Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Το θεωρείο του Απόκαυκου

Ο Καχριμάνης και το άλογό του

 

Στέφανος Καραμούτσιος

” Αυτά λέγω και κάνω, γι αυτό είμαι καβάλα στο άλογο” είπε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αλέκος Καχριμάνης, όταν σε μια από τις γνωστές αψιμαχίες του απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση την κατηγόρησε για έλλειψη συναίσθησης της πραγματικότητας, με αφορμή ένα ψήφισμα για τα Τέμπη.

Ένα ψήφισμα το οποίο, χωρίς να ρωτήσει καμιά από τις παρατάξεις, είχε την απαίτηση να γίνει δεκτό από αυτές, κάτι που έγινε τελικά, αφού ο κ. Καχριμάνης ως γνωστόν “καβάλα” στην πλειοψηφία του Συμβουλίου, κάνει ό,τι του καπνίσει.

Όμως αυτό το “καβάλα” στο άλογο που ξεστόμισε, ίσως ασυναίσθητα, ο αναβάτης κ. Καχριμάνης, εκφράζοντας τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία του, απεικονίζει  με τον καλύτερο τρόπο την πραγματικότητα που βιώνει το υποζύγιο, που ονομάζεται Ήπειρος, που εδώ και τόσα χρόνια έχει καβαλικευτεί με την θέλησή της από  τον αιώνιο Περιφερειάρχη και βαδίζει στο γκρεμό.

Εθισμένος με την εξουσία σε βαθμό διαστροφικό ο κ. Καχριμάνης εδώ και δεκαετίες κυβερνά την Ήπειρο, έχοντας δημιουργήσει ένα τοπικό σύστημα εξουσίας, που ξεπερνά και αυτόν τον πάλαι ποτέ πασά των Ιωαννίνων, τον περιβόητο Αλή Πασά.

Εθισμένα τα κόμματα και οι πολιτικοί παράγοντες της Ηπείρου  στις σχέσεις διαπλοκής με το σύστημα εξουσίας Καχριμάνη, με αντίτιμο το μερίδιο εξουσίας που τους παραχωρείται από το πασαλίκιο της Περιφέρειας, κάνουν ό,τι μπορούν για την διαιώνιση της εξουσίας του τοπάρχη της Ηπείρου.

Έτσι και αυτή την περίοδο, ενώ ο κ. Καχριμάνης αλωνίζει, μη δίνοντας λόγο σε κανέναν, τα κόμματα θα αποφασίσουν για τις Περιφερειακές εκλογές  μετά τον Ιούλιο, την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι τέλος Αυγούστου πρέπει να κατατεθούν τα ψηφοδέλτια  και όλοι θα είναι εξουθενωμένοι από τις αλλεπάλληλες πολιτικές συγκρούσεις για την διεκδίκηση της κεντρικής εξουσίας.

Αν κατεβάσουν παρατάξεις, αυτές θα είναι σχήματα που θα έχουν συγκροτηθεί πρόχειρα την τελευταία στιγμή και για την τιμή των όπλων, την ώρα που ο κ. Καχριμάνης είναι πανέτοιμος να διεκδικήσει για νιοστή φορά την Περιφέρεια ,  εκμεταλλευόμενος το πολιτικό τοπίο στην Ήπειρο, που κυριαρχείται από την ιδιοτέλεια και τον πολιτικό ραγιαδισμό.

Οι πολιτικές αντιστάσεις στο αναχρονιστικό πασαλίκιο των Ιωαννίνων είναι ελάχιστες, με πιο αξιοσημείωτη  αυτή που προβάλλουν εδώ και τέσσερα χρόνια οι ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ που τηρουμένων των αναλογιών παραπέμπουν στην αντίσταση των Σουλιωτών στο imperium του Αλή Πασά.

Όμως όπως ο Αλή πασάς δεν ανεχόταν την αντίσταση των Σουλιωτών και με κάθε τρόπο προσπαθούσε να τους διχάσει και να τους εξαγοράσει, έτσι και ο κ. Καχριμάνης προσπαθεί να διεμβολίσει όσους τον αμφισβητούν και να τους φέρει με το μέρος του.

Τα παραδείγματα των τελευταίων “προσχωρήσεων” στο σύστημα εξουσίας Καχριμάνη είναι ένα χιλιοπαιγμένο παιχνίδι και πρέπει να αφυπνίσουν τους διάσπαρτους Σουλιώτες, για να δώσουν την μάχη συντεταγμένα και κάτω από την ηγεσία του Σπύρου Ριζόπουλου, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει στη μάχη τον ενωμένο στρατό τους και να έχει νικηφόρα αποτελέσματα.

Διαφορετικά ο κ. Καχριμάνης θα είναι εδώ και του χρόνου, καβάλα στην Ήπειρο, που είναι το “άλογό” του και τότε δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία για την υστέρηση και την κακοδαιμονία του τόπου μας.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *