Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ένα πετυχημένο φιλολογικό συνέδριο στην Κρανιά Γρεβενών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19/7, το Σάββατο 20/7 και την Κυριακή 21/7 οι εργασίες του 1ου Φιλολογικού Συνεδρίου, που έγινε στη βόρεια Πίνδο, στον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα και στο χωριό Κρανιά Γρεβενών, στην τοποθεσία Άγιος Αθανάσιος.

Το θέμα του Συνεδρίου ήταν «Ελεγείες – Πολεμικά θούρια στην ελληνική ποίηση από τον 7ο π.Χ. αι. έως τις μέρες μας».

Για την υλοποίηση της διοργάνωσης συνεργάστηκαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πάνω σε μια ιδέα του διευθυντή της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Γρεβενών κ. Συμεών Ζαγκανίκα.

Την εκδήλωση στήριξαν ο Δήμος Γρεβενών, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς και η Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Ψυχή της εκδήλωσης, ακούραστος στην προσπάθειά του και πανταχού παρών, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιάννης Μότσιος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλπάνης και ο καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Ντίνας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ως εκπρόσωπος του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ο Σοφοκλής Εταιρίδης, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών.

Στο συνέδριο συμμετείχε και η χορωδία των γυναικών της Κρανιάς, οι οποίες έψαλλαν από τον Ακάθιστο Ύμνο… και τραγούδησαν μέχρι και αντάρτικα τραγούδια.

Οι βιολιστές Φωτεινή Σαρόγλου και Αγγελική Βλάχου έπαιξαν τραγούδια της Αντίστασης με τη συνοδεία του κιθαρίστα Κωνσταντίνου Φαρμάκη.

Ωραίες απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών έγιναν από τον ηθοποιό Κώστα Γιαλίνη.

Πηγή: Αυγή 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.152

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *