Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ποιος κρατάει ποιον;

photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com

Του Γιώργου Λακόπουλου 


«Δεν με κρατάει κανένας», είπε στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου. Είναι ένα παλιό «μότο» του, αλλά η επαναφορά του αυτή ειδικά τη στιγμή γεννά απορίες.

Καταρχήν, από μόνο του αυτό το «δεν με κρατάει κανένας» από έναν πολιτικό περιέχει υπαινιγμούς για τους υπόλοιπους. Ότι έναν πολιτικό δεν πρέπει «να τον κρατάει κανένας» είναι το αυτονόητο. Αλλά γιατί κάποιος πρέπει να το διατυμπανίζει κάθε τόσο, αν όχι για να δείξει ότι ξεχωρίζει;

Εν πάση περιπτώσει, για το διάστημα που ο Παπανδρέου ήταν Πρωθυπουργός – ή, προηγουμένως, υποψήφιος Πρωθυπουργός- είχε κάποιο νόημα να το λέει – επικοινωνιακά τουλάχιστον. Σήμερα που δεν είναι τίποτε, γιατί το επαναλαμβάνει; Ποιος θα ήθελε να κρατάει έναν πολιτικό που δεν έχει καμιά εξουσία; Γιατί να λέει στα ξεκούδουνα ένας πολιτικός που βρίσκεται σε αυτή τη φάση της σταδιοδρομίας του ότι «δεν τον κρατάνε»; Ποιος θα μπορούσε να το κάνει και για ποιο θέμα;

Φαίνεται παράδοξο, αλλά ο μόνος που θα μπορούσε να «κρατάει» τον Παπανδρέου είναι ο Βενιζέλος. Όχι γενικά και αόριστα αλλά πολύ συγκεκριμένα: με το πόρισμα των ελεγκτών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Οι φήμες, οι διαδόσεις αλλά και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Παπανδρέου άφησε στο κομματικό ταμείο, τρύπα πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ, χρέη στις τράπεζες απλήρωτους εργαζόμενους και ακατάστατο λογιστήριο. Έκανε πολυτελείς και αχρείαστες δαπάνες με δανεικά που έπαιρνε το κόμμα. Ήταν τόσο σοβαρό ώστε, ευλόγως, δυο φορές ο ίδιος ο Παπανδρέου συνάντησε τον Βενιζέλο. Δεν έκρυψε την οργή του. Και τώρα λέει στα ξαφνικά ότι θα συνεχίσει να πολιτεύεται με τον τρόπο του, γιατί «κανείς δεν τον κρατάει».

Μοιραία κάποιος μπορεί να το συνδέσει με το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που δεν δίνεται στη δημοσιότητα. Ξεχάστηκε στο συρτάρι του Βενιζέλου – γιατί ποιος άλλος μπορεί να το έχει; Και εφόσον το έχει ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έκανε αυτό που όφειλε; Γιατί δεν το έθεσε υπόψη των κομματικών οργάνων ώστε να αποφασίσουν για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν; Γιατί άνοιξε η γη και το κατάπιε; Τι μήνυμα είναι αυτό από ένα κόμμα που θέλει να αλλάξει;

Αυτό το πόρισμα δυο πράγματα μπορεί να λέει. Το ένα είναι ότι επί Παπανδρέου έγινε κακή διαχείριση στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, οπότε πώς είναι δυνατόν να του δίνουν και τον λόγο στο συμπόσιο από πάνω, σαν να μην τρέχει τίποτε; Το άλλο είναι ότι η διαχείριση της εποχής Παπανδρέου δεν είναι καθόλου επιλήψιμη, όποτε το πρώτο που οφείλει ο Βενιζέλος είναι να αποκαταστήσει τον προκάτοχό του που συκοφαντήθηκε για σπάταλες. Ο μόνος τρόπος να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα είναι να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα που συνέταξαν καθ’ όλα έγκυρες εταιρίες. Γιατί δεν έχει συμβεί αυτό ακόμη δεν το ξέρουμε, όπως δεν ξέρουμε και πότε θα συμβεί.

Μέχρι τότε, κάθε φορά που ο Παπανδρέου θα λέει ότι «δεν τον κρατάει κανείς», ακόμη και σήμερα που είναι «πρώην», μόνο σε αυτό το πόρισμα θα μπορεί να πάει το μυαλό του καθενός. Και στην ισορροπία τρόμου που μπορεί να διαμορφώνεται, πλέον, στο ΠΑΣΟΚ.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.152

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *