Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
πολιτισμός

Εντείνεται η κρίση στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων

“Ανάστατοι είναι οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων”, γράφαμε στις 15 Σεπτεμβρίου με αφορμή την κατάργηση θέσεων Καθηγητών ΙΔΟΧ και την σχεδιαζόμενη μείωση προβών και συναυλιών στη Συμφωνική Ορχήστρα.

Μάλιστα τις ανησυχίες τους οι καθηγητές τις είχαν εκφράσει γραπτώς με έγγραφο του Συλλόγου τους στις 14 Σεπτεμβρίου, που είχε ως αποδέκτες  τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.   Ο Σύλλογος των καθηγητών ζητούσε από την κ. Ακονίδου και τον Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου να τους ενημερώσουν άμεσα εγγράφως, ή να αναπτύξουν τις θέσεις τους σε συζήτηση ενώπιον του Συλλόγου τους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημοσιοποιήσουν τα προβλήματα αυτά στον τοπικό τύπο και στην τοπική κοινωνία.

Χθες οι καθηγητές δημοσιοποίησαν τα προβλήματά τους στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αφού είχε περάσει μια εβδομάδα και δεν είχε υπάρξει καμία αντίδραση στο αίτημά τους.

Φαίνεται ότι αυτό ανησύχησε την κ. Ακονίδου (και ο διάβολος φοβέρα θέλει) και αμέσως απάντησε στον σύλλογο των καθηγητών, ζητώντας από τον Πρόεδρο των καθηγητών του Μουσικού Ωδείου να προσέλθει στις 26 Σεπτεμβρίου στο γραφείο της, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τους καθηγητές. (θετικό ότι δεν την διέταξε να προσέλθει με τον κηδεμόνα της…)

Αν και η Ακονίδου έχει εργαστεί στη Μέση Εκπαίδευση, μάλλον δεν αντιλήφθηκε ότι τέτοιας φύσεως θέματα δεν λύνονται με έγγραφα που παραπέμπουν σε αλληλογραφία στρατιωτικών υπηρεσιών, εκτός και αν θεωρεί ότι ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου είναι Συνταγματάρχης που το μόνο που γνωρίζει είναι να διατάσσει τους υφισταμένους του.

Πάντως το κλίμα που επικρατεί στα διάφορα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου δεν είναι και το καλύτερο και αυτό έχει άμεση σχέση με τον τρόπο διοίκησης της κ. Ακονίδου αλλά και  με το ενδιαφέρον που δείχνει για τον Οργανισμό που διευθύνει.

Σε επιβεβαίωση αυτής της διαπίστωσης έρχεται το γεγονός της παραίτησης της μαέστρου της παιδικής χορωδίας  και της χορωδίας ενηλίκων, που ύστερα από 11 χρόνια  στο τιμόνι των χορωδιακών συνόλων διακόπτει την συνεργασία του με το Δημοτικό Ωδείο.

“Ήταν μια απίστευτα επίπονη απόφαση, διότι η χορωδία, όπως κάποιοι γνωρίζουν, είναι η δεύτερη οικογένειά μου τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς που πάντα ήταν στο πλευρό μας σε κάθε μας βήμα. Οι λόγοι πολλοί που με οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση. Ο λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου χορωδιακού συνόλου δεν είναι απλά για να υπάρχει, αλλά να γαλουχεί ανθρώπους με αισθητική και μουσική παιδεία,να βγαίνει προς τα έξω με συναυλίες, εκδηλώσεις, ταξίδια.Βλέποντας την αδιαφορία του χώρου για το τί μπορεί να προσφέρει το τμήμα μας στην πόλη,αρνούμαι να συμμετέχω ως απλός υπάλληλος διεκπεραιωτικά. Και επειδή φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα,σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δω ότι έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια να συρρικνωθεί και να παρακμάζει”, σημειώνει μεταξύ των άλλων η μαέστρος σε μήνυμά του προς τους γονείς των παιδιών.

Η παραίτηση της μαέστρου και όσα υπαινίσσεται στο μήνυμά του αποτελούν ακόμη μια απόδειξη ότι τρίζουν τα θεμέλια του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων  με την συνεχή απαξίωση ενός Ιδρύματος, το οποίο είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό μουσικό ίδρυμα στην Ήπειρο και στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Και υπεύθυνοι για αυτό είναι ο Δήμαρχος, η κ. Ακονίδου και όσοι υπηρετούν την πολιτική τους και δεν αντιδρούν στις πρακτικές τους.

 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *