Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Προσοχή στις αλεπούδες!

Μπορεί ο χειμώνας να είναι πια παρελθόν και οι αλεπούδες να μην αναζητούν τροφή σε κατοικημένες περιοχές, όμως λόγω του καλού καιρού πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν στην ύπαιθρο για μια ανοιξιάτικη εξόρμηση και προσεγγίζουν περιοχές όπου ζει η κόκκινη αλεπού, νούμερο ένα κίνδυνος για τη μετάδοση του ιού της λύσσας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος αυτός δεν έχει παρέλθει, αντίθετα αυξάνεται λόγω της παρουσίας των εκδρομέων στη φύση. Συνιστούν δε σε όποιους βρίσκονται σε δάση και μη κατοικημένες περιοχές να απομακρύνονται γρήγορα μόλις αντιληφθούν την παρουσία αλεπούς.
“Η αλεπού είναι νυκτόβιο ζώο που δεν κινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ είναι στη φύση της να αποφεύγει τον άνθρωπο. Αν, όμως, κάποιος συναντήσει την ημέρα αλεπού, η οποία μάλιστα θα τον πλησιάσει χωρίς να φοβάται, ή θα κινείται αμέριμνα παρά την ανθρώπινη παρουσία, αυτή η συμπεριφορά του ζώου θα πρέπει να θεωρηθεί αφύσικη και ύποπτη για την παρουσία λύσσας. Οι δε επισκέπτες του δάσους θα πρέπει να είναι πολύ καχύποπτοι, να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με άγριο ζώο και να απομακρύνονται άμεσα” σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διευθυντής Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Βαφειάδης.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” για τον κίνδυνο εμφάνισης αλεπούδων που έχουν προσβληθεί από τον ιό της λύσσας, ο κ. Βαφειάδης αναφέρει εκείνες του Κιλκίς (όπου σημειώθηκαν δέκα εξακριβωμένα κρούσματα) και της Θεσσαλίας (όπου υπήρξαν μεν μόνο τρία, ωστόσο το ένα από αυτά ανήκε σε κατοικίδιο ζώο, μία γάτα).
ΑΜΠΕ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.152

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *