Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ: «ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ …»

Παναγιώτης Τζανετής

Έτοιμοι, λοιπόν, για τουρισμό ala Indiana Jones, με τις απειλές να ενεδρεύουν παντού, όπως επισήμανε χαριτωμένα και ο esthete Γ.Γ. Τουρισμού κ. Λούλης, που ειρωνεύτηκε δημοσίως τις «ουρές» των επιχειρήσεων μαζικού τουρισμού. Η ειλικρίνεια του υπεύθυνου αυτού στελέχους θύμισε τον ακόμη πιο ειλικρινή προϊστάμενό του, κ. Θεοχάρη Χάρη, που κατέταξε την Μύκονο στις επικίνδυνες νήσους (όλως αναρμοδίως).

Ψέματα είπε ο άνθρωπος; Στο φινάλε – φινάλε κι ο κ. Δένδιας, που μας έκλεισε χαμογελώντας το μάτι, ότι δεν θα τσακωθούμε με το θηρίο για λίγες δεκάδες μέτρα λάσπης, δεν ακούστηκε ειλικρινής, μέχρι κυνικότητας; Μήπως τα zombies του κ. Ζαββού για τους μικρομεσαίους; Αν κάποτε ο «Μωυσής» αναζητήσει, ποιος τον υπονομεύει δια της «ειλικρίνειας», ας ρωτήσει τον κ Θεοδωρικάκο …

Όταν η εταιρεία του υπουργού κάνει δημοσκόπηση για την εφημερίδα του κουμπάρου περί της απήχησης του αφεντικού, κάποιος θα πρέπει να εξηγεί κρυφά στους ενθουσιώδεις βοηθούς ότι «στα αστεία τα λέγαμε», γιατί αλλιώς τους παρασύρει ο ενθουσιασμός και τα χώνουν με περίσσιο θράσος στο ενοχλητικό πόπολο.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Ενώ λοιπόν ο τουρισμός θεωρείται η σπονδυλική στήλη της επισφαλούς οικονομίας κι όχι τόσο οι αισθητικές προτιμήσεις του κάθε διακεκριμένου, ας ανασκοπήσουμε την κυβερνητική παρέμβαση.

Οι πατρικές νουθεσίες περί “Silver economy” του Πρωθυπουργού κομίζουν γλαύκα εις Αθήνας. Όλοι γνώριζαν ότι θα μπορούσαμε να έχουμε γίνει η Florida της Ευρώπης και ιδανικός τόπος ζωής για Σκανδιναβούς μεγαλοσυνταξιούχους, όπως από δεκαετιών το κάνει η Νότιος Γαλλία. Ωστόσο οι υφιστάμενες υποδομές και οι κεντρικές πολιτικές επιλογές το απαγόρευαν ακόμη και χωρίς πανδημίες. Προκρινόταν επομένως οι πιο light λύσεις, η κοινώς λεγόμενη αρπαχτή.

Διότι αυτός, που θα μας επιλέξει μεταφέροντας στο νότο τις πλουσιοπάροχες παροχές κρατών με σκληρές καιρικές συνθήκες αλλά με πιο στοργικό κράτος πρόνοιας, έχει κι απαιτήσεις. Αν γηραλέος ων σπάσει το πόδι του, να υπάρχει ένα ασθενοφόρο, να τον πάει από έναν ασφαλή δρόμο με σήμανση, φωτισμό κ.α, να φθάσει σε ένα Κέντρο Υγείας με επαρκή προσωπικό & εξοπλισμό. Δεν απαιτεί κανείς από ένα νοσοκομείο σε κάθε νησί και οι σχετικοί μαξιμαλισμοί μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι από ιατρική άποψη. Απαιτεί όμως ένα σύστημα διακομιδών αξιόπιστο, ώστε να μεταφερθεί εγκαίρως στο σημείο οριστικής αντιμετώπισης.

Αν ο γηραλέος μεγαλοσυνταξιούχος του βορρά το ψάξει λίγο, μαθαίνει πως: α) Τα νησιά είναι πολλά, πάρα πολλά! ΕΚΑΒ όμως διαθέτουν μόνο τα 25 εξ αυτών, συνυπολογιζομένης της Σαλαμίνας, της Κρήτης & της Εύβοιας. β) το Κέντρο Υγείας σε νησί ευρισκόμενο στο τουριστικό επίκεντρο, έκτασης άνω των 120 Km2 και με πληθυσμό κάποιων χιλιάδων μόνιμων κατοίκων διαθέτει έναν μόνιμο οδοντίατρο και για λίγους μήνες δύο επικουρικούς γιατρούς και τέρμα. γ) κατά την διάρκεια της πανδημίας τους έστειλε ο ΕΟΔΥ, ΔΥΟ τεστ!!! δ) για να πάρουν αποτέλεσμα από το γενόμενο test θα έπρεπε να περιμένουν άνω του δεκαημέρου, οπότε η covid-19 θα είχε αποφασίσει από μόνη της ε) ο θρυλικός υγειονομικός υπεύθυνος του κάθε ξενοδοχείου (ιδιώτης, ειδικός παθολόγος ή γενικός ιατρός) είναι εκεί εντελώς ανύπαρκτος κι αλλού εντελώς απρόθυμος στ) πλωτό ασθενοφόρο εξοπλισμένο, μόνο χάρτινο. ζ) αεροδιακομιδές με μία κάψουλα μπαλωμένη που επέτρεπε μια και μόνη διακομιδή ημερησίως η) Κρούσματα μηδέν, αεροδιακομιδές μηδέν, διασωληνώσεις μηδέν, θάνατοι μηδέν…. προσλήψεις μηδέν. θ) Covid free περιοχή, ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Πρωτοφανής θρίαμβος Μωυσέως κι άλλων υπερανθρώπων δυνάμεων!

Δεδομένου, ότι ο κουτόφραγκος υποψήφιος πελάτης: α) δεν πιάνει ΣΚΑΙ β) μελετά στο διαδίκτυο Θεοχάρηδες, Λούληδες και το κακό συναπάντημα γ) έχει επίγνωση ότι στην ηλικία του «ή από πέσιμο ή από …» δ) θα πρέπει να μπει και σε ένα αεροπλάνο τίγκα (σε μια αναβίωση των «θωρακισμένων συνόρων» του Φλεβάρη), ενώ όλοι τον προειδοποιούν για ενδεχόμενο Β’ κύμα (ε) του κλείνουν το μάτι διάφοροι τοπικοί προορισμοί όπως μας απέδειξε η πρόσφατη βαυαρική παρέμβαση στ) ο γιατρός της γειτονιάς του τον κατατόπισε, ότι ανάμεσα στην έγκαιρη διάγνωση (με τον οδοντίατρο και τα δύο test) & στην ασφαλή διακομιδή απαιτείται κι η επί τόπου δυνατότητα διασωλήνωσης καθώς και ύπαρξη θαλάμου αρνητικής πίεσης, τι νομίζετε ότι θα πράξει; Κι αν ζ) έχει κάνει κάποιο τάμα στην Santa Corona να έρθει ντε και καλά φέτος στην Ελλάδα, γιατί δεν θα πάει στην Κρήτη ή έστω στην υγειονομικά πτωχή αλλά οδικά προσβάσιμη Χαλκιδική;

Θα μου πείτε σε αυτούς ακριβώς τους Indiana Jones προσπαθούσε να μιλήσει κι ο κ Γ.Γ.! Περιττή η προσπάθεια γιατί ο Indiana Jones δεν δίνει σημασία στους κκ Γ.Γ. Λούληδες. Κι ο κ Πλακιωτάκης μπορεί να είχε παρομοίως αγαθή πρόθεση και ο κ Θεοχάρης απλώς να επηρεάστηκε κάπως από το μειλίχιο ύφος του κ Τσιόδρα στην πρόγνωση θανάσιμων απειλών. Εξάλλου έχουμε ακόμη δυο εβδομάδες πυρετωδών προετοιμασιών μπροστά μας.

O ΛΥΚΟΣ & Η ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ
Μέχρι εδώ ήταν απλώς μια μακρά εισαγωγή. Σε αυτό το πλαίσιο, το νεφελώδες με τις εγγενείς αντιφάσεις ετών, με τον σκληρό ανταγωνισμό άλλων, με τους silver πελάτες να έχουν δει σε όλη την δυτική Ευρώπη τον Χριστό φαντάρο, ποιο είναι το νέο;

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε την Αριστοτέλους & το ΕΚΑΒ, ότι δεν θα διαθέτει πλέον αεροσκάφη για τις αεροδιακομιδές και άμεσα μάλιστα το έθεσε σε εφαρμογή! Από ημερών η υπηρεσία διαθέτει πλέον μόνο ελικόπτερα. Ελικόπτερα για μακρινά μέρη όσο είναι η Κέρκυρα ή η Κρήτη; Εξάωρη πτήση Χίο-Σάμο-Λέρο και πίσω, σαν σχολικό λεωφορείο, πολλαπλών στάσεων; Καλώς ήλθατε πίσω στον 20ο αιώνα. …

Ρίξτε μια ματιά στον χρονισμό … α)Η Πολεμική Αεροπορία έχει υποστεί αυτό το πάρεργο σχεδόν επί 20χρόνια, β) τα τελευταία χρόνια αποπληρώθηκε, εν μέσω μνημονίων, υπερδεκαετή χρέη έτσι ώστε να μπορεί να τα διαθέτει σε επισκευές γ) σε λίγους μήνες παραλαμβάνει τα πτητικά μέσα της δωρεάς ΙΣΝ (μην το πείτε του Πλακιωτάκη, γιατί θα τα ανακοινώσει για δικά του), δ) έχουμε πανδημία ή τουλάχιστον έτσι λέει ο ΠΟΥ, ε) ανταγωνιζόμαστε όσους μας «δείχνουν» ως ανασφαλείς και σαν να μην έφθαναν οι Θεοχάρηδες, οι Λούληδες κι άλλοι ειδήμονες σκάει μύτη και το Πεντάγωνο με συνοπτικές διαδικασίες παραπέμποντας Έλληνες νησιώτες και Indiana Jones πελάτες, στην γοητευτική εκδοχή της Αλίκης: «Άλλος με την βάρκα μας …»

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις! Είτε ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, οπότε από μια χαραμάδα σκάει μύτη το coyote της ιδιωτικοποίησης, που εποφθαλμιά το φιλέτο των αεροδιακομιδών και την στήνει ψυχρά σε όλους μας αλλά και στην πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους είτε έχουμε ένα sequel του γνωστού έργου: «Η ΑΥΛΗ του ΜΩΥΣΕΩΣ».

Όπως δηλαδή ο κ Σκέρτσος, με την υπόδειξη άλλου ισχυρού τοπάρχη αδιαφόρησε επιδεικτικά για τον υπουργό Δικαιοσύνης, όπως ο κ Θεοχάρης μπήκε σφήνα στα υγειονομικά σχέδια του κ Κικίλια, όπως ο ίδιος άσκησε προσωπική εξωτερική πολιτική με τον Τούρκο ομόλογο του ενόσω στον Έβρο για λίγη λάσπη … , όπως η γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού του κ Στεφανή πήρε την μπάλα πάνω της χωρίς να πει στον κ Δένδια κουβέντα ….

Αν ισχύει το δεύτερο, που το εύχομαι, είναι η ώρα του αυστηρού επιτελάρχη κ Γεραπετρίτη, ο οποίος ως νησιώτης ελπίζω ότι κάτι θα καταλαβαίνει από όλα αυτά.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 846

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *