Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

ΦΩΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Photo: Erich Ferdinand/Flickr

Αποφασισμένος να δώσει μάχη με τα περίεργα τερτίπια στα οποία μας έχει συνηθίσει πια η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας εμφανίζεται τελικά ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος έχει αποστεί παρασάγγας από τις σκέψεις του περί υποβολής παραίτησής του!

Αποφασισμένος να κινηθεί επίσης στη «γραμμή» των ουσιαστικών μειώσεων στις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία προστασία των δημοσίων δαπανών Υγείας, αν και με «βοηθό» ένα θεσμικό πλαίσιο αντιφατικό και διστακτικό, ο Δημήτρης Λιντζέρης κάνει σαφές πλέον στους στενούς συνεργάτες του ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να δεχθεί τυχόν εισήγηση της επιτροπής η οποία θα αποδέχεται τις λεγόμενες «διορθώσεις», δηλαδή αυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει εκ νέου (Τρίτη 5 Αυγούστου), πίσω από κλειστές πόρτες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να… αξιολογήσει 250 ενστάσεις φαρμακευτικών εταιρειών για σκευάσματά τους. Η επιτροπή έχει ήδη αποδεχθεί από την περασμένη Πέμπτη, 31 Ιουλίου, το… βάσιμον των ενστάσεων των φαρμακευτικών εταιρειών και έχει αποστείλει τις «αναγκαίες διορθώσεις» – αυξήσεις τις οποίες εισηγείται για τα 250 φαρμακευτικά σκευάσματα!

Είναι πολύ επίκαιρο να υπενθυμίσουμε ότι τα αμέσως προηγούμενα περίεργα τερτίπια της επιτροπής τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, επίσης αυξήσεις στις τιμές… 600 φαρμακευτικών σκευασμάτων, είχε φρενάρει τελικά ο ίδιος ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε, λοιπόν, τη σχετική στάση την οποία θα τηρήσει τώρα ο Μάκης Βορίδης, αφού υπενθυμίσουμε ότι ο θεσμικός ρόλος της επιτροπής τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας είναι αποκλειστικά και μόνον γνωμοδοτικός, ενώ ο μόνος αρμόδιος για την τιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων είναι, βάσει του νόμου, ο ΕΟΦ.

Bασίλης Βενιζελος από  protagon gr

Σχόλιο Απόκαυκου: Συνεχίστε τις διακοπές σας αμέριμνοι! Αγρυπνά ο κ Λιντζερης…

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.155

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *