Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Τυχεροί οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

photo: Philippos Messinis@fosphotos.com

Του Γιώργου Κτενά ( Πρωταγωνιστές)

Στα ψιλά των εφημερίδων πέρασε η διακοπή τής μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ, από τον δορυφόρο Άστρα, έπειτα από πιέσεις τής κυβέρνησης προς τους Ισραηλινούς ιδιοκτήτες του δορυφόρου. Φαίνεται ότι η πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά στο Ισραήλ, άρχισε να αποδίδει καρπούς για την Ελλάδα. Και πέρασε στα ψιλά γιατί, μεταξύ άλλων, το ίδιο διάστημα η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στις εξελίξεις με την απαγωγή τής μικρής Μαρίας από οικογένεια Ρομά. Ώδινεν όρος και έτεκε μυν.


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μετά τόσο καιρό αγώνα, εκτός από μαχητικοί συνεχίζουν να είναι το ίδιο τυχεροί όσο την πρώτη μέρα που έμαθαν ότι θα χάσουν τις δουλειές τους. Γιατί η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε ένα μεσημέρι να φέρει το χάος στο Ραδιομέγαρο. Αλλά η εμπειρία δείχνει ότι μέσα από το χάος προκύπτει η τελειότερη μορφή οργάνωσης: η αυτοοργάνωση. Την ώρα που η κυβέρνηση ζητάει αποκρατικοποιήσεις, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν και έχουν ακόμα μία πρώτης τάξης ευκαιρία για ανατροπή μέρους του συστήματος, μέσα στο ίδιο το σύστημα: Να προχωρήσουν σε αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα, με ξεκάθαρο πλάνο, απεμπολώντας το μοντέλο τής -κατά συνθήκης- αυτοδιαχείρισης που υπάρχει μέχρι τώρα.

Ο Σέρβος συγγραφέας και φιλόσοφος, Μιχαήλο Μάρκοβιτς, αναφέρει στο βιβλίο του «Αυτοδιαχείριση» (εκδ. Επίκουρος): «Η πραγματική αυτοδιαχείριση προϋποθέτει την ύπαρξη ενός σεβαστού αριθμού ορθολογικών, σοσιαλιστικοποιημένων και ανθρωπιστικών προσωπικοτήτων, που κατανοούν την ολότητα της κοινωνικής διαδικασίας και εξέλιξης, που έχουν συνείδηση της σχετικής σύνδεσης προσωπικών και γενικών συμφερόντων και καθοδηγούνται από ορισμένα ιδανικά γενικής ανθρώπινης σημασίας». Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν στην ΕΡΤ υπάρχουν οι, μεταξύ άλλων, προϋποθέσεις που θέτει ο Μάρκοβιτς. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αν δεν δοκιμαστεί στην πράξη, γιατί το ζήτημα της αυτοδιαχείρισης είναι πολυεπίπεδο.

Από τη στιγμή, όμως, που υπάρχει η τεχνογνωσία στους εργαζόμενους και το εγχείρημα μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, το μεράκι, η φαντασία και η επινόηση μπορούν να δώσουν τη λύση στα προβλήματα που πιθανώς θα παρουσιαστούν. Αν το πρόταγμα της αυτονομίας κυριαρχήσει, μπορεί να δημιουργηθεί κάτι νέο. Η καινούργια κοινωνία, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα, δεν μπορεί να βασιστεί σε υλικά τού χθες για να χτιστεί. Επιβάλλεται να γεννηθούν νέες ιδέες, νέα οράματα, αφήνοντας πίσω τα χθεσινά ερείπια που κουβαλάμε σαν βαρίδια μαζί μας. Και η ΕΡΤ μπορεί να δώσει ένα δυνατό σήμα κοινωνικού μετασχηματισμού και, στον βαθμό που συνδέεται με την κοινωνία, να τη σπρώξει προς την ίδια κατεύθυνση.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.152

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *