Mafia Story
«Πήγα στην Ελλάδα, παρασυρόμενος μετά τη θετική εμπειρία που είχε ο Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό και είπα στον εαυτό μου, γιατί να μη δοκιμάσω και εγώ αυτή την περιπέτεια. Αλλά δεν είχα την ίδια επιτυχία με αυτόν», αναφέρει εξηγώντας πως αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα. Αρχικά σημειώνει πως το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλό και πως υπάρχουν «μόνο δύο μεγάλες ομάδες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός». «Αυτές οι δύο είναι πραγματικά πολύ μακριά από τις υπόλοιπες». «Τα γήπεδα είναι σχεδόν άδεια. Εμείς ποτέ δεν είχαμε φιλάθλους».
Όπως τόνισε τα πάντα είναι διεφθαρμένα. Για τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, ανέφερε πως «τιμωρήθηκε για τρία χρόνια για συναλλαγή παιχνιδιών αλλά δεν ξέρω καν αν μπήκε φυλακή καθόλου». Όπως λέει ο πρόεδρος της ομάδας «είναι μαφία», «έχει όλη την ώρα σωματοφύλακες. Είναι σοβαρά πράματα αυτά. Μερικές φορές οπλοφορεί και κάνει συναντήσει έναν με έναν με τους ποδοσφαιριστές. Όλοι στα αποδυτήρια τρέμαμε να του μιλήσουμε», σημειώνει και συνεχίζει:
Για τους μισθούς αποφάσιζε πάντα ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος. Ο σύλλογος λειτουργεί σαν μαφία. Δε θέλω βεντέτα, απλά να στείλω ένα σήμα κινδύνου. Στο τέλος κουράστηκα, δεν πήρα όλα τα χρήματα, ήθελα μόνο να φύγω από τη χώρα. Εγώ επειδή έχω αγωνιστεί στην εθνική Γαλλίας, ήμουν λίγο πιο άνετος. Συμπαίκτες έπαιρναν για τα Χριστούγεννα μόνο 100 ευρώ. 100 ευρώ για τρεις μήνες. Άλλοι αναγκάστηκαν να σπάσουν το συμβόλαιό τους και να μην παίζουν. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι μαφία. Πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, απειλήθηκαν. Και εμένα με απείλησε πολλές φορές προσωπικά. Απειλές θανάτου».
Ο Ολιβιέ Καπό μίλησε και για τα στημένα τονίζοντας πως η UEFA «δεν προσέχει τι γίνεται στην Ελλάδα». «Παίζονται πολλά σε επίπεδο συναντήσεων. Παιχνίδια αγοράζονται για στοιχηματικούς λόγους. Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Η UEFA επίσης δεν ενδιαφέρεται, είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Δύο συμπαίκτες μου έχουν στείλει επιστολές στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά ok… δεν έγινε τίποτα. Τα παιχνίδια συναλλάσσονται, αλλά και τα συμβόλαια επίσης. Πολλά συμβόλαια είναι μαύρα, και όταν πηγαίνεις στους αρμόδιους θεσμούς να πάρεις τα δεδουλευμένα σου λένε δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο. Μετά παίρνεις το 1/3 αυτών και προσπαθούν σε απομονώσουν και να σε εξαντλήσουν το ταχύτερο δυνατό», τονίζει.
Μάλιστα ο ίδιος αποκαλύπτει πως έχει δεχτεί εντολές λόγω στοιχήματος. «Πριν από ένα παιχνίδι δέχτηκα ανθρώπους στο σπίτι μου που μου ζητούσε να πάρω κόκκινη κάρτα επειδή το είχαν ποντάρει στο στοίχημα. Μου υποσχέθηκαν να μου έδιναν μέρος από τα κέρδη. Την επόμενη ημέρα με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος να μου πει εάν δέχτηκα την πρόταση. Του είπα πως είμαι νομοταγής και πως δεν κάνω τέτοια και εάν ήθελε ένα παιχνίδι να είναι διεφθαρμένο, θα μπορούσε να έρθει να μου ζητήσει να εγκαταλείψω την ομάδα. Μου είπε: “Δε θα πας πουθενά. Θα σε σκοτώσω μαζί τα παιδιά σου και τη γυναίκα σου. Δε θα ξαναδείς την οικογένειά σου.” Ακόμη και η Αφρική είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα. Συνάντησα πολλούς ανθρώπους που ήταν συζητήσεις με ομάδες από την Ελλάδα. Προσπαθώ να τους προειδοποιήσω. Έλυσα το συμβόλαιό μου χάρη σε ένα καταπληκτικό
δικηγόρο. Θέλω να πω σε όλα τα νέα παιδιά να μην παίξουν εκεί».
Λεβαδειακός: Αποκυήματα φαντασίας
«Οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τον ποδοσφαιριστή Olivier KAPO έχουν τακτοποιηθεί πλήρως με την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του. Όσα άλλα αναφέρει ο ποδοσφαιριστής στην συνέντευξή του είναι αποκύημα της φαντασίας του, λόγω της οδυνηρής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται (καθημερινά φθάνουν ειδοποιητήρια για οφειλές του στη Γαλλία) και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. Ήδη δημόσια έχει τοποθετηθεί ο μάνατζερ του κ. Παύλος Τοπίδης και τα ανωτέρω μπορεί να επιβεβαιώσει και ο δικηγόρος του κ. Μηνάς Λυσάνδρου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λεβαδειακός.