Ο real Γελωτοποιός της Τηλεδημοκρατίας μας, έφτυσε πολύ σάλιο στη χθεσινή του εκπομπή κατά του βουλευτή του Συ.Ριζ.Α. κ. Δραγασάκη.
Τι έκανε, τι είπε ο κ. Δραγασάκης? Ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε σε πολλές εφημερίδες, όπως, τυχαία, εδώ.
Με συνέπεια λοιπόν στη διακηρυγμένη στρατηγική του κόμματός του να διαπραγματευτεί εντός της Ευρωζώνης και με πρόθεση να αποτινάξει την καχυποψία που επικρατεί στην ομήγυρη για περιπέτειες επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, ομίλησε ο κ. Δραγασάκης.
Διαβεβαίωσε με τα λεγόμενά του, ότι μια κυβέρνηση του Συ.Ριζ.Α. δεν θα προκαλούσε εκούσια έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, δηλώνοντας έτσι και τους όρους της προτεινόμενης διαπραγματευτικής βάσης εκ μέρους μιας αυριανής κυβέρνησης του Συ.Ριζ.Α.
Επιπλέον, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι το κράτος μας είναι μπάχαλο και πρέπει να αλλάξει. Σωστό. Δεν υπάρχει εχέφρων Έλληνας που να διαφωνεί σ’ αυτό ή να μην πιστεύει ότι οι Γερμανοί εταίροι μας, πολλά θα μπορούσαν να μας διδάξουν για την οργάνωση ενός κράτους.
Ειρήσθω εν παρόδω, σήμερα οι Γερμανοί εταίροι μας όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά αντιθέτως, αντιπαθούν τους κυβερνήτες μας, ευλόγως τους θεωρούν αποτυχημένους και ξέρουν ακριβώς τον βαθμό διαφθοράς τους, γιατί κι αυτοί οι ίδιοι, οι Γερμανοί εταίροι μας, έβαλαν το χέρι τους και τους διέφθειραν. Παλαιόθεν. Σήμερα, εκμεταλλεύονται αυτήν την αδυναμία κι ανενόχλητοι ελέγχουν την ελληνική επικράτεια ως ένας ιδιότυπος «φίλιος» στρατός κατοχής, με κάτι αστείους εκπροσώπους που τριγυρνούν και μπεκροπίνουν. Κάτι σαν τον κ. Φουχτελάκη (sic) για παράδειγμα. Αυτή όμως είναι μια άλλη συζήτηση, που και με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει κάποια στιγμή ν’ ανοίξει κι αυτή. Κρίμα που δε σκέφτηκε να την ανοίξει αυτή την κουβέντα ο ίδιος κ. Δραγασάκης στους Γερμανούς ομολόγους του, μ’ ετούτην την αφορμή.
Μας θύμισε ότι από την αρχή της κρίσης, ο Συ.Ριζ.Α. είχε διατυπώσει σαφείς και τεκμηριωμένες απόψεις για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόστηκε και ζήτησε από τους Γερμανούς εταίρους «να αποτιμήσουμε από κοινού τα αποτελέσματα της πολιτικής» αυτής.
Τι πιο λογικό? Έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους και είναι κι αυτό ένα από τα θέματα της διαπραγμάτευσης.
«Στον Συ.Ριζ.Α., έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας», επισήμανε. Ποιος διαφωνεί ότι η κρίση είναι δική μας? Έλληνες πηδάνε από τα μπαλκόνια, Ελληνίδες γραίες, πεθαίνουν αβοήθητες στα υπο κατάσχεση μη ηλεκτροδοτούμενα σπίτια τους, τα ελληνικά νοσοκομεία κλείνουν τις πόρτες στους ανασφάλιστους, ελληνικό είναι το πρόβλημα, δική μας είναι η ευθύνη να το λύσομε. Δεν είναι?
Αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγών στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, στη λειτουργία του κράτους. Που είναι το επιλήψιμο στις διαπιστώσεις του?
Σωστά επεσήμανε ότι δεν μπορούν να γίνονται συζητήσεις σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης και χωρίς να έχει βρεθεί ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα του χρέους. Σωστό ή λάθος? Σωστό! Αυτό, ακόμα και αν δεν το έλεγε, οι Γερμανοί το καταλαβαίνουν κι από μόνοι τους!
Κάλεσε, τέλος, τους Γερμανούς βουλευτές να διαβεβαιώσουν τον γερμανικό λαό ότι εάν αναδειχθεί κυβέρνηση Συ.Ριζ.Α. «θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης».
Ωραία… Όλα καλά τα είπε και δεν βλέπω μέχρι εδώ κανέναν ψόγο, ανάμεσα στα διακηρυγμένα και σ’ αυτά που είπε ο κ. Δραγασάκης.
Οψόμεθα, όμως, για τα σπουδαία!
Διότι ξέχασε να μας πει ο κ. Δραγασάκης, πώς θα γίνουν όλα αυτά. Από τη θέση του υφυπουργού, δίπλα στον αείμνηστο Ξενοφώντα Ζολώτα, ο κ . Δραγασάκης ξέρει –είναι και έξυπνος άνθρωπος. Ξέρει ο κ. Δραγασάκης ότι αν δεν έχεις ένα σχέδιο ανασυγκρότησης να παρουσιάσεις στους δανειστές, κάνεις ότι κάνουνε και οι Ολετήρες που μας τυραννάνε με τη διακυβέρνησή τους, σήμερα: τρύπες στο νερό!
Ξέρει ότι για να προτάξεις την αναγκαία ανάπτυξη, μαζί και τη ρήτρα αποπληρωμής που διεκδικείς, τίποτα δεν καταφέρνεις στις διαπραγματεύσεις, αν δεν έχεις υπό μάλης, έναν φάκελο με το αναπτυξιακό σχέδιο σου. Διότι πρώτα σχεδιάζεις την ανάπτυξη και μαζί υπολογίζεις το πραγματικό πλεόνασμα σου -όχι τις σαχλαμάρες με τα 500ρικα που κάνουνε ετούτοι οι βλαβεροί που μας κυβερνάνε – και ύστερα προτείνεις το σχέδιο αποπληρωμής του … 95% (sic) του χρέους σου.
Αλλά ας μην αρχίσουμε τώρα να παίζομε την κολοκυθιά για τα ποσοστά του νόμιμου ή του παράνομου χρέος. Ο λογιστικός έλεγχος πρέπει να γίνει, αν όχι προς τα έξω –για να καλυφθούν και αυτοί που είναι γραπωμένοι από τα νομικίστικα επιχειρήματα τους- τουλάχιστον προς τα μέσα. Να δούμε, επιτέλους, πως και που φαγώθηκαν τα δανεικά και κυρίως ποιοι υπερτιμολόγησαν, ποιοι εξαπάτησαν, ποιοι ανόμως ωφελήθηκαν, ώστε να μη μας κουνά κανείς το δάχτυλο, ισχυριζόμενος ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. «Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας», εμείς πρέπει να δώσουμε τη λύση.
Συνεπώς, το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε ως κράτος υπό ανασυγκρότηση και σε περιβάλλον ευρώ, είναι τα έσοδα, αφού τα δανεικά είναι κομμένα και ραμμένα στα παλιά δάνεια που ξεπληρώνονται αβέρτα και απρόσκοπτα.
Όλα τα στοιχεία υπάρχουν, για να αναλάβουν τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας να σχεδιάσουν από μηδενική βάση ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς, πόρτες, παράθυρα και αχυρένια στέγη. Κι όταν λέμε τεχνικά κλιμάκια, εννοούμε υπηρεσίες επανδρωμένες απ’ όλους αυτούς τους Έλληνες εφοριακούς που δεν είναι βρώμικοι ή βλάκες. Οι τελευταίοι ας πάνε στο καλό.«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας», εμείς πρέπει να δώσουμε τη λύση.
Περιμένουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι που παραμένουν ικανοί, καταρτισμένοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση ετούτου του θλιβερού μας κράτους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο κοινός νους και ένα εγχειρίδιο. Ε, ας αφήσομε αυτά τα τεχνικά κλιμάκια να σχεδιάσουν ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, να συντάξουν αυτό το εγχειρίδιο που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή μας και θα γραπώσει όλον τον παράνομα αποθησαυρισμένο πλούτο δεκαετιών.«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας», εμείς πρέπει να δώσουμε τη λύση.
Ας ξεκινήσομε από εκεί για τα έσοδα, εν αναμονή του περιλάλητου σχεδίου αναπτυξιακής ανασυγκρότησης που ο Συ.Ριζ.Α. επεξεργάζεται. Το έχομε ξαναπεί στον κ. Δραγασάκη: λεφτά υπάρχουν. Σχέδια δεν υπάρχουν. Αλλά να του πούμε και το άλλο: υγιείς δυνάμεις σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας,επίσης υπάρχουν.
Μόνο που πρέπει να ξεκινάμε, καμιά φορά.