά» τα Γιάννενα και έχει ως μόνη της ασχολία να υπονομεύει το όραμα της “Νέας Εποχής”;

-Μήπως οι εργαζόμενοι έπαψαν ξαφνικά να δουλεύουν συμμετέχοντας κι αυτοί στη μεγάλη σκευωρία;

-Αρνείται, άραγε, η δημοτική αρχή όντας γεννημένη για υψηλή πολιτική,  να λερώσει τα χέρια της με βρόμικες δουλειές, αφού άλλωστε υπάρχουν άλλοι που μπορούν να το κάνουν με το κατάλληλο τίμημα ή μήπως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα;

Είναι γεγονός ότι αυτή η δημοτική αρχή φαντασιώνεται έναν δήμο ολίγων επιτελικών γραφειοκρατών, που απλά θα καταθέτουν «έξυπνες» επιδοτούμενες προτάσεις. 
Έναν δήμο, που θα αναθέτει κάθε τεχνικό κομμάτι του σε ιδιώτες. Δεν υπολογίζει όμως πως έτσι απεμπολεί την τεχνογνωσία που επί δεκαετίες απέκτησαν οι υπηρεσίες μας αλλά, το κυριότερο, πως θα χάσει στο άμεσο μέλλον τη δυνατότητα να κοστολογεί την κάθε εργασία, αφού το μόνο που θα έχει προς σύγκριση θα είναι οι προσφορές ιδιωτών και όχι το πραγματικό κόστος, όπως διατυπώνεται τώρα (εργατοώρες + υλικά= αξία υπηρεσίας).

Από την πρώτη μέρα της ανάληψης της διοίκησης, η δημοτική αρχή έδειξε με κάθε τρόπο τη «λαγνεία» της προς τον «καλό» ιδιώτη, ενώ επέδειξε απαξίωση προς τις δικές της υπηρεσίες. 
Έτσι, αφού μεθόδευσε επί μήνες με κάθε τρόπο την αποδυνάμωση της υπηρεσίας καθαριότητας, άρχισε μέσα από το ειδικό καθεστώς του Covid-19 το παιγνίδι της αποκομιδής με ιδιώτες, ξεκινώντας με τα δημοτικά διαμερίσματα.

Φτάσαμε μ’ αυτόν τον τρόπο στην πρώτη εκχώρηση της αποκομιδής. Ο διαγωνισμός θα είναι ηλεκτρονικός, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά δοσοληψίας.

Εγκύπτοντας  όμως  στους όρους του διαγωνισμού,  μου γεννιούνται πολλές σκέψεις.

Θα πρέπει, σύμφωνα με την προκήρυξη:

1. Tα οχήματα των συμμετεχόντων να έχουν προδιαγραφές EURO 5, τη στιγμή που τα πιο σύγχρονα απορριμματοφόρα του Δήμου μας είναι EURO 3.

2. Οι εταιρίες για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση εργαζομένων ISO 45001 (το οποίο καθίσταται υποχρεωτικό μετά τον Μάρτιο του 2021), ενώ η δημοτική αρχή στους 9 μήνες που διοικεί δεν έχει δώσει στους δικούς της εργαζόμενους ούτε τα υποχρεωτικά εκ του νόμου εφόδια προστασίας. 
Η προκήρυξη επαναφέρει το καθεστώς αποκομιδής με τον τόνο (αντί της αποκομιδής βάση εκπονημένου χρονοδιαγράμματος επισκέψεων). 
Το σύστημα αυτό (χρέωση βάση τόνου) δοκιμάστηκε το 2013 σε δημοτικά διαμερίσματα και εγκαταλείφτηκε άμεσα, μετά την κοινή διαπίστωση, πως δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί, εάν ο ανάδοχος μεταφέρει μόνο τα απορρίμματα του συμβαλλόμενου Δήμου ή αν μεταφέρει στο ίδιο φορτίο και άλλα όμορων Δήμων, χρεώνοντας την ίδια ποσότητα δύο και τρεις φορές!

Η πρόσφατη πανδημία έδειξε ξεκάθαρα, πως ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει ως μέλημα το κοινωνικό σύνολο αλλά την κερδοφορία και αυτό είναι λογικό.

Η ευθύνη κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών του Πολίτη (υγεία, ρεύμα, νερό, απορρίμματα κ.λ.π.) ανήκει αποκλειστικά στην Πολιτεία και τους Δήμους.

Πρέπει λοιπόν άμεσα η δημοτική αρχή:

– να προβεί σε προσλήψεις προσωπικού

-να προβεί σε προμήθεια οχημάτων, που θα ανταποκρίνονται στα σύγχρονα πρότυπα εκπομπής καυσαερίων (τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν)

– να ενσωματώσει τα σύγχρονα πρότυπα περί προστασίας εργαζομένων ISO 45001 και στους δικούς της υπαλλήλους.

Ίσως έτσι πάψει να προφασίζεται την έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού και αρχίσει να αντιμετωπίζει τα καθημερινά αλλά και τα έκτακτα προβλήματα των δημοτών, όπως οφείλει να κάνει ένας σύγχρονος δήμος!


σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *