Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Τον «οδικό τουρισμό» ανακαλύπτει τώρα ο Θεοχάρης

Τις παλινωδίες και την έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης αποδεικνύουν τα συνεχή νέα σχέδια που «αποκαλύπτονται» για τον τουρισμό, καθώς μόλις μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού στο αμερικανικό CNN όπου διατράνωνε τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ασφαλή αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα και λίγες ημέρες μετά τις διακηρύξεις για «υγειονομικά διαβατήρια», ο ίδιος εμφανίστηκε να τονίζει το βάρος που θα πέσει στον οδικό τουρισμό, κυρίως από χώρες των Βαλκανίων. 

 

«Ο οδικός τουρισμός αποτελεί τομέα ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στη στήριξη της ζήτησης στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς άλλα και στην επέκταση της περιόδου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, προσθέτοντας πως «ο οδικός τουρισμός θα ανακάμψει πιο γρήγορα και συνεπώς πρέπει να υπάρξουν οι συνθήκες για γρήγορο άνοιγμα των συνόρων».

«Διαμορφώνουμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις οδικές πύλες εισόδου της χώρας και παράλληλα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τάχιστα να καταστήσουμε εφικτές τις ροές από τα Βαλκάνια» δήλωσε ακόμα ο υπουργός, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, ειδικά η αγορά των Βαλκανίων. Ωστόσο, σε άλλο σημείο υπογραμμίζει πως «ο οδικός τουρισμός δεν είναι το καλύτερο είδος τουρισμού, οπότε δε θα θέλαμε με τίποτε να περιοριστεί η φετινή χρονιά μονό σε αυτό το είδος».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο αριθμός των ταξιδιωτών που προσήλθε οδικώς στην χώρα μας το 2018, ανήλθε σε 8,8 εκατ , που αντιστοιχεί στο 29% από τα 30,3 εκατ εισερχόμενους ταξιδιώτες συνολικά (πλην κρουαζιέρας). Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις προοπτικές του εισερχόμενου οδικού τουρισμού στην Ελλάδα το 2019.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ένα χαρακτηριστικό των τουριστών που έρχονται οδικώς στη χώρα μας είναι η δυνατότητα που έχουν να αλλάξουν ή να επιλέξουν προορισμό την τελευταία στιγμή, χωρίς να τους απασχολούν ακυρωτικά κόστη όπως με τα αεροπορικά εισιτήρια. 

«Πρωτόκολλα για τον τουρισμό»

Στο μεταξύ, συνέντευξη στον στο CNN και τον Ρίτσαρντ Κουέστ έδωσε ο Χάρης Θεοχάρης την περασμένη Πέμπτη, επιχειρώντας να πείσει τον δημοσιογράφο και το αμερικανικό κοινό πως η Ελλάδα είναι σε θέση να διασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες για τους τουρίστες εν μέσω πανδημίας.

Ακολουθεί η συνέντευξη, όπως αποδελτιώθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Ερ. Λέτε ότι ελπίζετε να ανοίξετε τον τουρισμό με ασφάλεια φέτος το καλοκαίρι. Πως θα το κάνετε αυτό με ασφάλεια;
Απ. Επιδεικνύοντας το είδους της υπευθυνότητας, επιδεικνύοντας το είδος των τεχνικών οικοδόμησης εμπιστοσύνης που χρησιμοποιήσαμε στη διάρκεια της κρίσης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης επέδειξε ηγετική ικανότητα στον τρόπο με το οποίο αντιμετώπισε τόσο αποτελεσματικά και με τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες. Η ίδια λογική θα ισχύσει, καθώς σταδιακά επανεκκινούμε (ανοίγουμε) την οικονομία και θέτουμε πάλι σε λειτουργία (ανοίγουμε) τη σύνδεσή μας με άλλες χώρες

Ερ. Λοιπόν, πρώτα απ’ όλα -προτού καταλήξουμε για το πώς θα το κάνετε αυτό- πρόκειται να χρειαστείτε κοινά στάνταρντς (προδιαγραφές) από όλους τους προορισμούς και για να διασφαλισθεί ότι κανένας δεν θα τα παραβιάσει, αλλά επίσης και ότι θα είναι πεδίο λειτουργίας με ίσους όρους. Ελπίζετε ότι η Ευρώπη θα επιδείξει την ηγετική ικανότητα για να υπάρξει κοινό έδαφος;
Απ. Δεν ελπίζουμε μόνο, πιέζουμε για αυτό το αποτέλεσμα. Όπως ξέρετε, πριν λίγες ημέρες είχαμε σύνοδο των υπουργών Τουρισμού και οι περισσότεροι υπουργοί Τουρισμού τόνισαν την ανάγκη κοινών κανόνων που θα επιτρέψουν τα αεροπορικά ταξίδια. Δυστυχώς έχουμε δει διαφόρων ειδών διαφορετικά μηνύματα από διάφορες χώρες ως προς το αν οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν τις διακοπές ή να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Ελπίζουμε ότι τα μηνύματα αυτά θα επιστρέψουν πάλι στην κοινή λογική, στο ότι χρειάζεται επανεκκίνηση της οικονομίας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας μπορεί κανείς να δημιουργήσει τον πλούτο που απαιτείται για την υποστήριξη προς το σύστημα υγείας που τόσο χρειαζόμαστε τώρα.

Ερ. Ναι, αλλά το πρώτο που χρειάζεστε είναι να φέρετε τους ανθρώπους και για αυτό χρειάζονται αεροπλάνα στις περισσότερες περιπτώσεις και αυτό ενέχει μια σειρά από ζητήματα. Ίσως να ακούσατε πριν το διάλειμμα τον Alexandre de Juniac. Κι έπειτα χρειάζεται να έχετε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς αξιοπρεπή προσέλευση αυτό το καλοκαίρι, όταν η κοινωνική αποστασιοποίηση και το άγχος θα είναι οι βασικές ανησυχίες;
Απ. Φυσικά, αυτό είναι ένα σημείο καμπής για τον τουρισμό γενικά. Βραχυπρόθεσμα πρέπει να βρούμε ένα διαφορετικό μοντέλο, έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού, που ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Και φυσικά είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με τους ειδικούς μας στον τομέα της υγείας, οι οποίοι μας καθοδήγησαν τόσο διεξοδικά και τόσο καλά. Ο πρωθυπουργός μας ακολούθησε τις προειδοποιήσεις τους και τις υποδείξεις τους και για τον λόγο αυτό έχουμε τόσο επίπεδη καμπύλη. Άρα θα μιλήσουμε με αυτούς και μιλάμε με αυτούς, για να καταλήξουμε στα πρωτόκολλα και τα διαδικαστικά στάνταρ, καθώς και στις απαιτήσεις και στα τεστ για τον κόσμο που θα ταξιδέψει. Αυτός είναι ο τρόπος για να γίνει, αλλά ασφαλώς, μακροπρόθεσμα ο τουρισμός θα αλλάξει. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό είναι ένα τεράστιο σοκ που θα επηρεάσει τον τρόπο που ταξιδεύει ο κόσμος, και που κάνει διακοπές. Αυτό είναι βέβαιο.

Ερ. Επιτρέψτε μου, πάνω σε αυτό, διότι η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά, όπως λέτε, με την κρίση του κορονοϊού και την επιπεδοποίηση της καμπύλης. Σε μεγάλο βαθμό, θα πούνε πολλοί, επειδή γνωρίζατε ότι δεν θέλατε οι υπηρεσίες υγείας να κατακλυστούν. Μπορείτε να δείξετε την ίδια αποφασιστικότητα στην επιβολή της κοινωνικής αποστασιοποίησης (social distancing) και των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή μιας έξαρσης όταν πρόκειται για την περίοδο των διακοπών; Κάποιοι λένε ότι δεν είναι δυνατόν αυτό.
Απ. Επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε επ’ αυτού. Εάν υπάρχει κάτι που κερδίσαμε από την κρίση, η Ελλάδα φαινόταν ανέκαθεν να είναι, το μαύρο πρόβατο -εάν θέλετε- της οικογένειας, αυτή τη φορά έδειξε ότι είναι το καλό παράδειγμα, και αυτό συνέβη όχι μόνον μέσα από τις εξαιρετικά ορθές αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης, αλλά επίσης μέσα από το είδος της υπευθυνότητας που επέδειξαν οι Έλληνες στην διάρκεια αυτής της κρίσης. Και αυτό που μπορούμε να προσδοκούμε είναι ότι το ίδιο είδος υπευθυνότητας θα επιδείξουν οι Έλληνες ξενοδόχοι, οι Έλληνες επαγγελματίες το καλοκαίρι. Θα θέσουμε και θα παρέχουμε τα πρωτόκολλα που χρειάζεται να ακολουθηθούν, ασφαλώς θα πραγματοποιούμε και τους ελέγχους, αλλά σίγουρα αναμένουμε τη συνεργασία που απαιτείται.

Με πληροφορίες από το thepressproject.gr και το ΑΜΠΕ-ΑΠΕ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.162

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *