Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Γνώμη

Πολιτική επένδυση, η στήριξη στις δημοτικές εκλογές της παράταξης “Αριστερή Παρέμβαση-Αγωνιστικό Μέτωπο στα Γιάννενα”

 

Δημήτρης Αργυρός*

¨Αν και όποτε η ανάγκη γίνεται ιστορία, ή η ιστορία γίνεται σιωπή ακόμη και οι θεοί πείθονται ότι κάτι νέο γεννιέται”

Έτσι έγινε και με το αντιδημοκρατικό νόμο του άθλιου Βορίδη, που επιχείρησε να αποκλείσει τις ζωντανές δυνάμεις του κοινωνικού αγώνα.

Είχε όμως τα εντελώς αντίθετα αποτέλεσμα, καθώς έφερε κοντά και ένωσε τις δυνάμεις της μαχόμενης, αγωνιστικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Όπως είναι η Αριστερή Παρέμβαση, που ενώθηκε μαζί με δυνάμεις από το Μέτωπο Δράσης, μαζί και με άλλες δυνάμεις και ανένταχτους αγωνιστές και δημιουργήσαν την “Αριστερή Παρέμβαση-Αγωνιστικό Μέτωπο στα Γιάννενα”, το «αδερφάκι» της αντίστοιχης παράταξης στην περιφέρεια.

Η αναγκαιότητα της ύπαρξης της εν λόγω παράταξης είναι να δώσει φωνή στη κοινωνική πλειοψηφία αλλά και στις πάσης φύσεως και θέσεως μειονότητες, έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματική η υπεράσπιση των αναγκών και των δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο μιας συνθήκης, όπου δεν μπορούμε να μιλάμε για μια πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση αλλά για μια τοπική διοίκηση η οποία είναι υποταγμένη, υποχείριο της κεντρικής κυβέρνησης- διοίκησης, των επιχειρηματικών συμφερόντων, των ντερεκτίβων της Ε.Ε. και της κεντρικής Ευρωπαϊκής τράπεζας.

Σε μια ιστορική εποχή, όπου η οικονομία έχει καταπιεί την πολιτική και έχουμε πάψει να έχουμε Δημοκρατία. Άλλωστε όπως λέει και η λέξη, Δημοκρατία, είναι το κράτος του Δήμου,  δηλαδή είναι η εξουσία του Δήμου. Και Δήμος δίχως ενεργούς πολίτες που αναλαμβάνουν την ευθύνη της αυτοδιοίκησης του δεν υπάρχει.

Κατά μια έννοια μιλάμε με άλλα λόγια για την λαϊκή εξουσία που είναι η συνθήκη όπου η πολιτική παίρνει την ρεβάνς από την οικονομία και από τα μεγάλα και μικρά ιδιοτελή συμφέροντα.

Και επειδή δεν έχουμε Δημοκρατία κατά συνέπεια δεν έχουμε πραγματική αυτοδιοίκηση. Με αποτέλεσμα η κοινωνική πλειοψηφία αλλά και οι μειονότητες  να μην έχουν το δικαίωμα στο λόγο και στην συμμετοχή στην διακυβέρνηση του Δήμου. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια ξεκάθαρη διάκριση μεταξύ του πολίτη και του πελάτη ή του εμπορεύματος.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η “Αριστερή Παρέμβαση- Αγωνιστικό Μέτωπο” αγωνίζεται έτσι ώστε να υπάρξουν οι εν λόγω συνθήκες για μια πόλη, για ένα Δήμο των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων,  αναγκών και συμφερόντων.

Δίχως βέβαια να έχει τις αυταπάτες ότι με την κατάκτηση ενός Δήμου ή μιας περιφέρειας ή αντίστοιχα κάποιων δήμων ή και περιφερειών δύναται να ικανοποιηθούν πλήρως οι λαϊκές ανάγκες, δικαιώματα, συμφέροντα. Αλλά ούτε και με την ηττοπάθεια που υποστηρίζει ότι μόνο στο σοσιαλισμό δύναται να γίνει αυτό.

Οι αγώνες πάντα προηγούνται της εξουσίας και πάντα υπάρχουν συνθήκες για να γίνουν μικρές και μεγάλες αλλαγές. Εξάλλου ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται. Φυσικά η κατάκτηση της κεντρικής εξουσίας από τις δυνάμεις της λαϊκής, εργατικής εξουσίας-επανάστασης δύναται να δώσει τεράστια ώθηση, μα αλίμονο αν αφήσουμε ακόμη και το πιο μικρό, ακόμη και το πώς φτιάχνεται, μια πλατεία και ένα πεζοδρόμιο στα χέρια των Δημάρχων και των εργολάβων τους.

Ακόμη και η πλατεία που φτιάχνεται και ξαναφτιάχνεται σαν το γεφύρι της Άρτας, ακόμη και τα πεζοδρόμια στις γειτονιές που είναι «δολοφονικά» ακόμη και ο ελλιπής φωτισμός ιδιαίτερα στις γειτονιές ακόμη και η ανύπαρκτη προσβασιμότητα για τους Α.με.Α ακόμη και το γεγονός ότι όλα τα αρπάζουν οι ιδιώτες, οι δημόσιοι χώροι ιδιωτικοποιούνται ακόμη και η απουσία κάθε πρόνοιας για τους μετανάστες είναι βαθιά πολιτικά ζητήματα.

Οι εκλογές δείχνουν ότι το Δήμο δεν θα το κατακτήσει η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα Αγωνιστικό Μέτωπο. Αν αυτό υπήρχε ως δυνατότητα  η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα Αγωνιστικό Μέτωπο θα μετέτρεπε το Δήμο σε κέντρο  διαρκούς κοινωνικού,  εργατικού αγώνα που θα στρίμωχνε άγρια την κυβέρνηση και το κόσμο του κεφαλαίου. Όχι δεν υπάρχουν οι εν λόγω συνθήκες, υπάρχουν όμως οι συνθήκες για την εκλογή ενός ή περισσότερων δημοτικών συμβούλων. Κάτι που αν συμβεί θα ενισχύσει τις δυνάμεις του λαϊκού, εργατικού,  κοινωνικού κινήματος. Και θα άνοιγε την δυνατότητα καλυτέρευσης της ζωή, όσων βρίσκονται στο περιθώριο. Είτε  είναι φτωχοί,  άνεργοι,  εργάτες, Α.με.Α,  μετανάστες, πρόσφυγες είτε φτωχοί ΛΟΑΤΚΙ.

*Ο Δημήτρης Αργυρός είναι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών με την παράταξη ” Αριστερή Παρέμβαση- Αγωνιστικό Μέτωπο”

σχετικές αναρτήσεις

1 από 17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *