Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Η ευκαιρία του κ. Μωυσή Ελισάφ

 Στέφανος Καραμούτσιος

Με τον Ελληνικής καταγωγής ( κατάγεται από τους Λογγάδες) δήμαρχο του Schwerte, Δημήτριο Αξούργο συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ και όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον δήμο  συζητήθηκαν
οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας της πόλης των Ιωαννίνων και
του Schwerte στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας, του τουρισμού
και της επιστήμης.

Ο δήμαρχος του Schwerte έγινε ευρύτερα γνωστός στην περιοχή μας, όταν παλιότερα απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, πώς τα καταφέρνει στη διοίκηση του δήμου του, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια “ότι κάθε φορά και σε κάθε θέμα, που ανακύπτει χρειάζεται να πείσω το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μου, γιατί δεν έχω την πλειοψηφία σε αυτό”.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο δήμο Ιωαννιτών, όπου η παράταξη του κ. Ελισάφ δεν έχει την πλειοψηφία και αυτό ήταν γνωστό από τον πρώτο γύρο των εκλογών του 2019, γι αυτό ο κ. Ελισάφ πορευόμενος στην δεύτερη Κυριακή, διακήρυξε σε όλους τους τόνους, ότι είναι ο καταλληλότερος για να παίξει το ρόλο του Αξούργου, δηλαδή, να συνθέτει τις απόψεις και να πείθει το δημοτικό συμβούλιο, που είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και όχι να το έχει υποχείριο στην υποτιθέμενη αυθεντία του.

Το αν συνέβη αυτό τα δυο αυτά χρόνια στο δήμο Ιωαννιτών το γνωρίζουν σήμερα και οι πέτρες!

Με περισσή αλαζονεία και αυταρχισμό ο κ. Ελισάφ άρχισε να πυροβολεί την αντιπολίτευση και να ξιφουλκεί κατά του νόμου με τον οποίο εκλέχτηκε στη διοίκηση του δήμου.

Όχι μόνο δεν επεδίωξε συναινέσεις και συνθέσεις αλλά μετήλθε κάθε μέσου, προκειμένου να ανατρέψει την λαϊκή ετυμηγορία. Ακόμη ηχούν στα αυτιά όσων παρακολουθούν τα δημοτικά πράγματα η αποστροφή του ” ο καθείς με τα όπλα του” όταν θέλησε να υπερκεράσει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που σε δύο θέματα στράφηκε εναντίον του.

Και τα όπλα του κ. Ελισάφ δεν ήταν η δημοκρατική πειθώ αλλά τα νομοθετικά τερατουργήματα του αλήστου μνήμης Θεοδωρικάκου, με τα οποία κατώτερα όργανα υπερισχύουν των ανώτερων, όπως συμβαίνει με την Οικονομική Επιτροπή, που υπερισχύει του δημοτικού συμβουλίου, κάτι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Σε προηγούμενα άρθρα μας είχαμε προτρέψει τον κ. Ελισάφ να επικοινωνήσει με τον Αξούργο και να αξιοποιήσει την εμπειρία του.

Έτσι τώρα που τον συνάντησε ελπίζουμε να μην άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και να ζήτησε να ενημερωθεί σε ζητήματα σύγχρονης διακυβέρνησης και δημοκρατίας για την οποία κόπτεται ο κ. Ελισάφ, χωρίς να την εφαρμόζει.

Και επειδή στην ανακοίνωση των δύο δημάρχων προβλέπεται η συνεργασία και σε πολιτιστικό επίπεδο, προτείνουμε ο κ. Ελισάφ να ηγηθεί αντιπροσωπείας του δήμου Ιωαννιτών με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων και να επισκεφτούν το δήμο του Schwerte για να πάρουν μαθήματα από τον κ. Αξούργο και από τους εκεί αυτοδιοικητικούς για το πώς μπορεί να διοικηθεί ένας δήμος δημοκρατικά και με συναινέσεις.

Άλλωστε ζήτημα πολιτισμού είναι και ο τρόπος που παίρνονται οι αποφάσεις και διοικείται μια κοινότητα ανθρώπων είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *