Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ποιος θα κερδίσει αν βγoύμε για δανεικά;

Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com

Με σχεδόν πανηγυρικούς τόνους ανακοινώνεται καθημερινά η επικείμενη έξοδος της Ελλάδος στις αγορές. Με εθνική υπερηφάνεια, θυμίζει κάπως την… έξοδο του Μεσολογγίου.
Μόνο που αυτή η έξοδος σε νέα χρέη αυξάνει και παρατείνει τη σκλαβιά των Ελλήνων.
Παρατείνει την εξάρτησή μας από τους δανειστές.

Ας σκεφτούμε λίγο ψύχραιμα. Θα αγοράζατε εσείς, εάν είχατε διαθέσιμο κεφάλαιο, αυτά τα ομόλογα; Ποιος τα εγγυάται και με τι ανταλλάγματα δίδεται η όποια εγγύηση; Ψιλά γράμματα;

Ποιος θα κερδίσει από την αύξηση του χρέους της Ελλάδος; Διότι περί αυτού πρόκειται, η κατ’ ευφημισμόν «έξοδος», απλώς παραπληροφορεί δια του λόγου.

Τα οικονομικά μαθηματικά. Απλά. Δυο δισεκατομμύρια Ευρώ σε πενταετή ομόλογα με επιτόκιο 6% απομυζούν από την ελληνική οικονομία και τα νοικοκυριά τόκους 120 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως. Σε πέντε χρόνια, 600 εκατομμύρια. Χωρίς ανατοκισμούς και χωρίς ασφάλιστρα. Πανηγυρίζουν για επιτόκιο 6%! Αυτό και αν είναι για κλάματα. Στη θέση της Ελλάδος οι όποιοι τόκοι πρέπει να είναι μηδέν. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, δεν παίρνουμε δάνειο.

Παμε στους κερδισμένους από τον επικείμενο δανεισμό μας.
1. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δίδουν την εντύπωση της επιτυχίας και της απαλλαγής από τα δεινά της πτώχευσης.
2. Οι ανάδοχες Τράπεζες -Deutsche Bank, Goldman Sachs και άλλες- παίρνουν σίγουρη προμήθεια.
3. Οι ασφαλιστικές εταιρίες της έκδοσης των ομολόγων.
4. Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν δίνει το πολιτικό στίγμα, “τα καταφέραμε με την κρίση, μπράβο μας”… παρόλο που εδώ υπάρχουν και σκεπτικές φωνές σχετικά με τον δανεισμό μας αυτόν.
5. Η κυρία Μέρκελ, ναι, η κυρία Μέρκελ, διότι είναι η ηγέτιδα στην Ευρώπη και μπορεί να παινευτεί στους εκλογείς της, “να, τη φέραμε στον σωστό δρόμο την Ελλάδα”. Ευρωεκλογές έχουν και οι Γερμανοί, ας μην το ξεχνάμε.

Οι Έλληνες χάνουμε από αυτήν τη νέα μανούβρα του δανεισμού. Υπάρχει εναλλακτική λύση; Πάντα υπάρχει.
Την αναπτύσσω εδώ. Δεν αμφισβητώ το πλεόνασμα. Εδώ στηρίζεται το σκεπτικό μου.

Α. Να εφαρμοστούν τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα από τα υπογραφέντα μνημόνια και οι εκεί αναφερόμενες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταβολές. Ώστε να παγιωθεί το πλεόνασμα και να αυξηθεί κατά τη διάρκεια του έτους.
Β. Νέο μνημόνιο δεν χρειάζεται, εάν υλοποιηθεί το τρέχον.
Γ. Περαιτέρω ελαφρύνσεις για κάλυψη τυχόν μικρών χρονικών αποκλίσεων από τα μέτρα και την απόδοσή τους να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Eurogroup. Τώρα που όλοι σχεδόν μας επαινούν. Είναι ευκαιρία.

Στην Ελλάδα πρέπει εκ των πραγμάτων να ξοδεύει μελλοντικά το κράτος λιγότερα από ό,τι εισπράττει. Να παράγουμε, δηλαδή, πρωτογενές πλεόνασμα. Διαρκώς. Αυτή η τοποθέτηση θα μας βοηθούσε να ανεβάσουμε την αξιοπιστία μας πιο ψηλά. Θα μας βοηθούσε πολύ στις επικείμενες διαπραγματεύσεις περί διαγραφής ή άλλης αναδιάρθρωσης ενός τμήματος του χρέους με το Eurogroup, από το φθινόπωρο και μετά. Στα γερμανικά ΜΜΕ, τα δημόσια, παρουσιάστηκαν χθες διάφορες αποκλίσεις από το μνημόνιο, που μειώνουν σαφώς την αξιοπιστία μας.

Η έξοδος στις αγορές υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι δυστυχώς Πύρρειος νίκη. Θα τη βρούμε μπροστά μας πριν από την Άνοιξη του 2015.

Πάκης ο αλιεύς 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.161

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *