ειδικότερα του τμήματος Μοριακής, Βιολογίας και Γενετικής, που ξεκίνησε πριν
από δέκα χρόνια η κατανάλωση ξινόγαλου
έχει ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
καθηγητής του τμήματος της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας κ. Γιάννης Κουρκούτας.
Σύμφωνα με την έρευνα στο ξινόγαλο υπάρχουν μικροοργανισμοί (βακτήρια) που
καταπολεμούν τις παθήσεις του εντέρου.
εξετάζονται οι αντικαρκινικές τους ιδιότητες.
και της άριστης …φυσικής του κατάστασης, αφού ως γνωστόν είναι λάτρης του ξινόγαλου
και μάλιστα αυτού, που παράγει η «ΔΩΔΩΝΗ»