Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Μνήμη δελφινιού…

Εσείς μπορεί να μην θυμάστε το όνομα κάποιου που συναντάτε στον δρόμο μετά από χρόνια, αλλά αν ήσασταν δελφίνι, μπορεί να το θυμόσασταν! Τα δελφίνια -και όχι οι ελέφαντες- θυμούνται για περισσότερο χρόνο από κάθε άλλο ζώο εκτός του ανθρώπου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι τα έξυπνα θαλάσσια θηλαστικά είναι σε θέση να θυμούνται το ένα το χαρακτηριστικό σφύριγμα του άλλου μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια χωρισμού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιολόγο Τζέισον Μπρουκ του πανεπιστημίου του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας “Proceedings of Royal Society B”, σύμφωνα με το BBC, το “Science” και το “Nature”, εκτιμούν ότι αυτές οι μακροχρόνιες αναμνήσεις σχηματίζονται επειδή τα δελφίνια έχουν εξελιχτεί να διαμορφώνουν πολύπλοκες και διαρκείς κοινωνικές σχέσεις.

Οι επιστήμονες, μετά και τη νέα ανακάλυψη, θεωρούν ότι τα δελφίνια έχουν νοημοσύνη συγκρίσιμη των ανθρώπων, των χιμπατζήδων και των ελεφάντων. Οι τελευταίοι έχουν επίσης αναμνήσεις που πλησιάζουν τα 20 χρόνια, όμως θυμούνται μόνο άλλα μέλη της οικογένειάς τους και όχι ξένους, αντίθετα με τα δελφίνια, των οποίων η μακρά μνήμη δεν περιορίζεται μόνο σε «συγγενείς» τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.162

2 Σχόλια

  1. Filikaki says:

    Πολύ ωραία, και το δελφίνι στη φωτογραφία λοιπόν θυμάται τη μέρα που το άρπαξαν από το σπίτι του, στη Μαύρη Θάλασσα, για να ποζάρει τώρα αυτό και οι απόγονοί του σε διαφημιστικές φωτογραφίες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου… Έχετε την εντύπωση ότι όλα τα δελφίνια των δελφιναρίων έχουν γεννηθεί στην αιχμαλωσία; Ξέρετε πόσο βίαιη είναι η διαδικασία της σύλληψής τους στην ανοικτή θάλασσα; Αν όχι, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα εδώ: http://youtu.be/9wzBgOuv3Xw

  2. apokaukos@gmail.com says:

    Φρικτή η αιχμαλωσία για κάθε πλάσμα της φύσης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *