Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων: Απαράδεκτες και παράνομες οι απολύσεις των 9 καθαριστριών του αστυνομικού τμήματος της πόλης των Ιωαννίνων

 


Ως απαράδεκτες και παράνομες θεωρεί τις απολύσεις των 9 καθαριστριών του αστυνομικού τμήματος της πόλης των Ιωαννίνων το Μερα 25 Ιωαννίνων.


“Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας απευθύνθηκαν με σειρά διαγωνισμών σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των κτιριακών τους εγκαταστάσεων για το 2021, με κριτήριο την κατοχύρωση της «οικονομικότερης» προσφοράς. Πρακτικά, η συγκεκριμένη πρακτική σημαίνει την μη επαναπρόσληψη των εκατοντάδων συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας (γυναίκες στην πλειοψηφία τους, 9 από αυτές στην περιοχή των Ιωαννίνων) των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έληξαν στις 31/12/2020, σύμφωνα με δημοσιοποιημένες καταγγελίες τους ” επισημαίνεται στην ανακοίνωση που στη συνέχεια κατηγορεί την κυβέρνηση, γιατί ” επέλεξε να ωθήσει στην ανεργία και να εντείνει ασφυκτικά την εργασιακή εκμετάλλευση οικονομικά αδύναμων τμημάτων του πληθυσμού προς όφελος των εργολάβων που παρασιτούν στον κλάδο της καθαριότητας.” 

“Η αμοιβή των εργαζόμενων δεν ξεπερνούσε τα 250 ευρώ το μήνα, ενώ ο εργολάβος προσέφερε σε κάποιες από αυτές 3,5 ευρώ την ώρα, δηλαδή 70-80 ευρώ μηνιαία” αναφέρει η ανακοίνωση, γεγονός που θα έχει και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, αφού τα αστυνομικά τμήματα θα καθαρίζονται μόλις 2 ημέρες την εβδομάδα, αντί 5 ημερών που ίσχυε με το καθεστώς απασχόλησης των συμβασιούχων καθαριστριών, ενώ είναι αμφίβολο εάν ο εργολάβος μπορεί να τηρήσει της συμβατικές του υποχρεώσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού εξαιτίας και των αμοιβών πείνας.

“Ως Ο.Β. Ιωαννίνων του ΜέΡΑ25 αγωνιούμε μαζί με τις καθαρίστριες για το εργασιακό παρόν και μέλλον τους, συμμεριζόμαστε το πνεύμα σχετικής ανακοίνωσης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και διεκδικούμε οι μόνιμες ανάγκες του δημοσίου να καλύπτονται από εργαζόμενους και εργαζόμενες που κατέχουν μόνιμες θέσεις εργασίας”καταλήγει η ανακοίνωση.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.161

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *