Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Πρότυπο Λύκειο η Ζωσιμαία αλλά πρωτότυπος ο τρόπος επιλογής των μαθητών!


Σχολιάζει ο Στέφανος Καραμούτσιος

Είναι γνωστή η καμπάνια της εν Ιωαννίνοις κίνησης μερικών αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής για την ανάδειξη του γενικού Λυκείου της Ζωσιμαίας σε πρότυπο Λύκειο
Ακόμη αντηχούν στα αυτιά μου τα φληναφήματα του προέδρου της κίνησης περί δικαίωσης της γεραράς Ζωσιμαίας Σχολής, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση, που κάνει τη Ζωσιμαία πρότυπο λύκειο.

Βέβαια η Ζωσιμαία έπαψε να είναι πρότυπο Λύκειο όχι με νόμο του 85, όπως δήλωσε ο γεραρός Πρόεδρος των αποφοίτων αλλά από τις αρχές της δεκαετίας του 60, αφού ο υποφαινόμενος που φοίτησε στο σχολείο αυτό, από το 64 έως το 70 ήταν σε ένα σχολείο, που με την μεταρρύθμιση του Παπανούτσου δεν διέφερε από τα άλλα σχολεία και δεν υπήρχαν κριτήρια εγγραφής, αφού μπήκαμε στο Γυμνάσιο άνευ εξετάσεων.

Βασικό κριτήριο των υποστηρικτών της μετατροπής της Ζωσιμαίας σε πρότυπο είναι ότι τα καλά μυαλά πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής και αυτό είναι ένα ζήτημα που σηκώνει πολλή συζήτηση.

Όμως αφορμή του σημερινού σχολίου δεν είναι το ζήτημα αυτό αλλά ο τρόπος εγγραφής στη Νέα Ζωσιμαία, που ανακοινώθηκε από τον περιφερειακό διευθυντή.

Θα εγγράφονται-είπε- στο πρότυπο πλέον Λύκειο, άνευ εξετάσεων οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου της Ζωσιμαίας και όσες θέσεις απομένουν θα συμπληρώνονται με εξετάσεις.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, τι σχέση έχει το Πειραματικό Γυμνάσιο, που οι μαθητές επιλέγονται με κλήρωση με τα καλύτερα μυαλά που πρέπει να φοιτούν σε ένα πρότυπο Λύκειο;

Άλλα τα πειραματικά και άλλα τα πρότυπα σχολεία και οι μέθοδοι εγγραφής εν προκειμένω είναι πρωτότυπη και καθόλου δίκαιη, αφού οι εξετάσεις πρέπει να αφορούν τους πάντες…

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Στο 1ο & 2ο Πειραματικό Δημοτικό επιλέγονται με κλήρωση
    Στο Πρότυπο Γυμνάσιο (Δόμπολη), οι μαθητές ΣΤ Δημοτικού διαγωνίζονται και επιλέγονται οι 88 (4 τμήματα χ 22 μαθητές)

  2. Unknown says:

    Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας αλλά και του αρθρογράφω σας είμαι υποχρεωμένος να θέσω υπ' όψη σας τα εξής πραγματικά (και μη δυνάμενα να αμφισβητηθούν) στοιχεία:
    1) Τα Πρότυπα Σχολεία καταργηθήκαν το 1985 Ν 1566/85 (ΦΕΚ 167Α), στο άρθρο 91, παράγραφος 1 του οποίου ορίζεται ότι: "Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού τα πρότυπα σχολεία μέσης εκπαίδευση και το Ζάννειο πειραματικό σχολείο μετατρέπονται, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, είτε σε πειραματικά σχολεία του νόμου αυτού, οπότε καθορίζονται και τα Π.Ε.Κ. στα οποία ανήκουν, είτε σε γυμνάσια και λύκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης"
    2) Είναι απολύτως ανακριβές (από άγνοια των πραγματικών γεγονότων ή από πρόθεση) το ότι το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής λειτουργεί ως Πειραματικό και κατά συνέπεια είναι άκυρη η εισαγψγή τους στο Πρότυπο Λύκειο. Το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής λειτουργεί ως ΠΡΟΤΥΠΟ από το σχολικό έτος 2015-2016 βάσει των όσων προβλέπονται στο Ν4327/85 (Νόμος Μπαλτά) που δημοσιεύθυκε στο ΦΕΚ 50Α. Συγκεκριμένα στο άρθρο 10 παράγραφος 1.1.α προβλέπονται τα εξής: Οι σχολικές μονάδες που έχουν χαρακτηριστεί ως
    «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» αποχαρακτηρίζονται και ορίζονται ως «Πειραματικά Σχολεία», εκτός από τις παρακάτω σχολικές μονάδες που ορίζονται ως «Πρότυπα Σχολεία»:
    α) Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, β) Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, γ) Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, δ) Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, ε) Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στ) Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής, ζ) Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, η) Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, θ) Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων
    Το γιατί το 1985 δεν εγκρίθηκε η λειτουργία και του Προτύπου Λυκείου το γνωρίζουν μόνο οι κ.κ. Μπαλτάς και Κουράκης και όσοι ακόμη και σήμερα προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον θεσμό των Προτύπων Σχολείων χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς
    Αθανάσιος Δάλλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *