Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

DER STANDARD: Αλέξης Τσίπρας: «O Πάπας δεν είναι Αριστερός, μιλά όμως όπως ένας Αριστερός»

Beten ist Alexis Tsipras' Sache nicht. Dennoch sieht er in Papst Franziskus einen Partner zur Verfolgung gleicher Ziele.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά έγινε δεκτή από τον Πάπα, ο Πρόεδρος του ελληνικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συμμαχία με τον Φραγκίσκο.

Ακριβώς στις 9.45 η μικρή αντιπροσωπία άρχισε να κινείται. Από την Piazza del Sant’Uffizio δεν απέχει πολύ η καρδιά του Βατικανού. Ο προσκεκλημένος επισκέπτης φαίνεται ανήσυχος. Είναι και για αυτόν ένα ιδιαίτερο ραντεβού. Για πρώτη φορά συναντάται ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τον Πάπα. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η αποστολή του, γιατί είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο «διάβολος» πολλών κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών.

Περίπου δύο ώρες αργότερα βλέπουμε ένα χαλαρό πλέον Τσίπρα. 30 λεπτά διήρκεσε η ιδιαίτερη συνάντηση του με τον Φραγκίσκο. «Ήταν μια ιστορική συνάντηση», διαπιστώνει ο Τσίπρας ικανοποιημένος. Έτσι αξιολογήθηκε αυτή η συνάντηση προφανώς και σε άλλα μέρη: «Σχεδόν δεν είχε ανακοινωθεί η ημερομηνία της συνάντησης, και υπήρξε πίεση από την Ελλάδα» υποστηρίζει η αντιπροσωπεία. «Στην ελληνική κυβέρνηση δεν αρέσει τίποτα από όσα κάνω. Δεν τους αρέσω», είπε ο Τσίπρας σε συνομιλία του με την Standard.

«Σημαντικός Διάλογος»

Η ποικιλία των θεμάτων, που συζήτησε με τον Πάπα, υπήρξε εξαιρετικά ευρεία σύμφωνα με τον Τσίπρα: Φτώχεια, Μετανάστευση, οικονομική Κρίση και ο υψηλός κίνδυνος πολέμου. «Ο διάλογος ανάμεσα στην Αριστερά και την Εκκλησία είναι σημαντικός». Βέβαια υπάρχουν διαφορές ιδεολογίας, σε πολλά σημεία όμως θέλουμε ακριβώς το ίδιο – δηλαδή για παράδειγμα αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Ο Πάπας αναγνωρίζει, όπως και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, «την σημασία των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των αδικιών». Με συντομία πρέπει να αναφέρθηκαν και στην ελληνική πολιτική ζωή. «Τι συνέβη; Οι πλούσιοι έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι, οι φτωχοί ακόμη πιο φτωχοί. “Διασώσαμε τις τράπεζες, όχι τους ανθρώπους”

Την συνάντηση την κανόνισε τελικά ένας Αυστριακός: ο Walter Baier, προεδρος του KPÖ από το 1994 ως το 2006, που είναι σήμερα Συντονιστής Μετασχηματισμού στο Think tank της Ευρωπαικής Αριστεράς. «Χρειάστηκε 7 μήνες προετοιμασίας» σημειώνει. “Βέβαια χρειαστήκαμε περισσότερο χρόνο για μια συνάντηση με τον Πάπα, παρά με τον Πρωθυπουργό της Αυστρίας”. Αυτή η συνάντηση εκκρεμεί ακόμη.

«Κοινά σημεία ενδιαφέροντος»
Εδώ και 15 χρόνια προσπαθεί ο Walter Baier για τον διάλογο με τους Καθολικούς, αλλά και τους Ευαγγελιστές. «Ο Πάπας έχει τις ίδιες επιθυμίες με την Αριστερά- κοινωνική δικαιοσύνη, κριτική στον καπιταλισμό- είναι ανοιχτός σε τέτοιες ιδέες» Αυτές είναι ιδέες, που θα έπρεπε να διαδοθούν πολύ ευρύτερα από την Αριστερά. Γιατί, σύμφωνα με τον Baier: «Στην κυρίαρχη Κρίση της θεσμοθετημένης Πολιτικής και του κομματικού τοπίου έχουν δύο θεσμοί έναν ιδιαίτερο ρόλο: οι θρησκευτικές κοινότητες και τα συνδικάτα».

Πράγματι, επιτρέπουν τέτοια μηνύματα, όπως οι χειρισμοί του Φραγκίσκου, αυτή την ανάγνωση. Ήδη η πρώτη του Αποστολική Γραφή τον Νοέμβριο του 2013 έδωσε ξεκάθαρα σημάδια. «Όχι στην κοινωνική ανισότητα, που προκαλεί την βία», ήταν ένας από τους τίτλους. «Όχι στην νέα θεοποίηση του χρήματος» ένας άλλος. Ακολουθούν αποσπάσματα αυτού, που ο κομμουνιστής Baier ονομάζει «δριμεία αντικαπιταλιστική κριτική». Ο Πάπας γράφει περίπου: «H παγκόσμια οικονομική κρίση, που παρέσυρε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία, κατέστησε σαφείς τις ανισότητες και προ παντός την μεγάλη έλλειψη ενός ανθρωπιστικού προσανατολισμού- μια έλλειψη, που περιορίζει τον Άνθρωπο μονάχα στις βασικές ανάγκες του: στην κατανάλωση».

Αμφισβητούμενες αλλαγές
Ο νέος τόνος του Πάπα Φραγκίσκου δεν ταιριάζει σε όλους στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Έτσι στρέφονται σε ένα βιβλίο αυτή την στιγμή πέντε Καρδινάλιοι ενάντια σε μια νέα πορεία στο ζήτημα των χωρισμένων Καθολικών. Δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγές, επιμένουν με τρόπο που δεν επιτρέπει παρανοήσεις. Τόσο δημόσια δεν είχε αμφισβητηθεί από κανένα ο επιλεγμένος από τον Πάπα δρόμο εντός της Εκκλησίας. Η συνάντηση με έναν τόσο αμφιλεγόμενο στο εσωτερικό της Ε.Ε. πολιτικό, όπως ο Τσίπρας, δεν άφησε μόνο καλές εντυπώσεις στο εσωτερικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Όμως ο συντονιστής Μετασχηματισμού Baier ονειρεύεται ήδη μια ευρεία συμμαχία «που θα μπορεί να ασκήσει περισσότερη πίεση». Μια πρόβα τζενεράλε για αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος του 2015: Τότε θα λάβει χώρα στο Παρίσι η παγκόσμια Σύνοδος για το Κλίμα.
-Αν θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω συνάντηση με τον Πάπα; «Δεν το ξέρω» είπε ο Τσίπρας. Το να διατηρήσουμε τον διάλογο ανάμεσα στην Αριστερά και στην Εκκλησία είναι παρόλ’ αυτά σημαντικό. Άλλωστε, η συνάντηση απέδειξε σύμφωνα με τον Τσίπρα ότι «ο Πάπας δεν είναι Αριστερός, μιλά όμως ως Αριστερός». 

(Peter Mayr aus Rom, DER STANDARD, 19.9.2014) 
(Μετάφραση της ανταπόκρισης από το Αποκαυκίδιο το Γερμανικό)

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.162

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *